Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten) Laagste prijs: ฿ 9,250.00          Add to planner
Tour details
฿ 9,250.00
Duration: 3 days / 2 night(s)
Een avontuurlijke meerdaagse excursie door het onbedorven tropische landschap van Sangklaburi. Gidsen kunnen je alles vertellen over de rijke kleurrijke geschiedenis van dit gebied.
Sangklaburi is aan het `eind` van Thailand. Een beetje het Wilde Westen waar Birmezen, Thai en de oorspronkelijk Mon bewoners van dit gebied vreedzaam samenleven maar waar de Thaise overheid niet de dienst uitmaakt .
Bevaar de Samprasob rivier op een vlot en dompel je onder in de heetwaterbronnen van Hindat. Boemel in een oude trein over de beruchte dodenspoorlijn. Bezoek gebieden die, vreemd genoeg, overgeslagen worden door toeristen. Beleef authentiek Thailand en zijn lokale gemeenschappen.

Verwacht geen luxe maar oprechtheid aan de grens van Myanmar. Deze uitstap is een uitgekiende combinatie van geschiedenis, avontuur, cultuur, natuur en ontspanning. Een stressvrije vakantie is hier gegarandeerd.

Wat kan ik verwachten
Beleef authentiek Thailand!
Reisroute
Dag 1: Veel belevingen in Kanchanaburi - boemeltrein - watervallen en Khao Leam Dam

Vroeg in de morgen vertrek vanaf uw hotel in Bangkok met een minibus naar Kanchanaburi , ongeveer 130 kilometer ten westen van Bangkok. Hier bezoeken we het JEATH-oorlogsmuseum en een van de oorlogsbegraafplaatsen. Het museum van de 'dodenspoorlijn' bestaat uit bamboebarakken, die er net zo uitzien als een Jappenkamp. Foto's, tekeningen en zelfgemaakte voorwerpen herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door bergland en jungle.
Ook de 'Bridge over the River Kwai' staat op het programma. Deze brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film.
Daarna met een boemeltrein naar Wang Po, het een na laatste station van de huidige Thais-Birmese spoorweg. De trein rijdt langzaam over de houten viaducten langs de River Kwai. Een schitterend gezicht, hou uw camera in de aanslag! Vlakbij de pier Pak Seang lunch in een plaatselijk restaurant. We rijden verder naar de Sai Yok Noi waterval om te relaxen en ons op te frissen. Op weg naar ons hotel passeren we de Khao Leam Dam.

Het Samprasob Resort is een uniek, in Thaise stijl gebouwd bungalow-resort op een heuvel aan de Wachiralongkom dam. We overnachten in de eenvoudige Superior kamers****. Voor een meerprijs kunt u ook in de Samprasob View Deluxe overnachten.
Vanuit het resort heeft u een prachtig uitzicht over het meer en de langste houten brug van Thailand. Diner (niet inclusief) Het Samprasob resort staat bekend om zijn uitstekende keuken.


Meals: Lunch

Transfer: (mini)bus & trein

Hotel: Samprasob Resort
Dag 2: Vandaag is alles puur natuur

Na een lokaal Thais ontbijt vertrekken we naar de pier. Met de 'longtail'-boot maken we een schitterende tocht over de Bikli rivier; we varen tussen hoge bergen, bedekt met een dichte jungle. Als het water laag staat, kunnen we een oude ondergelopen tempel bezoeken. Staat het water hoog dan passeren we het dak van deze onderwatertempel. De rit gaat verder naar Ta Kian Thong waterval waarbij het water in lagen naar beneden valt. Hier stoppen wij voor lunch en gaan na de lunch verder per auto naar het startpunt voor een spannende raft avontuur. Dit is een avontuur dat u niet mag missen! De vlotten zijn gebouwd van bamboe en u kunt meehelpen met navigeren over deze spannende rivier. Natuurlijk kunt u ook gewoon gaan zitten en genieten van de adembenemende natuur. Na een uur lang op het water gezeten te hebben, reizen we per minibus naar het resort en kunt u even uitrusten.

In de namiddag zetten we de tocht voort naar Wat Wangvivegaram in Moo Baan Mon, een authentiek tempeldorp van de Mon. Evenals de Karen wonen zij in Thailand, langs de grens met Birma. Weer "thuis" bij ons resort maken we nog een wandeling over de langste houten brug van Thailand, een ware sensatie voor iedere reiziger.

Vol met Oosterse indrukken keren we terug naar het Samprasob Resort voor een heerlijk diner (niet inclusief).


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: (mini)bus & trein

Hotel: Samprasob Resort
Dag 3: Inkopen (zeep) doen aan de grens met Birma en gekookt in Hin Dat en gekoeld in een jungle rivier

Thais ontbijt en vertrek naar de Three Pagoda Pass. Hier gaan we de grens* (indien mogelijk) over naar Birma voor een bezoek aan een kleurrijke lokale markt met veel handwerk, meubilair van teakhout, celadon aardewerk, edelstenen (en nog veel meer) voor spotprijzen. Eenmaal terug in Thailand is het tijd voor onze lunch. Met een voldaan gevoel vertrekken we richting Bangkok.

Onderweg stoppen we onder meer bij de mineraalrijke Hin Dat heetwaterbronnen. Langs de heetwaterbronnen stroomt een jungle riviertje met heerlijk koud water. Geniet van de temperatuur verschillen. Er zijn douches en kleedkamers.

Transfer naar uw hotel in Bangkok, waar u kunt nagenieten van deze schitterende tocht.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: (mini)bus
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleidt door een lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus.
Enkele korte transfers per open pick-up truck; varen per bamboevlot*** en open langstaart boot.
Verblijf in eenvoudige toeristenklasse hotelaccommodatie****.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden, fris- & alcoholische drankjes.
Niet vermelde (boot)transfers.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Visumkosten**.
Bagage-afhandeling.
Opmerkingen:
**) Visumkosten om Myanmar (Birma) te betreden zijn $ 20 USD per persoon (niet inclusief de tour prijs). Ook heeft u een pasfoto nodig. Geen garantie dat u de grens van Myanmar over kan. Dit is afhankelijk van de politieke situatie.
***) Soms moet het vlotvaren worden afgelast als de dam geopend wordt en het water te snel stroomt. Onze gids maakt deze beslissing uit veiligheidsoverweging.
****) We overnachten in de eenvoudige Superior kamers. Voor een meerprijs, vanaf 1000 THB pp voor 2 nachten, op basis van twee personen per kamer, kunt u ook in de Samprasob View Deluxe overnachten.
  • Neem wandelschoenen mee die nat mogen worden, naast een zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, verscheidene kopieën van uw paspoort, twee pasfoto`s, een kleine rugzak met kleren, handdoek en toiletartikelen.
  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig.
  • De intentie van de Sangklaburi, toegangspoort naar Birma tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  • Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Azië worden afgesloten.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours