Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Noord-Thailand informatie

Chiang Mai staat bekend als 'De Roos van het Noorden' en is omgeven door prachtige, beboste bergen en wild stromende rivieren. Een bestemming die u bij een bezoek aan Thailand zeker niet mag missen.

Het Noorden van Thailand was vroeger het gebied van het machtige Koninkrijk Lanna met Chiang Mai als hoofdstad. Deze streek werd lang beschreven als het land van de prachtige bergen met kleurrijke, veranderende seizoenen en tevens als het land van de meest vriendelijke, beleefde en gracieuze mensen. Ze vieren fantastische festivals, soms daterend uit de 13e eeuw. Verder vindt u hier enkele exotische bergvolkeren, woonachtig in de uitlopers van de Himalaya.

CHIANG MAI


Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand, gesticht in 1296. De bevolking is trots op haar stad en diens rijke cultuur. THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !
Oorspronkelijk was Chiang Mai een ommuurde stad, omgeven door een slotgracht. De stad is bezaaid met tempels en paleizen die de unieke 'Lanna Thai'-stijl weergeven.
Ook nu nog blijft Chiang Mai een aantrekkelijk bestemming vanwege zijn prachtige Lanna Thai tempels, olifanten aan het werk, handwerklieden en de avontuurlijke jungle-trekkings.

CHIANGRAI


Chiang Rai is de meest noordelijke Thaise provincie, 394 meter boven zeeniveau, gesticht in 1262 door Koning Mengrai. De stad ligt aan de Mae Kok-rivier en grenst aan Myanmar in het westen en Laos in het oosten. In de punt van de Gouden Driehoek ontmoeten de grenzen van de drie landen elkaar.

Dit is in het Mae Sai-district, het meest noordelijke puntje van Thailand. Rond Chiangsaen, een oude cultuurrijke stad, kunt u nog de nodige bergvolkeren bezoeken..

MAE HONG SON


Mae Hong Son, het dorp in de mist, ligt in een vallei met een authentieke cultuur. Tot voor kort was het de plek een 'verbanningsoord' voor ambtenaren die in Bangkok in ongenade waren te verkennen. Er valt veel te verkennen zoals de visgrotten, watervallen, in Birmese stijl gebouwde tempels, dorpjes van bergstammen en het speciale Palong bergvolk ('Langnekken').
De lokale cultuur komt duidelijk naar voren in de delicate architectuur en de vriendelijke bevolking die een rijke mengeling weergeven van Lanna Thai, Karen en Birmese bergvolk-tradities. De charme en serene kalmte in Mae Hong Son zorgen voor de perfecte rust. Een vakantie in het paradijs!

MAE SARIANG


Mae Sariang is een kleine stad op de oever van de Maenam Yuam in de provincie Mae Hong Son. De Birmese invloeden zijn hier onmiskenbaar. Mae Sariang is rustig en veel minder toeristisch dan andere stadjes in de buurt. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor trekkings en voor boottochten op de Salween.

En vergeet niet de regio te bezoeken in november en december. Dan ziet het overal geel van de zonnebloemen.

PAI


Pai ligt ongeveer halverwege Mae Hong Son en Chiang Mai en dus ook halverwege de ruim 1000 bochten die beide steden van elkaar scheiden. Pai is net als Mae Hong Son een 'mistig stadje aan de rivier Pai', aan de grens met Birma en op 600 meter boven de zeespiegel. Pai is omgeven door hoge bergen. De inwoners hebben de meest uiteenlopende herkomst, maar leven vreedzaam samen met behoud van hun eigen cultuur. U vindt hier Thai Yai, Lisu, Lahu, Karen en ga zo maar door. De durfals raften van hier naar Mae Hong Son, de overigen brengen en bezoek aan warmwaterbronnen, watervallen en prehistorische grotten. In de winter kan de temperatuur 's nachts dalen tot in de buurt van 10 graden Celsius.

LAMPANG


Lampang, een leuk stadje op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Chiang Mai, dateert uit de 7de eeuw. Het was nog niet zo lang geleden het centrum van de Thaise teak-industrie en richt zich nu voornamelijk op het vervaardigen van aardewerk (ook voor de Nederlandse markt). De Birmezen hebben hier ongeveer twee eeuwen de scepter gezwaaid en dat is aan veel tempels duidelijk te zien. In de tempels treft u veel originele decoraties aan. Lampang staat bekend vanwege de paard en wagentjes in de straten.
Op weg naar Chiang Mai komt u langs het Elephant Conservation Centre, wat beslist een bezoek waard is.

<< Sri Lanka voorbereidingen Aanbieding Vakantiebeurs 2019 >>