Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Singapore 10++ Tips

Singapore wordt in de volksmond ook wel Leeuwenstad genoemd. De mythe gaat dat koning Parameswara van Srivijaya een beest uit de zee dat op een leeuw zou lijken, en sindsdien zou de plaats Temasek zijn omgedoopt in "Singapura".

Geloofwaardiger is dat Singapore afgeleidt zou zijn van het woord Sing, wat in het Sanskriet steen betekend. Wat duidt op de bergachtige omgeving van Singapore. Al met al is het geen reden om deze wereldstad te mijden. Lees snel verder wat de stad u te bieden heeft.

Foto's:

SEA Aquarium


Begin uw reis door de onderwaterwereld van Asia bij het 'Marine Experiental Museum'. Hier wordt u meegenomen in een reis door het verleden langs de kust. Bezoek daarna het zeer uitgebreide aquarium die wel meer dan 800 verschillende soorten zeedieren huisvest.

Het aquarium is opgedeeld in verschillende secties zoals Andamanse Zee, Rode Zee, Perzische golf en nog veel meer. Voor de dappere onder ons is er een speciale haaien zone. Oftewel een dag vol met plezier.

Jurong Bird Park


Voor de vogelliefhebbers is het in Singapore een paradijs op aarde. Met een van de grootste vogelparken ter wereld. Het Jurong Bird Park ligt in het groene hart van Singapore en huisvest meer dan negenduizend vogels van meer dan zeshonderd soorten. Spectaculair om te zien zijn de roofvogelshows en met etenstijd is het ook altijd een feest.

Mandai Zoo


De dierentuin van Singapore is een ideale locatie voor een dag uit. Een geliefde attractie is de treetops trail. Deze 65 meter lange loopbrug geeft een prachtig beeld van de gelaagdheid van het Aziatische regenwoud. De dierentuin heeft verschillende bijzondere inwoners zoals de witte tijger, een groep Komodo-varanen en zelf ijsberen, wat zeer uitzonderlijk is zo dicht bij de evenaar.

River Safari


Dit is een van de nieuwste attracties in Singapore. De trip brengt u naar alle belangrijke rivieren in de wereld. Tijdens de trip maakt u kennis met het rivierleven. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de Mekong Rivier en ontmoet de 'Mekong Catfish en de 'Giant Stingray'. U brengt ook een bezoek aan het huis van KaiKai en JiaJia, de 2 reuzenpanda's. De tour eindigt in een themawinkel waar u de mooiste souvenirs voor het thuisfront kan kopen.

Night Safari


Ontdek de nachtdieren van Azië tijdens deze exclusieve nacht safari. Zo ziet u bijvoorbeeld luipaarden die actief zijn. Tijdens de nacht safari reist u door verschillende geografische zones. Het een complete openlucht attractie en de natuurlijke leefomgeving van de bewoners is natuurgetrouw nagebootst. Ook zijn er prachtige shows zoals de 'Creatures of the Night Show'. In deze show ziet u tribal dansers, blaaspijp demonstratie en vuurspuwers.

Tuinen aan de Baai


Deze tour brengt u naar de prachtige tuinen aan de Baai van Singapore. Ook als u geen plantenliefhebber bent is dit een prachtige locatie om de mooiste foto's te maken. Een onderdeel van de tuinen is de grootste kas ter wereld waar honderden verschillende soorten planten uit het Middellandse Zee gebied te zien zijn. Voor de kinderen is er een speciaal ingericht gedeelte wat gericht is op educatie gecombineerd met spel. Vergeet vooral de zwembroeken niet want er zijn verschillende waterattracties.

Marina Bay Sands skypark


Marina Bay Sands is een luxueus resort gelegen in de Marina Bay, Singapore. Het werd ontwikkeld door Las Vegas Sands Corp. Het totale project kostte in totaal 8 miljard euro. Tijdens uw bezoek geniet u van prachtige vergezichten over de stad. Ook kunt u heerlijk zwemmen in de prachtige "Infinity Pool". Heerlijk relaxen in de prachtige tuin ver boven de stad is een exclusieve ervaring.

Stadstour met bezoek aan botanische tuinen


Een complete tour langs de verschillende culturen van Singapore. Zo brengt u een bezoek aan 'Little India', Chinatown en diverse tempels en pagoda's. Tijdens deze tour krijgt u een volledig beeld van de multiculti samenleving van Singapore. U sluit af met een bezoek aan de prachtige botanische tuinen. Een hoogtepunt van de botanische tuin is de orchideeën display waar een scala aan bijzondere orchideeën te zien zijn.

Sentosa Eiland Tour


Het Sentosa eiland is helemaal ontworpen rondom plezier en vermaak. Tijdens deze tour zijn er verschillende activiteiten. Eerst gaat u met een kabelbaan naar het eiland terwijl u kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Vervolgens brengt u een bezoek aan 'Underwaterworld' en de Dolfijn Lagoon. Hier ziet u de zeer bijzondere roze dolfijnen. Ook krijgt u een spetterende show te zien. Als afsluiter gaat u naar de show 'Wings of Times'. Dit is een water en licht show van top kwaliteit. Een romantische afsluiter voor het volle programma.

Universal Studio Singapore


Bij Universal Studio in Singapore beleeft u de films in een heel ander perspectief. Het unieke thema park brengt u naar de leukste filmsets. Reis bijvoorbeeld door de wereld van de tekenfilm 'Madagaskar'. Ontmoet 'Shrek' in eigen persoon en duik onder in 'Acient Egypt'. Voor jong en oud zijn er verschillende thema's die aanspreken. Gegarandeerd familieplezier bij Universal studio Singapore.

Stopover Singapore


Als u met Singapore Airlines vanaf Amsterdam naar Bangkok vliegt of na uw vakantie in Thailand nog wat meer Aziatische sferen wilt opsnuiven in een uiterst moderne setting dan is Singapore zeker een stad die u niet mag missen.
In 3 dagen en 2 nachten kunt u een goede indruk krijgen van deze moderne stad met klassieke Chinese tradities. Singapore staat bekend als een van de financiële top centra in de wereld. De modernste architectuur, winkelpaleizen maar ook nog oude traditionele huizen en statige hotels.

De culinaire liefhebber komt hier zeker ook aan zijn/haar trekken want in Singapore kunt u van alle wereldkeukens proeven waarbij de Chinese natuurlijk de boventoon voert.

Mis het niet en klik snel voor meer informatie

<< Sri Lanka voorbereidingen Aanbieding Vakantiebeurs 2019 >>