Tel:NL 070 250 0062
THAI 66 (0)2 105 4614
Mij Reisplan

Thailand voorbereidingen

Geldbesparende Thailand tips vindt u hier en alle veel gestelde vragen worden beantwoord .....

Foto's:

Reisdocumenten en Visum


Voor Thailand is een geldig paspoort vereist. Dit dient bij aankomst in Thailand nog 6 maanden geldig te zijn. Bij een verblijf langer dan 30 dagen in Thailand heeft u een visum nodig. Dat kunt u aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag, het Thaise consulaat in Amsterdam of bij elke andere Thaise ambassade ter wereld.THAILAND ! Exclusieve Green Wood Travel rondreizen.
UW VOORKEUR BEPAALT DE REIS !

Belangrijk: een Nederlands of Belgische kind, zelfs een pasgeboren baby, heeft een eigen paspoort nodig. Inschrijving van kinderen in het paspoort van hun ouders is niet toegelaten.

U dient dat toeristenvisum uiterlijk 2 weken voor vertrek aan te vragen. Het visum is geldig voor een verblijf in Thailand van maximaal 60 dagen. Voor verlenging kunt u contact opnemen met het Immigration Department in Bangkok. Ook kan Green Wood Travel u over visa-zaken adviseren.

Voor aanvraag van het visum heeft u het volgende nodig:
 • Een ingevuld visumformulier; verkrijgbaar bij het Thaise consulaat of ambassade.
 • Een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst uit Thailand.
 • Drie identieke en recente pasfoto's.
 • De kosten voor een toeristenvisum (60 dagen geldig) bedragen ongeveer 30 euro per persoon.
 • De kosten voor een 'single entry non-immigrant business'- visum (90 dagen geldig) bedragen ongeveer 50 euro per persoon.
 • De kosten voor een 'multiple entry non-immigrant business'- visum (365 dagen geldig) bedragen ongeveer 120 euro per persoon. Met dit 'non-immigrant business'- visum kunt u 90 dagen aaneengesloten in Thailand verblijven. Na die 90 dagen moet u de grens over om een nieuwe 'entrance' stempel te halen. Dit moet altijd.
 • Indien u 50+ bent kunt u ook een 'non-immigrant' O- visum aanvragen. U kunt dan van 3 maanden tot 1 jaar in Thailand verblijven. Prijs varieert van 50 tot 120 euro per persoon. Wel moet u elke 3 maanden naar het immigratiekantoor voor verlenging.


 • Internationaal rijbewijs
  In Thailand is een internationaal rijbewijs verplicht als u hier wilt auto- of motorrijden. Een internationaal rijbewijs kunt u direct verkrijgen bij elk kantoor van de ANWB. U dient daarvoor uw geldig rijbewijs en een goedgelijkende pasfoto mee te brengen.


  Royal Thai Embassy :
  Laan Copes van Cattenburgh 123,
  2585 EZ Den Haag
  Tel: 070-3450766, 070-3452088
  Fax: 070-3451929
  E-mail: thaiembassy.thehague@gmail.com
  Websites: www.thaiembassy.org/hague; www.royalthaiembassy.nl
  Geopend : maandag t/m vrijdag van 09.30 - 12.00 uur
  (Gesloten op feestdagen.)  Royal Thai Consulate:
  Herengracht 444, 1017 BZ Amsterdam
  Tel: 020-4651532.
  Fax: 020-4651543
  E-mail: info@thaiconsulate-amsterdam.org
  Website: www.thaiconsulate-amsterdam.org
  Geopend : maandag t/m vrijdag van 10.00 - 13.00 uur
  (Gesloten op feestdagen.)

  (Gesloten op feestdagen.)
  Royal Thai Embassy:
  Chaussee de Waterloo, 876
  1000 Brussel
  Tel.: 02-6406810
  Fax: 02-6483066
  Website: www.thaiembassy.be
  Geopend: maandag t/m vrijdag van 09.30 - 12.00 uur
  (Gesloten op feestdagen.)


  Thaise ambassades en consulaten ter wereld:
  Adressen van overige Thaise ambassades vindt u via deze link van het Thaise Ministry of Foreign Affairs.
  Website: www.thaiembassy.org


  Reisverzekering


  Een goede reisverzekering is een absoluut vereiste. Deze kunt u eenvoudig in Nederland of België afsluiten, ook als u buiten Nederland woonachtig bent. Heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden. U bent anders niet verzekerd! Vergeet niet uw verzekeringsbewijs mee te nemen op vakantie.

  Reisadvies Thailand


  Hier vindt u het laatste Thailand reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Heeft u vragen over dit advies neem dan contact op met Green Wood Travel in Bangkok. Wij adviseren u graag.

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken introduceert een nieuwe reisapplicatie voor smartphones en pads. Met deze app bent u goed voorbereid wanneer u naar het buitenland vertrekt. U krijgt bijvoorbeeld actuele reisadviezen en u hebt in geval van nood de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades in de wereld bij de hand.

  Downloaden
  De app is te downloaden in de Android Market en de App Store.
  Download de app voor Android
  Download de app voor iPhone

  U kunt voor actuele reisadviezen ook het Twitteraccount www.twitter.com/bzreisadvies volgen.

  Geldzaken


  De Thaise munteenheid is de baht (THB). De baht is op dit moment ongeveer 2,7 eurocent waard, maar dat schommelt nogal.
  De banken zijn (in de regel) geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 15.30 uur. Contant geld wisselen in Nederland/België (euro - baht en baht - euro) is zeer ongunstig. Wisselkosten zijn vanaf 15%.
  U kunt nog lang niet overal betalen met een creditkaart, vaak alleen in dure gelegenheden en in de grote steden, maar ga er nooit van uit. Green Wood Travel accepteert creditkaarten maar berekent de bankprovisiekosten door aan de klant. Geld opnemen bij de bank met een creditcard is duur. De kosten zijn ongeveer 12 euro per opname en u moet ook nog 2 procent commissie betalen over het gehele bedrag. Banken berekenen vaak ook nog een ongunstige wisselkoers hierbij. Een creditcard is een praktisch betaalmiddel in Europa en de VS, maar zeker niet geschikt als het enig betaalmiddel in Thailand of Zuidoost-Azië.

  Het is verstandig om uw bankpas, en eventueel kaartlezer mee te nemen. Met uw pas (met een Cirrus- of Maestro-logo op de achterkant) kunt u op veel plaatsen bij de geldautomaten (ATM) van Thaise banken pinnen. U kunt dan bij alle geldautomaten met het juiste logo, afhankelijk van uw kaart, tussen 10.000 en 20.000 THB (270 tot 540 euro) per kaart per dag opnemen. Let op: bij veel Nederlandse banken kunt u maximaal 500 euro per dag pinnen. De banken berekenen wel een ongunstige wisselkoers* en de opnamekosten zijn vanaf 2.25 euro, ongeacht de grootte van het bedrag. Thaise banken berekenen 200 THB per opname. Met de kaartlezer of smartphone kunt u extra boekingen, als het om grotere bedragen gaat, makkelijk op onze bankrekening storten.

  * Ongunstige wisselkoers pinnen
  Thaise banken hanteren de gepubliceerde wisselkoers minus -2 THB per euro 'wisselkoersopslag.' Is de wisselkoers 37 THB voor 1 euro dan ontvangt u 35 THB als u pint. Momenteel ontvangt u de beste wisselkoers als u contact geld omwisselt bij Thaise banken**.

  ** Geldwissel op Bangkok Suvarnabhumi Airport
  Banken op Suvarnabhumi Airport geven 2 THB minder voor uw euro's of andere valuta's dan banken op andere locaties.

  Blokkeren Belgische en Nederlandse bankpassen
  De meeste Belgische en Nederlandse banken blokkeren het gebruik van bankpassen buiten Europa in verband met het grote aantal diefstallen. U kunt bij uw bank, voordat u op vakantie gaat aanvragen uw pas niet te blokkeren bij gebruik buiten Europa voor bepaalde tijd.

  Inentingen en malaria


  Voor Thailand zijn geen inentingen verplicht. Wij raden echter wel aan u tegen geelzucht, buiktyfus en DTP te laten inenten.
  Malaria: De resistentie van malariamuggen tegen profylaxis is wereldwijd een groot probleem. Hoewel de meer toeristische gebieden malariavrij zijn, bestaan nog steeds enkele (wisselende) risicogebieden. Neem daarom vooral preventieve maatregelen zoals muskietennetten, muggenolie (het merk Jaico is in Thailand voordelig verkrijgbaar) en muggenwierook. Voorkomen is beter dan genezen!

  Over inentingen en profylaxis kunt u inlichtingen inwinnen bij uw plaatselijke GG&GD. Meer informatie over de aan te raden inentingen en medicijnen kunt u krijgen bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

  Geneesmiddelen


  Als u regelmatig geneesmiddelen moet slikken, is het aan te raden deze geneesmiddelen in voldoende hoeveelheden mee te nemen. Het is mogelijk dat deze medicijnen in Thailand niet te verkrijgen zijn. Neem voor de zekerheid ook een kopie van het recept mee.

  Wanneer u een speciaal doktersadvies heeft (b.v. bij een allergie) is het raadzaam dat uw arts dit advies in het Engels uitschrijft. Dit om bij een eventueel artsenbezoek taalproblemen te voorkomen.

  Bagage


  De ervaring leert dat u meestal te veel meeneemt. Vooral schoenen e.d. veroorzaken nodeloos ruimtegebrek en (over)gewicht. Een extra (jeans)broek en een korte broek of rok zijn meestal genoeg. Bedenk dat u naar een land gaat waar van alles te koop is en ook nog tegen lage prijzen. U komt in Thailand nooit onthand te zitten omdat u iets thuis heeft laten liggen. Denk wel aan b.v. een reservebril.
  U mag per persoon (economy class) maximaal 20 kilo bagage inchecken (sommige airlines 30 kilo) en één stuks handbagage van maximaal 7 kilo. Voor overgewicht betaalt u gemiddeld 30 euro per kilo, dus dat kan flink oplopen.

  Wij adviseren u tijdens uw reis het volgende mee te nemen in uw handbagage:
 • Geldige reisdocumenten en visa (indien nodig)
 • Uw reisbescheiden (e-ticket)
 • Contactgegevens verzekeraar
 • Contactgegevens van Green Wood Travel
 • Eventuele medicijnen voor gebruik tijdens de reis
 • Uw overige waardedocumenten en pinpasen


 • N.B. In Thailand is de netspanning 220 Volt. Stekkers en stopcontacten kunnen echter verschillen van de onze.
  Een internationale verloopstekker kan uitkomst brengen. Alle mogelijke batterijen zijn overal in Thailand verkrijgbaar.

  Vervoer naar Schiphol of een andere luchthaven


  Schiphol is eenvoudig bereikbaar per trein. U stapt uit onder de luchthaven. Vanuit veel plaatsen in Nederland verzorgen taxibedrijven relatief goedkoop vervoer naar de luchthaven. De voordeligste manier is boeken via internet. Taxi2Airport geeft snel het laagste (retour)tarief. Taxi2Airport werkt samen met diverse reisbureaus, reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen en hotels. Vervoer vindt (collectief) plaats in moderne taxi's of taxibussen die u thuis, bij uw hotel of op kantoor ophalen en terugbrengen. Met al uw vragen over inchecken, vluchtgegevens, regels en voorwaarden op de luchthaven etc. helpen de chauffeurs u graag verder.
  Door gebruik te maken van Taxi2Airport bespaart u zich een zoektocht naar een parkeerplaats op de luchthaven en hoeft u niet te sjouwen met koffers in bus of trein. Bovendien bent u niet afhankelijk van openbaar vervoer en hoeft u geen familie of vrienden op de meest vervelende tijden voor u laten rijden.
  De tarieven van Taxi2Airport zijn lager dan een reguliere taxi omdat ritten van verschillende passagiers gecombineerd worden. Betalingen kunnen contant worden voldaan aan de chauffeur.
  Taxivervoer vanaf alle Nederlandse vertrekplaatsen naar de luchthavens Schiphol Airport, Rotterdam Airport, Groningen Airport Eelde, Eindhoven Airport, Maastricht / Aachen Airport, Flughafen Dusseldorf International, Brussels Airport en Airport Weeze / Niederrhein.

  Bij het inchecken


  Bent u langer en/of breder dan de doorsnee Europeaan, dan kunt u - bij vroeg inchecken - vragen om een zitplaats aan het gangpad. Alleen als u meer dan twee meter lang bent, heeft het vragen om een zogenaamde lengteplaats kans op succes. Vroeg inchecken betekent in dit geval zeker drie uur voor vertrek van uw vlucht.
  Per persoon mag u in de Economy Class 20 kg en in de Business Class 25 of 30 kg bagage worden meegenomen, afhankelijk van de vliegmaatschappij. Er is geen beperking ten aanzien van het aantal stuks. Daarnaast mag u, afhankelijk van de klasse waarin u reist en de airline, 1 of 2 stuks handbagage meenemen. Deze moet onder de stoel voor u of in de bagagebak passen, heeft een maximale afmeting van 56 x 36 x 23 cm, en mag niet zwaarder zijn dan 7 kg. Vraag in twijfelgevallen informatie over tarieven en voorwaarden voor afwijkende bagage en eventueel overgewicht tevoren op bij uw luchtvaartmaatschappij. U bent verplicht alle bagage van binnen -en buitenkant van naam en adres te voorzien.
  Neem zo min mogelijk handbagage mee en verzoek op vluchten waarbij u onderweg moet overstappen om het 'doorlabelen' van uw bagage naar uw eindbestemming. Dit voorkomt onderweg nodeloos gesleep.

  Taxfree kopen


  Het is weinig zinvol om op Schiphol, Zaventem of Dusseldorf taxfree sigaretten te kopen. Die zijn namelijk in Thailand goedkoper. Dat geldt doorgaans ook voor (sterke) drank. Wijn is in Thailand relatief duur. Sigaren, shag en pijptabak zijn doorgaans moeilijk verkrijgbaar. Meenemen dus vanuit Europa! Taxfree kopen op de luchthaven van Bangkok is extreem duur, veel duurder dan daarbuiten.

  iPhones en andere smartphones, foto- en computerapparatuur is momenteel in Thailand voordeliger dan in Europa. Ook kunt u 7 procent btw (VAT) terugvorderen na de laatste douanecontrole op Bangkok luchthaven.

  Visum voor Thai die Nederland willen bezoeken


  Voor informatie over een visum voor Schengen-staten (o.a. Nederland) voor Thaise paspoorthouders bezoekt u de website van de Nederlandse ambassade te Bangkok: www.netherlandsembassy.in.th of www.immigratiedienst.nl

  Green Wood Travel kan naast vliegtickets Bangkok-Amsterdam ook een verplichte zietekostenverzekering voor Europa verzorgen.

  Uw adres in Thailand / telefoneren


  Uw post en pakketjes kunt u, onder duidelijke vermelding van uw naam, laten opsturen naar:


  GREEN WOOD TRAVEL Co.,Ltd @ Tropical Paradise
  24 Punnawithi Soi 31, Sukhumvit Road Soi 101,
  Phrakanong, Bang Chak BANGKOK 10260 THAILAND

  Open: 6 dagen per week, 08.30 - 18.00 uur (ZONDAG GESLOTEN)

  Tel.Den Haag: 070 250 0062
  Tel.Bangkok: +66 (0)2 105 4614
  Fax: +66 (0)2 077 9734
  Mobiel: +66 (0)81 811 4966 (voor noodgevallen)
  Whatsapp: +66 (0)89 7847272
  E-mail: info@greenwoodtravel.nl
  Web site: www.greenwoodtravel.nl & www.greenwoodtravel.be

  Contactpersonen:
  Ernst-Otto Smit, Kwanhathai Preechawai, Michel Takken, Koen Koenekoop & Michael Bulthé


  Telefoneren en communiceren


  Thailand beschikt over goede internet netwerken. Dat moet ook wel, want Thai zitten zo'n beetje met een hand vast aan hun mobiele telefoon. Er zijn zo'n 25 miljoen internetgebruikers. Google, Facebook, YouTube en Twitter zijn net zo populair als in Nederland of België. Thai gebruiken wel liever Line dan bijvoorbeeld WhatsApp. Zonder Line account tel je als Thai niet mee in Thailand. Dat er goede netwerken zijn betekent dus dat gratis bellen via Whatsapp, Messenger, Skype, Line of FaceTime dus prima mogelijk is. In de grote steden en op de meeste plaatsen in Thailand is er een G4 of G5 netwerk beschikbaar. De meeste hotels, coffeeshops en restaurants bieden gratis WiFi.

  Het is handig om al bij aankomst op het vliegveld een prepaid-pakket aan te schaffen. Grote en goede aanbieders als Dtac, AIS en TrueMove zijn op alle grote vliegvelden te vinden. Het ligt er een beetje aan welk pakket u kiest, maar u betaalt tussen de 10 en 25 euro per maand voor bellen en internet. U kunt het ook later doen bij bijvoorbeeld Telewiz, 7-Eleven of Tesco Lotus.

  Controleer thuis, voordat u op reis gaat, wel even of uw telefoon simlock vrij is. Dat wil zeggen, of er een andere simkaart wordt geaccepteerd dan de kaart die er al in zit.

  Om vanuit Thailand naar Nederland te bellen toetst u +31 (of 0031) en voor België +32. Daarna het kerngetal zonder 0, gevolgd door het abonneenummer. U kunt altijd bellen met uw eigen Nederlandse simkaart, maar dan zijn de kosten aanzienlijk hoger dan in Nederland of met een tijdelijke Thaise simkaart.

  Als het aan het Singaporese internetbedrijf Trip Alley ligt, wordt het binnenkort allemaal een stuk gemakkelijker om met uw eigen simkaart, zonder hoge kosten toch internet te hebben. Als de TripAlley app beschikbaar is, stelt u het land in waar u naar toegaat en kiest u een pakket (een dag pakket gaat waarschijnlijk een paar euro kosten). U kunt uw eigen nummer en apps blijven gebruiken om het wereldwijde web op te gaan.

  Meer informatie


  E-Sigaretten


  E-Sigaretten en alles wat u ervoor nodig heeft om ze te roken (vullingen etc.) zijn in Thailand verboden. Deze wet wordt ook nadrukkelijk gehandhaafd. De boetes zijn flink en er staat zelfs een gevangenisstraf tot tien jaar op bezit.

  << Sri Lanka voorbereidingen Aanbieding Vakantiebeurs 2019 >>