Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Wat moet u ECHT weten voor vertrek?

Hier leest u wat u ECHT moet weten voor uw vertrek naar zonnig Thailand!
Zijn er nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met een van onze medewerkers.
Bel gratis via Skype, bel ons Nederlandse nummer: 070 250 0062 of maak een belafspraak. Stuur een e-mail info@greenwoodtravel.nl met uw wensen en een Green Wood Travel medewerker neemt contact met u op.

Foto's:

Wanneer krijg ik mijn ticket en reisbescheiden?


Normaal gesproken stuurt Green Wood Travel uw E-tickets uiterlijk 2 weken voor vertrek naar uw e-mailadres, ook als u eerder heeft betaald.
Uw trein-, bus-, boot- of vliegtickets en de vouchers voor de door u gereserveerde hotels en tours liggen voor u klaar op het Green Wood Travel kantoor in ons Tropical Paradise te Bangkok of anders op de besproken plaats. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 - 17.30 uur.

Als u uw reisplan online wilt bekijken, voert dan uw betalingskenmerk en e-mailadres in. Uw betalingskenmerk ontvangt u nadat u een vakantie heeft geboekt.

Wat is de wisselkoers?


Betaalpas
Green Wood Travel gaat uit van de wisselkoers (buying rates) die de Bangkok Bank hanteert. Wij calculeren een valutarisico in omdat de wisselkoers tussen de euro en Thai baht dagelijks wijzigen. Op onze Thaise bankrekening kunt u het te betalen bedrag storten. Green Wood Travel is niet verantwoordelijk voor transferkosten die banken berekenen. Maakt u geld over naar onze bankrekening dan wordt er door de Thaise bank ontvangstkosten (inward commission) berekend. Deze kosten, 700 THB per transactie, nemen we op in uw programma.

Voor onze bankgegevens klik hier.

Koersopslag als u met uw betaalpas pint in Thailand is 2 THB per 1 euro. Staat de wisselkoers op 37 THB dan ontvangt u 35 THB als u pint.

Hoelang moet mijn paspoort geldig zijn?


Paspoort
Reisdocumenten en visa: het visum voor uw vakantie bestemming(en) is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.

Voor Thailand is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient na terugkomst vanuit Thailand nog 6 maanden geldig te zijn. Bij een toeristisch verblijf van langer dan 30 dagen in Thailand heeft u een visum nodig. Dat kunt u aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag of Brussel en het Thaise consulaat in Amsterdam.

U dient het uiterlijk 2 weken voor vertrek aan te vragen. Het visum is geldig voor een verblijf van maximaal 60 dagen. U kunt ook een business-visum aanvragen. Dat is 90 dagen geldig. Na deze periode moet u het land verlaten.

Belangrijk: een Nederlands of Belgisch kind, zelfs een pasgeboren baby, heeft een eigen paspoort nodig. Inschrijving van kinderen in het paspoort van hun ouders is niet toegelaten.

Bankzaken


Blokkeren Belgische en Nederlandse bankpassen
De meeste Belgische en Nederlandse banken blokkeren het gebruik van bankpassen buiten Europa in verband met het grote aantal diefstallen. U kunt bij uw bank online, voordat u op vakantie gaat aanvragen uw pas niet te blokkeren bij gebruik buiten Europa voor bepaalde tijd.

Krijg ik een bevestiging van mijn betaling?
U ontvangt een bevestiging per e-mail van uw betaling.

Waarom moet ik zo snel betalen?
Voor de meeste vliegtarieven gelden ticketlimieten. Dit kan betekenen dat er enkele dagen na het inboeken een bevestiging moet zijn bij de luchtvaartmaatschappij dat het ticket daadwerkelijk wordt afgenomen. Hiervoor wordt een aanbetaling of volledige betaling vereist. Bent u te laat met betalen dan kan het ticket een stuk duurder zijn geworden. Daarom raden wij u aan om rekening te houden met eventuele overschrijvingstermijnen. Zeker een bankoverschrijving kan 3 dagen op zich laten wachten.
Het is heel verstandig om uw bankpas, kaartlezer en/of tancodes mee te nemen. Met uw pas (met een Cirrus- of Maestro-logo op de achterkant) kunt u op veel plaatsen bij de geldautomaten (ATM) van Thaise banken pinnen. Met de kaartlezer cq tancodes kunt u extra boekingen, als het om grotere bedragen gaat, makkelijk op onze bankrekening storten

Hoe laat moet ik inchecken? (airport)


Green Wood Meeting Point
Zorg dat u in ieder geval drie uur voor vertrek van uw internationale vlucht incheckt. Voor eventuele vragen (bijvoorbeeld meer beenruimte) maakt u meer kans als u vroeg incheckt.

Wie haalt mij op van Bangkok Suvarnabhumi airport?
Onze chauffeur wacht u op bij de stoelen dichtbij 'DOMESTIC ARRIVALS DOOR A' in de aankomsthal. Dit is tegenover Exit door 1. Zie airport map arrivals hieronder. Print deze gegevens voor referentie.
Na de laatste 'customs' controle loopt u door uitgang Bjavascript:; of C de aankomsthal in. Ga rechtsaf en loop naar het einde van de aankomsthal. De chauffeur heeft een bord met uw naam erop.

Kunt u onze chauffeur niet vinden? Bel ZELF naar onze mobiele telefoon: 081 8114966 voor assistentie en blijf wachten bij het 'Green Wood meeting point'.Express-, toll- & motorway toeslagen moet de passagier betalen.
De kosten van tolwegen (de snelste wegen) zitten niet in de al betaalde transferkosten.
Suvanabhumi airport* Bangkok City & vice versa
( Hua Hin* | Pattaya* | Kanchanaburi* )
75 THB (50+25)
Don Muang airport** Bangkok City & vice versa
( Hua Hin** | Kanchanaburi** )
130 THB (80+50)
Don Muang airport Pattaya & vice versa205 THB (70+50+25+60)
Within Bangkok City50 THB


Welke verzekering heb ik nodig?


Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

Het basispakket van uw zorgverzekering biedt geen werelddekking.
Om uzelf goed te verzekeren voor onverwachte medische kosten buiten Europa zijn er 2 mogelijkheden:
 • Een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten
 • Een aanvullende verzekering bij uw basis-zorgverzekering afsluiten

 • Controleer voor u een aanvullende verzekering gaat afsluiten dus eerst of u al een (doorlopende)reisverzekering hebt waarin medische kosten zijn gedekt. Anders bent u dubbel verzekerd.

  Veilig Verzekeren met Werelddekking is een Must!
  U kunt direct vanaf deze pagina uw reis- en annuleringsverzekeringen met medische werelddekking afsluiten. Zo zijn er, afhankelijk van uw situatie, een aantal verzekeringsmogelijkheden.
  Het werkt als volgt: klik op het logo van de door u gewenste verzekering, u ziet meteen het Premieberekeningsformulier, vul dit formulier in en volg de stappen: Persoonsgegevens > Betaalwijze > Bevestiging.

  Kan ik mijn reservering wijzigen?


  Dat hangt af van de status van uw boeking en van het type ticket, accommodatie, tours etc. Luchtvaartmaatschappijen en hotels bepalen de regels, niet Green Wood Travel. Mocht u willen wijzigen dan moet we eerst bekijken of het ticket al is geprint en/of het hotel al is betaald. Zo ja, dan moeten we contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en/of hotel. Aan het wijzigen zijn bijna altijd kosten verbonden. Als het ticket nog niet is geprint of het hotel nog niet betaald dan is het eenvoudiger om te wijzigen. Kosten van wijzigen van een geboekt en bevestigd programma zijn 200 THB per omboeking (hotel/ tour/ transfer/ ticket, als plaats beschikbaar) met een maximum van 2.000 THB per totale boeking en afhankelijk van eventuele extra kosten en beschikbaarheid.

  Klik hier voor een overzicht van de Algemene voorwaarden die Green Wood Travel hanteert.

  Online inchecken & luchthavenbelasting binnen & buiten Thailand?


  Denk eraan uw vlucht uiterlijk 24 uur voor vertrek online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij. U moet u zelf doen met de inlogcode van de luchtvaartmaatschappij.
  Luchthavenbelasting is in de ticketprijs inbegrepen. Behalve bij vertrek vanaf Sukhothai en Trat (Koh Chang) luchthavens moet u nog een 200 THB pp. betalen. Zorg dat u op tijd op de luchthaven bent voor het inchecken; bij internationale vluchten minimaal 3 uur voor vertrek. Wanneer u in Bangkok verblijft, kan het door het drukke verkeer minimaal een uur duren voor u met de taxi de luchthaven bereikt. Vertrek daarom tijdig en controleer of uw transfer aansluit op de vertrektijd van uw vlucht. Green Wood Travel is niet verantwoordelijk als u uw vlucht mist!

  Kijk op www.greenwoodtravel.nl bij betreffende landen in Zuidoost-Azië onder algemene informatie. Hieronder enkele voorbeelden:
 • Vientiane airport tax is $10 USD pp. (ter plaatse betalen)
 • Luang Prabang airport tax is $10 USD pp. (ter plaatse betalen)


 • De codes op uw vliegticket & bagagevrijdom?


  Het komt nogal verwarrend over, een hele reeks letters op uw vliegticket. De verklaring is eenvoudig: het heeft alles te maken met vraag en aanbod. Alle stoelen zijn opgedeeld met letters zoals K - M - Q - R - S - T - V etc.

  Zo kunnen er wel 12 verschillende letters staan, dus 12 verschillende ticketprijzen in dezelfde economy klasse!
  Belangrijk is om te weten dat de goedkoopste tickets per klasse het snelst worden verkocht, dus boek tijdig.

  Bagagevrijdom is in het algemeen: 7kg handbagage en check-in bagage: 20kg. Extra kilo's moeten ter plaatse betaald worden of vooraf aan Green Wood Travel worden doorgegeven.

  Hoe laat kan ik mijn kamer op en tot hoe lang?


  Voor bijna ieder hotel
  in Thailand geldt:
  check-in tijd is 13:00 uur
  check-uit tijd is 12:00 uur
  Wenst u voor 13:00 uur de kamer te betrekken dan moet u een extra nacht ervoor boeken. Als u na 12:00 uur de kamer wilt aanhouden dan kunt u meestal tot 18:00 uur daggebruik bijboeken.

  Wilt u de kamer langer dan 18:00 uur aanhouden dan betaalt u weer een extra nacht.

  << Surin, Thailand olifantenhoofdstad 10++Tips Hotel-categorie & symboolverklaring >>