Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Safaritenten in de bergen van Loei (3 dagen / 2 nachten) Laagste prijs: ฿ 25,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 25,950.00
Duration: 3 days / 2 night(s)
In deze gevarieerde tour van drie dagen beleeft u de pure Thaise levensstijl van Noord-Thailand op een unieke manier. Onder andere een mooie fietstocht over het platteland, een bezoekje aan de traditionele stad Chiang Khan en relaxen op het Huay Krating bergmeer.

Allereerst begint de tour met een fietstocht in de omgeving van het kleine dorpje Wang Saphung. Deze onbekende plek wordt nauwelijks bezocht door toeristen en hier vindt u nog de traditionele levenswijze van de echte Thai terug. Na afloop is het tijd om kennis te maken met de eigenaar van de `Sirila Eco Farm` waar we de nacht gaan doorbrengen.

Op de tweede dag ontdekken we het mooie plaatsje Chiang Khan met al haar authentieke bezienswaardigheden. We gaan naar een uitzichtpunt bij een groot meer, varen we op een `huisvlot` en hebben de mogelijkheid om lekker te zwemmen.

Dag drie ontwaken we in de ochtend op de rustieke boerderij en genieten we nog van een heerlijk ontbijt op het platteland waarna de trip voorbij is en u terug kunt gaan naar Loei of doorreizen naar Udon Thani.
Wat kan ik verwachten
Onvergetelijke safari onder de Thaise hemel vol sterren. Fiets door isaan, het platteland van Thailand.
Reisroute
Dag 1: Wang Saphung, fietsen door lokale dorpjes en Sirila Eco Farm

Om 13:45 uur starten we met een spectaculaire fietstocht rond het boerendorp Wang Saphung. U zult hier niet veel toeristen zien in deze plaats en de lokale mensen verwelkomen u graag in hun huizen of willen gewoon hallo zeggen en wat foto's met u maken. Fiets
rustig langs het dorp, bekijk rijstvelden en de manier van leven van de lokale boeren. Ook bezoekt u een Thaise boer in een oud traditioneel houten huis en we gaan naar een kleine traditionele Thaise kleuterschool (niet op feestdagen en in het weekend). We maken ook een stop bij een kleine weverij waar de oudere dames van het dorp nog steeds volgens de oude traditie aan het weven zijn. U kunt het ook zelf proberen en de dames leren het u graag.

Het laatste gedeelte van de fietstocht wordt afgelegd op een tractor om alvast in de boerenland sferen te komen. We gaan namelijk naar een ecologische boerderij waar we de nacht zullen doorbrengen. De boerderij is geheel zelf onderhoudend. Ze hebben geen elektriciteit en pompen hun eigen drinkwater op. Na aankomst worden we onthaald door de Thaise boerenfamilie en krijgt u een speciaal welkomstdrankje.
We krijgen een interessante rondleiding over de plantage waar verschillende soorten fruit, cashewnoten, koffie, dadelpalmen, macadamiabomen en nog veel meer wordt verbouwd. Leuk om te zien hoe al deze tropische vruchten groeien.

Na de rondleiding is het tijd voor een heerlijke BBQ met een scala aan kakelverse producten. We sluiten de avond af met een heerlijk drankje bij het kampvuur en met een beetje geluk kunnen we genieten van de mooie zonsondergang. Deze nacht verblijven we in grote tenten (60m²) voorzien van alle westerse luxe.


Meals: Diner

Transfer: Minibus

Hotel: Sirila Safaritenten
Dag 2: Chiang Khan en relaxen op het Huay Krating bergmeer

In de vroege ochtend wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd in de natuurrijke omgeving van de boerderij.
Vandaag bezoeken we Chiang Khan (70 km), een van de meest authentieke dorpen in Thailand. Chiang Khan ligt aan de oevers van de Mekong rivier, een dorp dat je terug in de tijd brengt! Mooie teakhouten guesthouses en veel houten huisjes geven een goeie indruk van de eenvoudige manier van leven in dit bijzondere deel van Thailand. Onze eerste stop is bij de Chiang Khan skywalk. De 80 meter hoge glazen loopbrug is gebouwd voor een 19 meter hoge staande Boeddha. Het biedt een adembenemend uitzicht op de Mekong rivier, Laos en de groene valleien van Thailand. We vervolgen onze weg naar het centrum van Chiang Khan waar we het dorp met zijn smalle, authentieke straatjes kunnen verkennen. Tijd om te genieten van een lekkere lunch in het Heon Luang Prabang Chiang Khan restaurant, gelegen nabij de Mekong rivier.
Na de lunch gaan we naar het Huay Krating bergmeer. We komen aan bij het een spectaculair uitzichtpunt, ideaal voor prachtige foto's van de bergachtige landschappen rond het meer. We stappen op een zogenaamd 'huisvlot' en een langstaartboot duwt ons privévlot naar het midden van het meer. Hier kunt u wegdromen in het prachtige idyllische landschap. Op het privévlot worden nog een aantal snacks geserveerd. Een duik in het meer is ook mogelijk, omdat het water erg schoon is. We rijden terug naar de Sirila ecologische boerderij rond 16:45 uur. We krijgen daar een heerlijk diner bij kaarslicht en overnachting nog een nacht in de luxueuze tent.


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: Minibus, Boot

Hotel: Sirila Safaritenten
Dag 3: ontwaken op de boerderij

We genieten van een heerlijk ontbijt in de rustieke omgeving van de boerderij. Dan zit het avontuur er al weer op en kunt u terugreizen naar Loei of doorreizen naar Udon Thani. Ook is er een mogelijkheid om verder te reizen naar Laos via Nong Khai.


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: -
Voorwaarden
Vermelde maaltijden.
Excursies en entreegelden als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleidt door de plaatselijke bevolking.
Communicatie is enigszins beperkt daar de plaatselijke gidsen niet vloeiend Engels spreken.
De Nederlandse manager van de Sirila Farm en zijn Thaise medewerkers helpen u.
Vervoer per plaatselijke open taxi en airconditioned minibus
Verblijf in comfortabele safaritenten met de volgende faciliteiten; verhoogd terras met zitje, door zon-energie opgeladen lampen, kaarsen en een eigen badkamer met douche (warm- en koud stromend water) en toilet.
Onze persoonlijke zorg en attentie.
Overige maaltijden.
Transfers van en naar de farm en niet vermelde transfers.
Bagage afhandeling
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies./
Opmerkingen:
Wat in ieder geval mee te nemen?
- Bescherming tegen muggen.
- Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen.
- Zwemkleding.
- Een goed humeur.
Facultatief transport (niet inclusief de tourprijs) naar/van Wang Saphung of de Safaritenten in de bergen van Loei .
U kunt vertrekken van en/of doorreizen naar:
Bangkok - per vliegtuig naar Loei Airport. Ticketprijs: vanaf 2000 THB pp enkele reis en v.v.
Udon Thani - per vliegtuig naar Bangkok. Ticketprijs: vanaf 2000 THB pp enkele reis en v.v.
Udon Thani - per airco slaap nachttrein naar Bangkok. Ticketprijs: vanaf 1250 THB p.p. enkele reis en v.v.
Loei - per airco bus naar Luang Prabang (LAOS). Ticketprijs: vanaf 1100 THB p.p. enkele reis en v.v..
Udon Thani - public bus naar Vientiane (LAOS). Ticketprijs: vanaf 750 THB p.p. enkele reis en v.v.

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Belgie of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azie worden afgesloten.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours