Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
GO GREEN - Nan route (6 dagen / 5 nachten) Lowest price: ฿ 27,250.00          Add to planner
Tour details
฿ 27,250.00
Duration: 6 days / 5 night(s)
Deze reis voert u door het onbekende oostelijke deel van Noord-Thailand bij de grens met Laos. Reisleider is Sjon Hauser, schrijver van vele boeken over Thailand en bioloog. Hij kent dit gebied op zijn duimpje en met zijn grote kennis van de Thaise natuur en cultuur geeft hij een extra dimensie aan deze unieke reis.

We beginnen in Phitsanulok en gaan door de mooiste natuurgebieden van Thailand zoals de nationale parken Phu Hin Rong Kla en Doi Phu Kha met hun rijke flora en fauna. We bezoeken ook een paar dorpjes onderweg waaronder een van de Mlabri gemeenschap, beter bekend als de "Geesten van de Gele bladeren".
Een boottocht over het indrukwekkende Sirikit stuwmeer staat eveneens op het programma evenals de bezichtiging van de cultuurhistorisch interessante en gezellige stad Nan.

Via allerlei omzwervingen komen we uiteindelijk in Chiang Mai, waar u kunt nagenieten van deze onvergetelijke reis door natuur en cultuur van Noord-Thailand.

- Er zijn 2 Go Green routes uitgezet in Noord-Thailand Go Green - Wang Chin route
Reisroute
Dag 1: Reizen vanuit Bangkok* of Chiang Mai** via Phitsanulok naar Nakhon Thai, echt authentiek Thailand

Per airconditioned minibus vanuit Chiang Mai naar de provincie Phitsanulok, het beginpunt van deze reis.

Een mooie rit van 4 uur en we stoppen regelmatig voor een kop koffie en/of plaspauze. In Phitsanulok maakt u kennis met uw reisleider Sjon Hauser waarna we de Wat Yai met de beroemde Phra Phuttha Chinnawat bezoeken.

Daarna rijden we naar Nakhon Thai waar midden tussen de rijstvelden en teakhoutaanplant in een landelijke omgeving onze bungalows liggen.


Meals: Lunch, Diner

Transfer: trein* | vliegtuig* | minibus

Hotel: Panya Garden resort
Dag 2: Een super dag in Phu Hin Rong Kla nationaal park, Sjon Hauser zorgt hier voor

Na het eenvoudige ontbijt rijden we door glooiend heuvellandschap naar het Phu Hin Rong Kla nationaal park.
In dit prachtige park, dat bovenop een tafelberg ligt maken we een korte wandeling door "evergreen" bos. Daarna lopen we verder door dit gebied, dat door zijn ontoegankelijkheid jarenlang de basis is geweest van communistische strijders. We bezoeken o.a. de overblijfselen van een trainingskamp en Air Raid Shelters van de voormalige communisten.

Na een korte busrit vervolgen we onze wandeling naar Lan Hin Pum, waar we tussen een "knollenveld" van rotspartijen een picknick lunch gebruiken. De terugweg loopt via het hoofdkwartier van de communisten.
In een Hmong-dorp stoppen we even om kennis te maken met de bewoners. Eventueel, als er tijd genoeg tijd voor is, bezoeken we nog een klein museum en / of wandelen we bij de Lan Hin Taek. Daarna terug naar onze bungalows.


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: minibus

Hotel:  Panya Garden resort
Dag 3: Een dag om nooit te vergeten. Daarom boekt u Go Green ....

Dit is een dag dat we dwars door Noord-Thailand rijden, overwegend door laagland en lage heuvels.
Onderweg zien we velden met ooievaars en allerlei soorten akkerbouw. We stoppen regelmatig om het werk op de velden van dichterbij te bekijken. We bezichtigen 's werelds grootste teakboom, Sak Yai, waarna we via een vismarktje terecht komen bij het Sirikit stuwmeer. We rijden naar de aarden wal (saddle dam) waarvandaan we een schitterend uitzicht hebben over het meer.

In het vissersdorp lunchen we op een drijvend restaurant. Daarna een prachtige boottocht van ca. 3 uur naar Pak Nai over het stuwmeer. Daar wacht onze minibus ons op en rijden we naar Sao Din, een spectaculair landschap van aarden pilaren dat door de erosie is ontstaan. Via Wiang Sa vervolgen we de weg naar Nan waar we in de vroege avond aankomen.

Avondeten (niet inclusief) kunt u naar keuze aan de rivier, in een goed Thais restaurant in het centrum of in het hotel.
 


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: minibus & boot

Hotel: Nan Boutique Hotel
Dag 4: Weer een dag vol nationale parken en Sjon Hauser verteldt u alles over de levende flora en fauna om u

Na het ontbijt vertrek naar Pua, vandaar de berg op, naar het Phu Kha nationaal park. Hier maken we een aantal korte wandelingen door het unieke natuurgebied met o.a. een oud palmenbos, vrij veel wild (maar lang niet zeker dat we het ook zien) en hier en daar woudreuzen die dicht begroeid zijn met varens, mos en orchideeën.

Lunchen doen we bij stalletjes in het nationaal park of we houden een picknick lunch.

In de namiddag naar het sfeervolle Papua Bhuka Hotel, iets buiten Pua met prachtig uitzicht over rijstvelden en Doi Phu Kha.
 


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: minibus

Hotel: Papua Bhuka Hotel
Dag 5: Geen interesse in tempels? In Nan zijn ze anders, idem de inheemse Mlabri gemeenschap

Na het ontbijt vertrekken we naar Nan om daar de resterende ochtend diverse indrukwekkende tempels te bezoeken (o.a. Wat Phumin, Wat Phra That Chae Haeng.)

Lunch in Nan. Van Nan rijden we richting Chiang Muan en bezoeken een Mlabri-nederzetting en Hmong-dorp.

Daarna rijden we via Chiang Muan en Dok Kham Tai naar Phayao. Intrek in het aan het meer van Phayao gelegen Arunothai Hotel.

In de namiddag maken we een boottochtje naar een eilandje met een boeddhistisch heiligdom in aanbouw en brengen er een kleine offerande. Diner (niet inclusief) naar keuze in restaurant aan het meer.ri gemeenschap


Meals:  Ontbijt, Lunch,

Transfer: minibus & boot

Hotel:  Arunothai Homestay
Dag 6: Waterval in wilde natuur, fallussen voor jongedame Kaeo. Het is weer een andere dag vandaag

Lekker lokaal ontbijten en daarna naar de Wat Khon Kham, de beroemdste tempel van de stad met een enorm Boeddhabeeld en een bizarre beeldentuin. Bezoek werkplaatsen waar granieten vijzels en mortieren worden vervaardigd aan het meer.

Via een slingerweg door de bergen rijden we naar Wang Nuea's fraaie Wang Kaeo waterval. Via Mae Krachan gaan we naar de Chiang Rai Hot Spring, waar we lunchen.

Daarna stoppen we onderweg naar Chiang Mai nog bij de geestenhuizen gewijd aan Nang Kaeo met offerandes van fallussen. Over de H118 richting Chiang Mai. Vóór Doi Saket slaan we al weer een rustige landweg in en rijden naar de mooie Mueang On grot en een vereerde, onder de bloemslingers bedolven boomstam.

Het laatste stukje via de snelweg naar Chiang Mai, terug in de "beschaafde wereld" waar u vast en zeker nog vaak terug zult denken aan deze bijzondere reis door een minder bekende maar wel zeer boeiende wereld.
 


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: Minibus
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden in lokale restaurants, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele Nederlandssprekende reisbegeleider
Vervoer per airconditioned minibus met Thaise chauffeur/gids.
Verblijf in eenvoudige bungalows of hotels in mooi gelegen en rustige gebieden, die niet luxueus zijn, maar wel van alle nodige comforts zijn voorzien: badkamer, koelkast, airconditioning of ventilator
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden, transfers, airconditioned 2e klasse dagtrein* van Bangkok naar Phitsanulok of Chiang Mai voorzien van comfortabele stoelen en toilet, lokale vliegtickets*, visumkosten, persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
In Nan verblijven we in een iets luxer boetiek hotel
Bescherming tegen muggen.
Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen.
Zwemkleding.
Een goed humeur.

Facultatief transport voor tourcode 1952
U kunt vertrekken van en/of doorreizen naar:

Bangkok*
- Per vliegtuig van Bangkok Don Muang airport naar Phitsanulok. Ticketprijs (DD 8408/11.40-12.50) is niet inclusief (vanaf 2.000 THB pp. enkele reis.)
- Per dagtrein van Bangkok Hua Lampong treinstation naar Phitsanulok. Ticketprijs (2e klasse air 08.30-13.19) is niet inclusief (vanaf 650 THB pp. enkele reis.) Alle facultatieve excursies en transport dienen vooraf geboekt te worden!

Chiang Mai**
- Per minibus van Chiang Mai Hotel naar Phitsanulok is gratis.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Go Green - Nan route blijft te allen tijde gehandhaafd.
Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een goede fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of Belgi??. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten.
Populaire Green Wood Travel tours