Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Laagste prijs: Bel ons          Add to planner
Tour details
Bel ons
Duration:
Deze reis brengt u naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land.

We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen verder naar de voormalige Thaise hoofdstad Ayutthaya. Via Lopburi, de stad van de apen, en Sukhothai, Thailands eerste hoofdstad, trekken we verder via Lampang naar de `Roos van het Noorden`, Chiang Mai. Een ware belevenis.

Tijdens deze Klassieke Thailand-Tour reist u per comfortabele airconditioned minibus van Bangkok naar Chiang Mai.
Wat kan ik verwachten
Rondreis van 6 dagen langs hoogtepunten in Thailand. Met een bezoek aan de `must see` steden Ayutthaya, Sukhothai en Chiang Mai.
Reisroute
DAG 1: BANGKOK - AYUTTHAYA

Vroeg vertrek vanuit uw Bangkok hotel naar Ayutthaya. Op minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Hier regeerden 33 koningen, tot de stad in 1767 door het Birmese leger werd verwoest. Veel Europese naties, waaronder de Nederlandse VOC, hadden in deze eens welvarende stad handelsposten.

Tijdens deze excursie bezoekt u een aantal van de mooiste tempels en ruïnes en maakt u tevens een boottrip (niet inclusief) naar het oude Koninklijk paleis. Ook bezoeken we het voormalige Koninklijke zomerverblijf Bang Pa-In. Hoewel gesticht in de Ayutthaya-periode, heeft Koning Chulalongkorn (Rama V) hier de meeste gebouwen laten neerzetten. Het gerenoveerde Chinese paleis, Vehat Chamroon, behoort tot de mooiste gebouwen in Thailand.

Lokale lunch in Ayutthaya.


Meals: lunch

Transfer: minibus

Hotel: Classic Kameo Hotel
DAG 2: AYUTTHAYA - LOPBURI - NAKHON SAWAN

Ontbijt en daarna naar Lopburi, waar we de ruïnes van het heiligdom van San Phra Karn aandoen. Honderden apen leven in de tamarindebomen. Het is oppassen geblazen, want de apen leveren apenstreken! Tegenover het heiligdom staat een Khmer-tempel, Phra Prang Sam Yod.

Na de lunch gaan we terug in de tijd bij het bezoek aan de overblijfselen van de sterrenwacht die Koning Narayana de Grote 324 jaar geleden liet bouwen en waaruit blijkt dat er in het oude Siam al belangstelling was voor astronomie. Hierna rijden we door een mooie streek langs Uthai Thani naar het rustieke Country Lake Nature Lodge resort waar we de nacht doorbrengen.


Meals: ontbijt, lunch

Transfer: minibus

Hotel: Bonito Chinos
DAG 3: UTHAI THANI - SUKHOTHAI - PHITSANULOK

Na het ontbijt reist u via Khamphaeng Phet naar oude Koningsstad Sukhothai. De eerste hoofdstad van Thailand is verlaten toen invloed en macht van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, in de 12e eeuw sterk toenamen. We gaan op de fiets door deze prachtige historische stad. Er rijdt ook een treintje waarmee u de stad comfortabel kunt bezichtigen.

De gids verstrekt een plattegrond zodat u ook zelf de weg kunt vinden in dit doolhof van ruïnes, stadswallen en waterpartijen. Lunch in het park. Hierna rijden we door naar Phitsanulok.
Overnachting in het Ruean Phae Royal Park Hotel in Phitsanulok.

We bieden u de mogelijkheid voor een avond uit op een heel aparte manier (niet inclusief de tourprijs): een boottocht met diner over de Nan Rivier. We brengen u per riksja (fietstaxi) naar de pier. Vandaar vaart u langzaam over de rivier en krijgt u een goede indruk van het Thaise leven. Op de oever van de rivier serveert de kok op een speciale manier 'The Early Morning Glory Flying Vegetables.' De kok gooit het eten 10 meter hoog de lucht in; de ober vangt dit weer op een bord op, terwijl hij boven op een aantal gestapelde kisten op een rijtuig staat!


Meals: ontbijt, lunch

Transfer: minibus

Hotel: Ruean Phae Royal Park Hotel
DAG 4: PHITSANULOK - LAMPANG

Eerst ontbijt, daarna bezoeken we het Folkloristisch museum van Dhr. Thawee waar u de levende platteland historie van Phitsanulok/Sukhothai ervaart. Tegenover het museum is een originele bronzen Boeddha gieterij. We stappen in de minibus en rijden naar de provincie Lampang. De wildmarkt van Tung Kwain is de volgende stop.

Op deze markt zijn allerlei jungleproducten te zien; van dieren en planten tot 'heerlijke' lokale gerechten, bereid met diverse insecten. Uw kans om eens wat anders te proeven! Verder onderweg bezoeken we het indrukwekkende gefortificeerde Wat Phra That tempelcomplex uit de 13e eeuw met een rijke geschiedenis en het oudste houten tempelgebouw van Thailand. Volgens de overleving is Boeddha hier 2500 jaar geleden geweest en zou er nog een haarlok van hem in de Chedi liggen.

De provinciehoofdstad Lampang is gesticht door Chinezen die zich hier vestigden aan de Wang Rivier. De bevolking houdt vele tradities in ere. Het is ook de enige stad in Thailand waar u nog ritjes kunt maken met paard en wagen. Het is gezellig rondtoeren in de bruisende oude stad met leuke markten en vriendelijke mensen. Na de lunch in de stad een bezoek aan het Elephant Conservation Centre waar u onder meer het Olifanten ziekenhuis kunt bezoeken.


Meals: ontbijt, lunch

Transfer: minibus

Hotel: Wienglakor Hotel
DAG 5: LAMPANG - CHIANG MAI

Na het ontbijt volgt de transfer per minibus naar Chiang Mai. Het is een mooie rit over bergen en door dichte jungle. We gaan eerst naar Lampoon, in 660 gesticht als de hoofdstad van het toenmalige Mon-rijk Haripoonchai. Hier bezoeken we de Haripoonchai tempel, waar de koning vroeger woonde. Dan gaan we door naar Chiang Mai over de oude route.

Geniet van de prachtige vergezichten met houten Thaise huizen en honderden jaren oude bomen. Lunch in een lokaal restaurant. Hierna bezoek aan de tempel Wat Prasart op de berg Doi Suthep, op 16 kilometer buiten de stad op een hoogte van 1.300 meter en te bereiken via een steile, bochtige weg. De 293 treden tellende trap, met Nagas (mythologische 7-koppige slang) als leuningen, leidt naar de tempel.

Wees gerust, u kunt ook met de lift. Bij helder weer heeft u een mooi uitzicht over Chiang Mai en omgeving.
De plaatsjes Bor Sang en San Kampaeng, even buiten Chiang Mai, staan bekend om hun ambachten. Hier vinden we onder meer zijdeweverijen, zilversmeden, houtsnijwerkplaatsen en lakwerk- en celadonfabriekjes. Van generatie op generatie maken de inwoners hier de beroemde parasols van beschilderd rijstpapier.


Meals: ontbijt, lunch

Transfer: minibus

Hotel: The Park Hotel Chiang Mai
DAG 6: CHIANG MAI

Ontbijt. De dag is ter vrije besteding. Maak een optionele tour naar een olifanten-trainingskamp of bezoek de 'Long neck' bergstam in Mae Hong Son-provincie.

Dit is het einde van deze tour door het klassieke Thailand maar natuurlijk adviseren wij u graag bij de rest van uw vakantie.


Meals: ontbijt

Transfer: -

Hotel: -
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden
Entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving
Begeleiding door een professionele lokale Engelssprekende gids
Vervoer als omschreven per airco (mini)bus
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Overige maaltijden
Transfers, (vlieg)tickets (lokaal & internationaal)
Persoonlijke uitgaven
Visumkosten
Bagageafhandeling
Facultatieve excursies
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere soorten verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
Opmerkingen:
Als gevolg van onvoorziene omstandigheden (weer, wegen, hotelsluiting of overboeking) kan de gedrukte reisbeschrijving veranderen. We houden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Klassiek Thailand-tour blijft te allen tijden gehandhaafd.
Populaire Green Wood Travel tours