Green Wood Travel organiseert en verzorgt reizen-op-maat.


Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614

Mij Reisplan

Duurzaam reizen in Thailand

Reizen met Green Wood Travel is meer dan een perfecte reis op maat. U laat namelijk iets tastbaars voor de toekomst achter. Green Wood Travel plant regelmatig honderden jonge boompjes, ter compensatie voor de vele reizigers die met ons in Thailand reizen. Op deze manier proberen we aan een duurzaam Thailand bij te dragen. In Chumphon is al te zien hoe hard de mangroveboompjes groeien die we een paar jaar geleden hebben geplant. Ook recentelijk hebben we weer nieuwe aanwas toegevoegd. In Kui Buri National Park waren we onderdeel van een koninklijk project om de vegetatie voor olifanten te herstellen. En nog altijd planten we zaadjes van de reusachtige hemelbomen. Hoe u zelf mee kunt helpen, leest u verderop.

Thailand bestond 100 jaar geleden nog voor 75% uit regenwoud maar grootschalige ontbossing door houtproductie en gewassenteelt heeft ervoor gezorgd dat er nu nog maar zo'n 20% van over is. Niet alleen in Thailand speelt dit probleem natuurlijk. Wereldwijd is er sinds 1950 nog maar de helft over van de 200 miljoen hectare tropisch regenwoud. Wat de gevolgen daarvan zijn voor flora, fauna, en voor ons, wordt steeds duidelijker.

Green Wood Travel wil niet stilzitten en toekijken en participeert vanaf 2010 in herbebossingsprojecten in de omgeving van Hua Hin en Chumphon. Stelt u zich eens voor hoe het is om over een aantal jaren terug te komen en een weelderig bos te zien waar u aan bijgedragen hebt!

Foto's:

Duurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in Thailand

Trees for the Future! Chumphon 2016


Duurzaam reizen in Thailand Trees for the future! Kijkt u nog eens naar die hele kleine boompjes die we een paar jaar geleden in Chumpon hebben hebben geplant. In oktober 2016 zijn er we er opnieuw geweest. Tot ons grote plezier is te zien hoe geweldig hard deze mangrove bomen groeien. Je hebt hier echt eer van je werk! Aan motivatie ontbrak het al niet, maar we hebben opnieuw vierhonderd nieuwe bomen geplant. De mangrove is een ijzersterke wortelrijke boom en gedijd goed in zowel brak als zout water. Hij doorstaat met het grootste gemak stormen en groeit, zogezegd, als kool.

Ondanks hun 'sterk ruikende' reputatie spelen mangrovebossen een belangrijke rol in het dagelijkse leven van vele diersoorten. De bossen absorberen meer kooldioxide dan fytoplankton, een kritische factor om de stabiliteit van het klimaat te onderhouden. Daarnaast beschermen mangrovebossen de kusten tegen schadelijke stormen, golven, overstromingen en helpt het ook erosie te voorkomen door afzettingen te stabiliseren met hun sterk vertakte wortelstelsel. Waterkwaliteit en helderheid wordt door de bossen onderhouden en schadelijke stoffen worden gefilterd. Mangrovebossen spelen niet alleen verschillende ecologisch essentiële functies in hun leefgebied, maar zijn ook een belangrijke bouwsteen voor een duurzaam milieu.

Foto's:

Duurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in Thailand

Mangrove aanplant Mo Ku Chumphon National Park


Duurzaam reizen in Thailand Green Wood Travel is een fel pleitbezorger voor een beter milieu. We zetten ons al jaren in voor meer natuurbescherming in Zuidoost-Azië. Voor iedere 5000 baht (135 euro) die u bij ons besteed verdient u een boom. We laten die aanplanten of doen mee bij herbebossingsprojecten in Mo Ku Chumphon National Park en in het Kuri Buri National Park.

Om de daad bij het woord te voegen heeft Green Wood Travel zelf de handen vuil gemaakt. Met de door u verdiende bomen heeft GWT 500 mangrove bomen aangeplant in het Mo Ku Chumphon National Park. Deze mangrove bomen worden door ons de CO2-slurpers van dit gebied genoemd. Niet alleen wordt veel CO2 uit de lucht gehaald maar de mangroves verbeteren ook voor het zeeleven om zich heen, zodat alle krabben, jonge visjes en garnalen ook een kans hebben zich voort te planten.

Door te reizen met Green Wood Travel doet u dus niet alleen u zelf een plezier maar ook het milieu.

Foto's:

Duurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in ThailandDuurzaam reizen in Thailand

Boomaanplant in Kui Buri National Park


Duurzaam reizen in Thailand Boomaanplant Groeiende bomen nemen het broeikasgas kooldioxide (CO2) op uit de lucht en geven zuurstof (O2) af. Vliegtuigmotoren doen het omgekeerde. Vliegen betekent het verbranden van fossiele brandstoffen (olie, benzine, kerosine) en dus de uitstoot van gassen die het broeikaseffect versterken. Door bomen te planten die CO2 weer opnemen, kunt u het negatieve effect van uw reis op het milieu teniet doen en Thailand nog mooier maken!

Aan het Kui Buri National Park herbebossingproject nabij Hua Hin is een bijzonder verhaal verbonden dat wij u niet willen onthouden.

In de omgeving van Hua Hin is, net als recent in andere delen van Thailand, veel oorspronkelijk regenwoud verdwenen door houtproductie en gewassenteelt. In deze omgeving leefden ook wilde olifanten, die steeds meer in het nauw kwamen door de beperking van hun leefgebied. Veel van de nieuw ontgonnen grond werd gebruikt om ananassen te verbouwen. Op een gegeven ogenblik kwamen regelmatig kudden olifanten op zoek naar voedsel in de ananasplantages terecht wat een enorme schade teweegbracht. De lokale boeren strooiden gif en 11 olifanten werden zo gedood. Dat werd in de media bekend gemaakt en leidde tot verontwaardigde reacties. De koning trok zich het lot van de olifanten aan en verordende dat de oorspronkelijke vegetatie terug moest worden aangeplant om de olifanten van voer te voorzien. In 1999 werd het Kui Buri National Park geopend als 90ste nationale park in Thailand, een koninklijk project om de verstoorde balans tussen mens en natuur weer enigszins te herstellen.
Green Wood Travel werkt hier graag aan mee en mocht u, naast de door ons gratis aangeboden bomen, meer willen doen dan kan dat natuurlijk!

Foto's:

Duurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand BoomaanplantDuurzaam reizen in Thailand Boomaanplant

Project de CO2 slurper (sinds 2007)
De hemelboom de grond in - de CO2 slurper
Green Wood Travel bestaat 15 jaar! (2007) Die tijd is omgevlogen en de toekomst ziet er beslist rooskleurig uit. We maken ons echter in toenemende mate zorgen over het milieu en de opwarming van de aarde. Green Wood Travel stelt haar gasten voor om mee te helpen een 'boom op te zetten'. Één boom voorziet immers in de zuurstofbehoefte van 10 mensen, neutraliseert uitlaatgassen, filtert regenwater en doet nog veel meer positiefs.

Wij hebben gekozen voor de 'hemelboom' (Ailanthus altissima). Deze exoot groeit niet alleen in Thailand en Nederland/België maar (bij wijze van spreken) ook tot in de hemel. De boom kan een hoogte bereiken van maar liefst 25 meter!

Als al onze gasten een hemelboom planten, produceren we gezamenlijk voldoende zuurstof om vele tonnen kooldioxide te compenseren. U vindt in dit zakje een aantal zaadjes. Maak van úw boom ónze droom...

Instructie:
- leg het zaadje in het voorjaar binnenshuis 12 uur op een nat watje
- stop het zaadje in een potje aarde en zand
- als het plantje 3 tot 4 cm groot is, plant het dan voorzichtig over in een grotere pot
- wordt de boom te groot voor uw huiskamer? Zoek dan een passende plek in tuin, plantsoen of bos

Zaadjes en instructies zijn NOG ALTIJD gratis verkrijgbaar via Green Wood Travel Bangkok.

Trees for the Future Project in Bang Pu


Duurzaam reizen in Thailand Boomaanplant mangrove Bang Pu is een populaire attractie in Samut Prakarn, een provincie naast Bangkok. Bang betekent dorpje en Pu betekent krab. De betekenis van Bang Pu is dus vrij vertaald 'het dorpje van de krab'. Een lang strand is hier te vinden met mangrovebossen, kleine vissen, garnalen en natuurlijk ook krabben. Nieuwsgierige slijkspringers verwelkomen u in het mangrovebos. Deze vissen leven net als kikkers onder en boven water. Ze 'springen' en 'lopen' bij eb over drooggevallen modder. Verwacht daarom geen goudgeel zand, maar een modderstrand.

Op dit moment behoren gebieden met mangrovebossen, als Bang Pu tot bedreigde natuurgebieden. Wereldwijd is al meer dan de helft van deze bossen vernietigd. Mangrovebossen bedekten ooit meer dan driekwart van de tropische kustlijnen, maar nu zijn 11 van de 70 soorten met uitsterven bedreigd.

Green Wood Travel wil hier een stokje voor steken door een boompje bij te dragen aan een duurzaam milieu.

<< Myanmar bestemmingen 10++ Tips CheckMyTrip >>
Green Wood Travel organiseert en verzorgt reizen-op-maat.
[Log-in]
Font size:   14 16 20
Tel: 66 (0) 2 105 4614
NL 070 250 0062

Go To Top