Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Trekking te voet, olifant & vlot (5 dagen / 4 nachten) Lowest price: ฿ 7,050.00          Add to planner
Tour details
฿ 7,050.00
Duration: 5 days / 4 night(s)
Voor de avontuurlijk ingestelde reiziger heeft Noord-Thailand veel te bieden Green Wood Travel organiseert verschillende meerdaagse treks, waarbij u meestal overnacht in dorpen van bergstammen. Voor de langere tochten is enige conditie vereist, terwijl u bij alle voettochten rekening moet houden met primitieve overnachtingen. Alle maaltijden zijn inbegrepen, door de gids klaargemaakt.

De meeste jungletreks in het noorden van Thailand zijn behoorlijk toeristisch. Green Wood Travel is echter gespecialiseerd in kleine groepen, alternatieve routes en deskundige gidsen, zodat een trek nog steeds een onvergetelijke ervaring is. Een prima voorbereiding op een trek levert een bezoek aan het `Tribal Research Center` in Chiang Mai op, dagelijks geopend van 09.00 tot 16.30 uur.

Deze afwisselende trektocht begint met een autorit van ruim een uur naar de Mok Fah waterval met onderweg een stop bij een lokale markt om proviand in te slaan. Daarna heerlijk relaxen en zwemmen in het heldere water.
Reisroute
Dag 1: Een super gevarieerde dag en de beste manier om deze voettocht te beginnen, proviand inslaan...

U wordt 's morgens opgehaald bij uw hotel en per pickup truck rijden we naar de lokale markt van Mae Ma Lai. Daar kunt u genieten van alle kleurrijke gewaden en exotische lokale etenswaren. Wij slaan hier ook samen met de gids proviand in voor onderweg.
Daarna rijden we door naar de Mok Fah waterval waar u heerlijk kunt zwemmen en relaxen.
Geheel verfrist rijden we verder naar Baan Pang Lun voor de lunch.

We rijden verder naar een heet water bron: de Pong Deud bron waar u kunt genieten van een mineraal bad, een bijzonder ontspannen ervaring.

Na al deze ontspanning bent u vast en zeker wel aan wat meer inspanning toe.
We gaan verder te voet en lopen in ongeveer anderhalf uur naar Bann Pong Noi, een bergdorpje van de Karen stam waar we ook zullen overnachten.
Loop wat rond in het dorpje en maak kennis met de bewoners en hun manier van leven.

Samen met de gids maken we het avondeten klaar en dineren bij kaarslicht voordat we ons klaarmaken voor de nacht.


Meals: Lunch, Diner

Transfer: open pickup truck

Hotel: op een bamboematje
Dag 2: Een zware dag trekken door de jungle van Noord-Thailand

Na het ontbijt gaan we een volle dag door de jungle trekken en genieten van die zo bijzondere natuur. Onderweg stoppen we natuurlijk regelmatig en picknicken we in een Karen dorpje.

's Middags vervolgen we onze tocht en eindigen uiteindelijk in een ander Karen dorp, Baan Mae Jok, waar we weer gastvrij ontvangen worden en na het diner de nacht doorbrengen.


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Hotel: op een bamboematje
Dag 3: Wilde bloemen, flinke trektocht en rit per olifant door de jungle afgesloten met duik in de rivier.

Na het vroege ontbijt vertrekken we voor een 3 uur lange trektocht door de heuvels. Onder het groene dak van de bomen ruiken we al die verschillende kruiden en mossen en zien de meest prachtige wilde orchideeën en andere flora. Onze eindbestemming deze ochtend is een werkolifantenkamp** in de jungle.

Lunchen doen we in het olifantenkamp waarna we de hoogte ingaan en vanaf een olifant een weer heel andere kijk op de jungle krijgen. We eindigen onze tocht in een Karen dorp, Baan Pang Kao Lam. Nadat u zich geïnstalleerd heeft in de gemeenschappelijke hut kunt u kennis gaan maken met de dorpsbevolking, een partijtje voetballen, in de rivier poedelen of vissen.

Na al die activiteiten gebruiken we het avondmaal en brengen de nacht door in onze hut.
U zult ongetwijfeld als een roos (of orchidee) slapen.

** de trek met werkolifanten is nooit verplicht. Maak u wensen kenbaar aan onze gids.


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer:  per olifant

Hotel: op een bamboematje
Dag 4: Meer jungle avontuur en bergstammen, een bijzondere dansvoorstelling.

Ook vandaag weer een enerverend programma.
Na het ontbijt lopen we in ongeveer 2 1/2 uur naar een Lahu dorpje, Baan Pang Paka.
Hier gebruiken we de lunch waarna we verder gaan door de jungle op weg naar een ander Lahu dorpje, Baan Pong Ngan.

Dit is de plek waar we de nacht doorbrengen maar niet voordat we met de dorpsbewoners hebben kennis gemaakt, die ons 's-avonds nog verrassen met een traditionele dansvoorstelling.


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Hotel: op een bamboematje
Dag 5: Een relaxte dag met vlotvaren, een beetje wandelen en genieten van de flora en fauna

Ontbijt bij de Lahu en weer afscheid nemen van deze gastvrije mensen. We schepen in op een bamboevlot en zakken rustig de rivier af. Het enige geluid dat u hoort is het gezang van de vele vogels en genoeg tijd om de mooie natuur te bewonderen.

We meren af in een Lahu dorpje waarna het traject een actiever karakter krijgt want in het volgende gedeelte van de rivier passeren we stroomversnellingen en rotsen.

We komen uit in een Shan dorp, Sob Gai, waar we de lunch gebruiken in het plaatselijke restaurant.

's Middags na de lunch gaan we per truck terug naar Chiang Mai en is het tijd om afscheid te nemen van de gids en elkaar na dit onvergetelijke avontuur.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: open pickup truck | bamboevlot
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf ieder Chiang Mai-stadshotel of guesthouse
Deze Trekking te voet, olifant & vlot wordt begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids
Vervoer per lokale open taxi en/of bussen en genoemde vlotten/ boten
Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space!) als omschreven, zonder matrassen of eigen sanitair. Geen elektriciteit, maar olielampen
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, bagage afhandeling en facultatieve excursies
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Belgi?? of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azi?? afsluiten.
Opmerkingen:
om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van deze voettocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.

Een dag voor vertrek haalt onze gids u op tussen 18.00-18.30 uur bij de uitgang van uw hotelreceptie. `s Avonds op ons kantoor is er een informatieavond.
Onderwerpen zijn; wat moet ik meenemen, kan ik uitrusting lenen, wat kan ik verwachten, wie gaat mee?

Lees HIER voorbereidings informatie over JUNGLETREKS
Lees HIER gedetailleerde informatie over BERGVOLKEREN
Lees HIER meer over NOORD-Thailand

- Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieen van uw paspoort, een kleine rugzak met (zwem)kleren, handdoek en toiletartikelen.
- Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen!
- Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in de provincie Chiang Mai voorkomen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw plaatselijke GGD.

Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen:
sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig
draag met name `s avonds kleren die de huid bedekken
gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico) met DEET
Populaire Green Wood Travel tours