Homepage > Ho chi minh Tours > Ho chi minh Tours Details
PRIVE de Rivier van de Negen Draken (6 dagen) Lowest price: ฿ 17,655.00          Add to planner
Tour details
฿ 17,655.00
Duration: 6 days / 5 night(s)
De rivier van de negen draken staat centraal in deze Vietnam zesdaagse reis naar Saigon en de veelzijdige Mekong Delta. De tour eindigt in Phnom Penh, het mogelijke begin punt voor een volgende etappe van uw ontdekkingstocht. Maar tegen de tijd dat u daar bent kent u Ho Chi Minh Stad, het oude Saigon, op uw duimpje, bent u naar de indrukwekkende drijvende markt van Cai Rang geweest en kijkt u terug op boot- en fietstochten door de Mekong Delta, de rijstkom van Vietnam.

Wie naar het oude Indochina reist ontmoet de Mekong rivier. De prominente levensader van Azi?? ontspringt in het Himalaya gebergte en rijt ruim 4300 kilometer zuidelijker uiteen in Vietnam. Hoe de rivier ook wordt genoemd, er spreekt altijd respect uit. In Laos en Thailand zeggen ze Mae Kong, `het moeder water`. De Chinezen roemen de kracht en spreken over Lancang Jiang, `de turbulente rivier`. In Vietnam, waar de woeste Mekong zich vertakt en uiteindelijk opgaat in de Zuid-Chinese Zee spreken ze over Cuu Long, `de negen draken`. De negen draken zijn de uitmondingen in zee. Dat wil zeggen, lang geleden, want de rivier leeft en door de tijd zijn er aftakkingen bijgekomen en opgedroogd.

De draak speelt in Vietnam al eeuwenlang een rol in legendes en verhalen. Boeren zagen de draak honderden jaren geleden als teken van regen, donder en bliksem. Zo werd de draak het symbool voor water en energie en later voor kracht en macht. Draken komen ook veel voor in legendes rond koningen. Koning Lac Long Quan (Long betekent draak) wordt beschouwd als een van de voorvaderen van Vietnam en zou de zoon zijn van een draak.
Wat kan ik verwachten
NIEUWE TOUR ! Exclusieve Green Wood Travel priv?? reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Reisroute
Dag 1: Aankomst in Ho Chi Minh Stad, nog altijd bekend als Saigon.

U wordt door onze Engelssprekende chauffeur opgewacht op de Tan Son Nhat luchthaven van Ho Chi Minh Stad en naar uw hotel gebracht.

Saigon, sinds 1976 officieel Ho Chi Minh Stad, is een miljoenstad, maar een prettige stad. Het charmante is dat het centrale deel zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.

Wat kunt u deze avond in Saigon doen? Een wandeling door Cho Lon, bijvoorbeeld, het Chinatown van Saigon. U ziet er de 19e eeuwse Thien Hau Tempel, opgedragen aan de godin van de zee, en de Bin Thay Markt. De bekendste markt van de stad is Ben Thanh, waarvan gezegd wordt dat ze er alles verkopen behalve auto's en huizen. Ga op zoek naar kleding of misschien gewoon iets lekkers om te eten


Transfer: Minibus of auto

Hotel: Sonnet Saigon
Dag 2: Tour door Saigon en bezoek aan de Cu Chi tunnels van de Vietcong.

Na het ontbijt vertrekken we voor de Ho Chi Minh (Saigon) stadstour. We bezoeken meerdere interessante plaatsen en beginnen in het Reunification Palace, het voormalige paleis van de Zuid-Vietnamese regering voor 1975. Notre Dame Church, en Central Post office zijn nog twee typische gebouwen uit de Franse koloniale tijd. Ook het Historisch Museum en de bekende straten Dong Khoi en Nguyen Hue zijn onderdeel, omdat ze een mooi uitzicht op het stadhuis van Saigon bieden.

Later, na de lunch in een plaatselijk restaurant, staat een totaal andere beroemde constructie op het programma: de Cu Chi tunnels. Het is een 250 kilometer (!) lang netwerk van ondergrondse tunnels waarin de Vietcong strijders zich tijdens de oorlog schuilhielden. De tunnels vormen een ondergronds dorp en zijn vaak maar een halve meter tot een meter breed. De Vietcong slaagde erin om met eenvoudig gereedschap tot een diepte van 12 meter te graven.

De avond in Saigon kunt u vrij besteden.
 


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus of auto

Hotel: Sonnet Saigon
Dag 3: Vrije dag in Saigon. Chinatown of naar de tempel van Cao Dai?

Vrije dag in Saigon.

Saigon's bijnaam 'Diamant van het Verre Oosten' verwijst naar de charmante, dorpse nederzetting uit het verleden. Saigon is uitgegroeid tot een miljoenstad, waar de historische kern bewaard is gebleven, maar een economische dynamische laag is toegevoegd

Overweeg een excursie naar Tay Ninh (niet inclusief), op een kleine 100 kilometer van Ho Chi Minh City. De heilige tempel van Cao Dai, gebouwd in 1926, is het opvallende middelpunt van de zeer lokale religie Cao Dao, een combinatie van boeddhisme, christendom, confucianisme en taoïsme. Als we geluk hebben maken we nog een stuk van de fantastische middag ceremonie mee, een kleurrijke gebeurtenis.

Of blijf in Saigon en ga naar Cho Lon, het Chinatown van Saigon. U vindt er de Bin Thay Markt en de 19e eeuwse Thien Hau Tempel, opgedragen aan de godin van de zee. Hier branden elke dag honderden mensen wierook in de hoop op voorspoed en welvaart. We wandelen door naar de Cho Lon markt, de grootste groothandelsmarkt van de stad. Geniet van de drukke mengelmoes van handelaars en bezoekers.
 


Meals: Ontbijt

Hotel: Sonnet Saigon Hotel
Dag 4: Van Saigon naar de Mekong Delta, waar het leven nog de tijd neemt.

Het echt Vietnamese leven: op het uitgestrekte groene land, op de oevers van de rivier of op het water. Als u door onze Engelssprekende chauffeur van Saigon naar My Tho bent gebracht, zet u voet in de Mekong Delta. De allerlaatste aftakkingen van de indrukwekkende rivier, die uitmonden in de Zuid-Chinese Zee. Een geweldig waterrijk gebied waar het leven nog de tijd neemt, waar de natuur het ritme van de dag bepaalt. De bevolking heeft zich daar al vele jaren aan aangepast. Hier leven de Vietnamezen als hun voorouders, ze verbouwen rijst, werken op fruitplantages, op een bijenboerderij of maken snoepjes van kokosnoot.

Maak een tochtje per fiets of met de paardenkar. Maak een boottochtje met de sampan en roei door de smalle aftakkingen van de rivier. Lunch wordt opgediend in een lokaal restaurant, met aansluitend een fruitproeverij.

Na de lunch rijden we verder naar Can Tho, de hoofdstad van de Mekong Delta. U overnacht in het Hau Giang of een gelijkwaardig hotel.
 


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Minibus en boot

Hotel: Hau Giang Hotel
Dag 5: Naar Chau Doc, het kloppend hart van de Mekong Delta.

Als er een overtreffende trap van drijvende markt bestaat, ziet u vandaag de top. Na het ontbijt wordt u naar de Ninh Kieu werf gebracht waar we aan boord gaan van onze boot, die ons iets verderop naar Cai Rang vaart. De drijvende markt van Cai Rang is de grootste drijvende markt in de Mekong Delta, zowel qua omvang als drukte. Het is een feest om te zien hoe al die bootjes rond en om elkaar varen, een combinatie van handel en het onderhouden van de sociale contacten. Alles wat in en om de Mekong Delta wordt geproduceerd wordt hier verkocht.

We nemen ook een kijkje bij de markt op het vasteland en een fabriek die rijst verwerkt. Hier stappen we weer in de auto en verplaatsen ons een paar kilometer buiten Can Tho. Tegelijkertijd stappen we terug in de tijd bij het Binh Thuy gemeenschapshuis dat al in 1893 door koning Tu Duc werd gesticht en Bon Canh Thanh Hoang werd genoemd. Het is sindsdien veranderd en verbeterd, voor het laatst in 1910, maar de sfeer en karakteristiek zijn onveranderd gebleven. Het monument heeft gegraveerde houten panelen en is van bijzondere architectonische waarde voor dit gebied. Er tegenover staat een operagebouw waar klassiek Vietnamees drama wordt opgevoerd.

Na de lunch rijden we in ongeveer 3 uur naar Chau Doc, grensplaats met Cambodja. Chau Doc wordt terecht weleens het hart van de Mekong Delta genoemd. Hier komt veel samen. De landen Vietnam en Cambodja natuurlijk, maar ook de vele invloeden uit deze regio. U treft hier moskeeën, tempels en kerken; markten en drukke activiteiten aan de rivier; maar ook een onbedorven en vriendelijke bevolking.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Minibus en boot

Hotel: Chau Pho Hotel
Dag 6: Van Vietnam naar Cambodja. Phnom Penh, de Parel van Azi??.

Na het vroege ontbijt wordt u naar de pier gebracht om per speedboot in ongeveer 5 uur over de Mekong rivier naar Phnom Penh te worden gevaren.

Bij Vinh Xuong, de grens met Cambodja, stoppen we om de grensformaliteiten af te handelen. Onderweg is van alles te zien. U ziet slaperige dorpjes, huizen op bamboe palen, vissers die hun netten uitwerpen of een boer die zijn koe wast. Soms ziet u vooral water, als de rivier op haar breedst is.

Het exotisch klinkende Phnom Penh is het eindpunt van deze tocht over de Mekong. De hoofdstad van Cambodja heeft weer glans gegeven aan haar bijnaam, de Parel van Azië. Het straatleven is kleurrijk, en vooruit, ook vol met luidruchtige brommers; de boulevard langs de rivier, symbool van betere tijden, glimt weer en is het middelpunt van avondlijk vertier. Ontmoet de monniken en stap in de rijke geschiedenis van het Koninklijk Paleis. Phnom Penh is het hart van Cambodja, zowel politiek, economisch als cultureel.

Uw tour eindigt in de haven Phnom Penh International Port (Sisowath street). Daar staan altijd veel taxi's klaar, die u voor ongeveer 10 euro naar een hotel in de stad zullen brengen.


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus en Boot
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale professionele Engelssprekende gids
Vervoer per airconditioned minibus en/of auto en gedeelde airconditioned publieke boot
Verblijf in toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden, transfers
vliegtickets internationaal, online inchecken (lokaal en internationaal)
visumkosten Vietnam E-visa
persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden gewijzigd. We behouden het recht om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Priv?? de Rivier van de Negen Draken tour blijft te allen tijde gehandhaafd.

Wij verplichten onze klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of Belgi??. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.
Populaire Green Wood Travel tours