Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand in een notendop

In Thailand is het altijd warm, het is er veilig en de verhouding tussen prijs en geboden kwaliteit is zonder meer voortreffelijk. Het land is met jaarlijks 210.000 Nederlandse gasten niet voor niets de belangrijkste Aziatische bestemming op de Nederlandse markt.

Er zijn nog meer positieve kanten van het Koninkrijk Thailand te melden. De gezondheidszorg ligt op een opmerkelijk hoog niveau, evenals het openbaar vervoer, terwijl de bevolking uiterst vriendelijk is tegen buitenlandse bezoekers. Om nog maar te zwijgen van de culinaire geneugten die Thailand te bieden heeft. Op vrijwel elke straathoek valt dag en nacht een lunch of diner te verschalken tegen een prijs waar we in Nederland alleen maar om kunnen lachen. Alle reden dus om op korte termijn naar het 'land van de glimlach' te vertrekken. THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DE REIS !


Het land is ongeveer net zo groot als Frankrijk en telt bijna 68 miljoen inwoners. Thailand is al enige tijd het economische centrum van Zuidoost-Azië. In 2004 vierden we 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Thailand en Nederland. Dat brengt ons tot de vraag waar een buitenlandse bezoeker op deze bestemming het best aan zijn trekken komt. Het is verstandig zich daar tevoren het hoofd over te breken, want Thailand meet van de bergen in het noorden tot aan de Maleisische grens in het zuiden dik 2000 kilometer.

Foto's:

Thailand in een notendop

De parel Bangkok


De parel Bangkok PRIJSGARANTIE
Exotisch Bangkok is een niet te versmaden parel. Hier landen ook vrijwel alle airlines met vluchten uit Europa. In eerste instantie oogt deze wereldstad als een toonbeeld van absolute chaos. Hoe kan het ook anders met naar schatting bijna 11 miljoen (maar het kunnen er ook 16 miljoen zijn...) inwoners die dag en nacht moeite doen om hun kostje bij elkaar te schrapen.

Bangkok is een waar winkelparadijs, maar wees voorzichtig met de aankoop van nagemaakte artikelen. Daar is de douane op Schiphol bijzonder op gespitst. Enkele niet te missen hoogtepunten zijn: de Grand Palace, waar in de privé-tempel van de Rama-dynastie de smaragden boeddha resideert, het allerheiligste van Thailand. Hier vinden we ook het voormalige koninklijke paleis. Op loopafstand ligt de Chao Phraya rivier. De levensader van Bangkok (Stad der Engelen) en omgeving. Neem voor een paar baht een van de vele grotere veerboten en bekijk het stadsgewoel van enige afstand van het water. Aan de overzijde van de rivier liggen uitgestrekte plantages en woonhuizen. Het is er fantastisch fietsen...

De jongere gasten begeven zich vervolgens naar Khao San Road, waar guesthouses, restaurants en winkels te vinden zijn in de goedkoopste prijsklasse. De moderne wijk Silom trekt in Bangkok de meeste toeristen. Verklaarbaar, want het herbergt een fantastische nachtmarkt naast de bekendste rosse buurt van de stad. Ook Sukhumvit, de langste straat van de wereld, tussen Bangkok en de Cambodjaanse grens, biedt goede mogelijkheden om te eten en te winkelen.

Niemand hoeft zich in Bangkok ook maar één seconde per 24 uur te vervelen.

Jungletochten


Jungletochten met PRIJSGARANTIE
En vervolgens? Dan wordt het kiezen. In grote lijnen tussen het Noorden, Oosten en Zuiden van het land. Nog even afgezien een tripje westwaarts naar Kanchanaburi, waar krijgsgevangenen in de tweede wereldoorlog de brug over de rivier de Kwai aanlegden. De stad is een goed vertrekpunt voor jungletochten.

De doorgewinterde 'Zandvoortganger' spoedt zich onverwijld oostwaarts, naar het op 125 kilometer afstand gelegen strandfenomeen Pattaya. De baai oogt pover en het zeewater is niet al te schoon, maar de bars en restaurants in deze badplaats tarten elke beschrijving. Het nachtleven van Pattaya is niet te overtreffen. En ook hier geldt: de prijzen zijn er in alle opzichten redelijk.
Voor de rustzoeker hebben we hier op het vasteland nog Jomtien in de aanbieding en het eilandje Koh Samet, dat echter alleen zonder auto is te betreden.
Nog iets verder richting Cambodjaanse grens ligt het eiland Koh Chang (olifantseiland). De Thaise overheid wil deze bestemming hoger in de markt zetten, maar het is de vraag of dat lukt. Een Thai met een klein beetje geld begint een restaurantje langs de eerste de beste weg. Wie iets meer heeft, begint een winkeltje. De Thaise handelsziel laat zich nauwelijks sturen.

Kunstnijverheid


De cultureel geÏnteresseerde spoedt zich noordwaarts, richting Chiang Mai, Chiang Rai en Lampang. Chiang Mai telt meer dan 100 tempels en is nog steeds het belangrijkste Thaise centrum van kunstnijverheid. Deze 'roos in het noorden' is bij buitenlanders in de trek vanwege de gematigde temperaturen in onze winter. De Night Bazar is onovertroffen. Dit is een uitstekende uitvalsbasis voor (jungle) tochten naar bergstammen, hetzij met een airco jeep of op een olifant. De exemplaren die het harde leven in de bergen niet vol konden houden, zijn ondergebracht in het Elephant Conservation Center in de buurt van Lampang.

Het gebied ten Zuiden van Bangkok verschilt van het Noorden als de dag van de nacht. Het Zuiden oogt groener door de overvloedige regenval, terwijl de Andaman Zee en de Golf van Thailand ruim gestoffeerd zijn met tropische eilanden met parelwitte zandstranden. Koh Samui, Phuket en Phi Phi Islands zijn daar duidelijke voorbeelden van. Wie het hier te druk vindt, vaart naar Krabi, Koh Lanta of Koh Tarutao.

Hua Hin, op ruim 200 kilometer ten Zuiden van de metropool Bangkok, is een badplaats die zich snel ontwikkelt. Hier vinden we de zomerresidentie van de koninklijke familie, die ervoor zorgt dat de zaken in en rond deze plaats niet te veel uit de hand lopen.

Thailands dierentuinen


Wie een alternatief zoekt voor de airconditioned shopping malls en amusementsparken kan prima terecht in een van de vijf openbare dierentuinen die gerund worden door een overheidsorgaan onder de hoede van de Koning. De afgelopen tijd worden er steeds meer programma's en attracties aangeboden die het voor zowel binnen- als buitenlandse toeristen nog aantrekkelijker maken om ze te bezoeken.

In Bangkok bestaat Dusit Zoo al 70 jaar. Met meer dan 1600 dieren uit de hele wereld en een bezoekersaantal van 2.5 miljoen per jaar is dit de bekendste. De topdieren hier zijn de witte Bengaalse tijger en de zeer zeldzame albino blaffende herten. In het weekend is de dierentuin zelfs tot 21.00 uur open.
In Chiang Mai ligt aan de voet van de beroemde Doi Suthep heuvel in een uitgestrekt parklandschap de Amazing Chiang Mai Zoo Onder deze naam lanceert de tuin een aantal bijzondere attracties: De sterren hier zijn zonder twijfel de Chinese Pandaberen, de Koala's, de Humboldt Penquins, de Cape Fur Zeehonden en de Indiaase Rhinoceros. Het onlangs geopende reusachtige aquarium, de uitgebreide collectie, meer dan 10.000, orchideeën, dinosaurusmodellen en een nieuwe monorail maken een bezoek aan Chiang Mai Zoo zeker de moeite waard.
Tussen Bangkok en Pattaya ligt de Khao Kheow Zoo. Het is een open tuin wat inhoudt dat de dieren een groot gebied hebben waar zij zich vrij kunnen bewegen waardoor het lijkt alsof men op safari is. Per auto maar ook per fiets of golfkar kan men over het uitgestrekte (400 hec.) terrein rijden en de dieren echt van dichtbij benaderen. Een avontuurlijke nachtsafari behoort ook tot de mogelijkheden.
In het noordoosten van Thailand ligt Nakon Ratchasima Zoo in een gebied dat door erosie zeer Afrikaans aandoet en met olifanten, buffels, rinocerossen, luipaarden en leeuwen als bewoners waant u zich echt in Kenia.
In het zuiden ligt Songkhla Zoo, ook weer een open tuin, fraai gelegen op een berg waar kamelen, tijgers, krokodillen en verschillende vogelsoorten vrij te bewonderen zijn. Een specialiteit hier is het fokken van Tapirs. Verder vindt men overal in Thailand ook privé dierentuinen van alle soorten en maten met allerlei dieren zoals de bekende krokodillen en slangenfarms en olifantenkampen. De kwaliteit hiervan en van de dieren is nogal wisselend.

<< Thailand algemeen Aanbieding Vakantiebeurs 2019 >>