Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Lichte jungletrek (3 dagen / 2 nachten) Laagste prijs: ฿ 4,400.00          Add to planner
Tour details
฿ 4,400.00
Duration: 3 days / 2 night(s)
Voor de avontuurlijk ingestelde reiziger heeft Noord-Thailand veel te bieden. Green Wood Travel verzorgt verschillende meerdaagse voettochten, waarbij we meestal overnachten in dorpen van bergstammen. Voor de langere tochten is enige conditie vereist, terwijl u bij alle voettochten moet rekenen op primitieve overnachtingen. Alle maaltijden zijn inbegrepen, door de gids klaargemaakt.

De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gidsen, zodat een jungletrek nog steeds een onvergetelijke ervaring is.
Deze `lichte` jungletrek is een gevarieerde beleving. In het droge seizoen (Nov-Apr) inderdaad licht maar tijdens de moesson (Mei-Okt) een stuk zwaarder.

Een prima voorbereiding vormt een bezoek aan het Tribal Research Institute Museum, geopend van maan- t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur op Chotana Road in Chiang Mai.
Wat kan ik verwachten
Slapen op een matje, wassen in een junglerivier en leven als een bergstam.
Reisroute
Dag 1: Een afwisselende dag met watervallen, lokale markten en bergstammen

's Morgens vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai en rijden we in een open pick-up truck de bergen in. We stoppen bij de levendige markt van Mae Malai. De eerste kennismaking met de plaatselijke bevolking en wat een bonte verzameling van lokale groenten, vruchten en bloemen en niet te vergeten de geuren van al die kruiden.

We rijden nog wat verder de jungle in en stoppen bij een fraaie waterval. Een verfrissende duik in het heldere water en daarna kunt u op deze romantische plek de lunch gebruiken. Met de truck gaan we verder via een weg die zich door de prachtige natuur heen slingert en komen dan uit bij het nationale park Huay Nam Dung. In een dorp van de Shan laten we de truck achter en begint de echte jungle trek. We lopen ongeveer anderhalf a twee uur door de jungle en u komt hier ogen en oren tekort om alles om u heen te zien en te horen!

We komen uit in een dorpje van de Karen. Het grootste deel van dit volk leeft in Birma (Myanmar), aan de grens met Thailand. Zij streven naar een zelfstandige staat. Dat levert hevige schermutselingen op met de Birmaanse regering. De Karen zijn onderverdeeld in diverse stammen, waaronder de bekende 'long necks', die in Thailand bij Mae Hong Son leven. Hier kunt u rustig rondkijken en wat met de bewoners praten. Het avondeten wordt klaargemaakt en u brengt uw eerste nacht door op een bamboematje bij de gastvrije inwoners van dit dorp.


Meals: Lunch, Diner

Transfer: open pickup truck

Hotel: op een bamboematje
Dag 2: Flinke voettocht naar het jumbokamp en verder met een olifant

Na het ontbijt gaan we een flinke wandeling van zo'n drie uur maken door de jungle. Overal is het weelderig begroeid en hoog boven ons uit vormen de bomen een schaduwrijke groene hemel. De tocht eindigt in een olifantenkamp**. Hier krijgt u de tijd even te relaxen en van de kookkunsten van de gids te genieten terwijl de olifanten-oppassers, de mahouts, hun dieren uit het bos halen. 

Wat volgt is een spectaculaire tocht van meer dan een uur met de olifanten, berg op en af door de jungle. Het is ongelofelijk met welk een precisie deze statige jumbo's over de smalle junglepaden hun weg vinden. Na aankomst met de olifanten in het Karen dorpje Ban Pa Khaolam kijken we nog wat rond en maken een praatje met de bewoners. We eten en slapen weer bij een familie in het dorp.

** de trek met werkolifanten is nooit verplicht. Maak u wensen kenbaar aan onze gids.


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: olifant

Hotel: op een bamboematje
Dag 3: Meer bergstammen en vlotvaren over een wilde junglerivier

Ontbijt in de jungle is een niet alledaags begin van deze dag. We houden het relaxed want het volgende onderdeel van deze tocht gaat per bamboevlot. Rustig drijven we mee met de stroom en leggen onderweg nog even aan om een Karen dorpje te bezoeken. Daarna varen we door naar een Lahu dorp. Nu volgt er een spannend gedeelte want de komende twee uren moeten we door een flink aantal stroomversnellingen heen om uiteindelijk bij een dorp van de Shan terecht te komen.

Zij leven voornamelijk in Birma, waar zij onafhankelijkheid nastreven, desnoods gefinancierd door de handel in drugs. Verspreid door de jungle liggen akkertjes, waar de bergstammen hun gewassen verbouwen. In Thailand is het verbouwen van papaver voor opium onder Amerikaanse druk vrijwel geheel verdwenen. De Koning spant zich in vervangende gewassen te vinden voor de bergstammen, die door het strenge drugsbeleid problemen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien.

Een succesvol koninklijk project is onder meer de teelt van aardbeien. Na aankomst in het bergdorp nuttigen we de lunch en is het tijd voor de terugtocht per truck naar Chiang Mai. Aan het begin van de avond wordt u weer bij uw hotel afgezet, een zee van ervaringen rijker.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: bamboevlot & open pickup truck
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden.
Eentreegelden.
Omschreven transfers vanaf ieder Chiang Mai-stadshotel of guesthouse.
Begeleid door een lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per lokale open taxi en/of bussen en genoemde vlotten/ boten.
Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space!) als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair.
Geen elektriciteit/ maar olielampen/LED verlichting.
Overige maaltijden.
Niet vermelde transfers.
Bagageafhandeling.
Facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven.
Opmerkingen:
  • Om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van deze voettocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.
  • U ontvangt voorbereidingsinformatie betreffende onze jungletreks in Noord-Thailand.
  • Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met (zwem)kleren, handdoek en toiletartikelen.
  • Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  • Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in de provincie Chiang Mai voorkomen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw plaatselijke www.ggd.nl of uw huisarts.
  • Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen: sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig draag met name 's avonds kleren die de huid bedekken
  • Gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico) met DEET, voordeliger te koop in Thailand

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen af te sluiten in België of Nederland. Deze met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours