Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

Tourcode:0152
Datum: Maandag & Woensdag
Tijd: 06.30 - 18.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 17 eerlijke recensies. Lees Recensie
Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dodenspoorlijn. Bezoek gebieden die, vreemd genoeg, overgeslagen worden door toeristen. Beleef authentiek Thailand!

Verwacht geen luxe maar oprechtheid aan de grens van Myanmar. Deze tour is een uitgekiende combinatie van geschiedenis, avontuur, cultuur, natuur en ontspanning.


Overnachting: Samprasob Resort
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: (mini)bus & trein
Dag 1: Veel belevingen in Kanchanaburi - boemeltrein - watervallen en Khao Leam Dam
Vroeg in de morgen vertrek vanaf uw hotel in Bangkok met een minibus naar Kanchanaburi , ongeveer 130 kilometer ten westen van Bangkok. Hier bezoeken we het JEATH-oorlogsmuseum en een van de oorlogsbegraafplaatsen. Het museum van de 'dodenspoorlijn' bestaat uit bamboebarakken, die er net zo uitzien als een Jappenkamp. Foto's, tekeningen en zelfgemaakte voorwerpen herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door bergland en jungle.
Ook de 'Bridge over the River Kwai' staat op het programma. Deze brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film.
Daarna met een boemeltrein naar Wang Po, het een na laatste station van de huidige Thais-Birmese spoorweg. De trein rijdt langzaam over de houten viaducten langs de River Kwai. Een schitterend gezicht, hou uw camera in de aanslag! Vlakbij de pier Pak Seang lunch in een plaatselijk restaurant. We rijden verder naar de Sai Yok Noi waterval om te relaxen en ons op te frissen. Op weg naar ons hotel passeren we de Khao Leam Dam.

Het Samprasob Resort is een uniek, in Thaise stijl gebouwd bungalow-resort op een heuvel aan de Wachiralongkom dam. We overnachten in de eenvoudige Superior kamers****. Voor een meerprijs kunt u ook in de Samprasob View Deluxe overnachten.
Vanuit het resort heeft u een prachtig uitzicht over het meer en de langste houten brug van Thailand. Diner (niet inclusief) Het Samprasob resort staat bekend om zijn uitstekende keuken.


Overnachting: Samprasob Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus & trein
Dag 2: Vandaag is alles puur natuur
Na een lokaal Thais ontbijt vertrekken we naar de pier. Met de 'longtail'-boot maken we een schitterende tocht over de Bikli rivier; we varen tussen hoge bergen, bedekt met een dichte jungle. Als het water laag staat, kunnen we een oude ondergelopen tempel bezoeken. Staat het water hoog dan passeren we het dak van deze onderwatertempel. De rit gaat verder naar Ta Kian Thong waterval waarbij het water in lagen naar beneden valt. Hier stoppen wij voor lunch en gaan na de lunch verder per auto naar het startpunt voor een spannende raft avontuur. Dit is een avontuur dat u niet mag missen! De vlotten zijn gebouwd van bamboe en u kunt meehelpen met navigeren over deze spannende rivier. Natuurlijk kunt u ook gewoon gaan zitten en genieten van de adembenemende natuur. Na een uur lang op het water gezeten te hebben, reizen we per minibus naar het resort en kunt u even uitrusten.

In de namiddag zetten we de tocht voort naar Wat Wangvivegaram in Moo Baan Mon, een authentiek tempeldorp van de Mon. Evenals de Karen wonen zij in Thailand, langs de grens met Birma. Weer "thuis" bij ons resort maken we nog een wandeling over de langste houten brug van Thailand, een ware sensatie voor iedere reiziger.

Vol met Oosterse indrukken keren we terug naar het Samprasob Resort voor een heerlijk diner (niet inclusief).


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: (mini)bus
Dag 3: Inkopen (zeep) doen aan de grens met Birma en gekookt in Hin Dat en gekoeld in een jungle rivier

Thais ontbijt en vertrek naar de Three Pagoda Pass. Hier gaan we de grens* (indien mogelijk) over naar Birma voor een bezoek aan een kleurrijke lokale markt met veel handwerk, meubilair van teakhout, celadon aardewerk, edelstenen (en nog veel meer) voor spotprijzen. Eenmaal terug in Thailand is het tijd voor onze lunch. Met een voldaan gevoel vertrekken we richting Bangkok.

Onderweg stoppen we onder meer bij de mineraalrijke Hin Dat heetwaterbronnen. Langs de heetwaterbronnen stroomt een jungle riviertje met heerlijk koud water. Geniet van de temperatuur verschillen. Er zijn douches en kleedkamers.

Transfer naar uw hotel in Bangkok, waar u kunt nagenieten van deze schitterende tocht.
Optionele Tours:

River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)
Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour
River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)
De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen ges
Opmerkingen: *) visumkosten om Myanmar (Birma) te betreden zijn $ 20 USD per persoon (niet inclusief de tourprijs.) Ook heeft u een pasfoto nodig. Geen garantie dat u de grens van Myanmar over kan. Dit is afhankelijk van de politieke situatie.
***) Soms moet het vlotvaren worden afgelast als de dam geopend wordt en het water te snel stroomt. Onze gids maakt deze beslissing uit veiligheidsoverweging.
****) We overnachten in de eenvoudige Superior kamers. Voor een meerprijs, vanaf 800 THB pp voor 2 nachten, op basis van twee personen per kamer, kunt u ook in de Samprasob View Deluxe overnachten.
 • Neem wandelschoenen mee die nat mogen worden, naast een zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, verscheidene kopieën van uw paspoort, twee pasfoto's, een kleine rugzak met kleren, handdoek en toiletartikelen.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Sangklaburi, toegangspoort naar Birma tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus, enkele korte transfers per open pick-up truck; varen per bamboevlot en open 'longtail' boot. Verblijf in eenvoudige toeristenklasse hotelaccommodatie**** in Sangklaburi met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes, (boot)transfers, persoonlijke uitgaven, niet vermelde visumkosten, bagage-afhandeling en facultatieve excursies. Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

  Algemene waardering: 4.6 uit of 5 beoordelingen. 17 eerlijke recensies.
  Name: J. Smeding
  Date: 04-Jul-19

  Recensie: Een waanzinnige ervaring! Wij hebben wel extra betaald voor deze dagen omdat er verder geen gasten mee gingen, maar een dat waren deze privé gids met chauffeur ook zeker waard. Wij hebben in 3 dagen dan ook heel veel gezien en ontzettend genoten. Met dank aan Aom en Mister Ot!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Dave van der Vaart
  Date: 19-Jun-19

  Recensie: Tour was echt leuk! niemand anders had geboekt dus we hadden een prive chauffeur en gids. Die heeft ons zo veel verteld over het land. De tour was heel relaxed veel mooie dingen gezien en de boottrip was super. Wij waren erg tevreden.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Rob de Bruijn
  Date: 16-Jun-19

  Recensie: Sangklaburi de toegangspoort naar Birma. Geweldig, ondanks alle verhalen over klassieke tours op olifanten e.d. (hebben we ook eens gedaan in een ver verleden) een unieke ervaring. Je ziet een heel ander stuk Thailand met veel natuurschoon. Geweldige gids Khun Mai en chauffeur. Aan niets te kort gehad  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Thailandblog.nl
  Date: 09-Jun-19

  Recensie: De Mon Bridge in Sangkhlaburi

  Als u het plan heeft om eens een tocht van Kanchanaburi naar de Drie Pagoden Pas (aan de grens van Myanmar) te maken, is dat een prima keus. Het is een prachtige route langs de rivier en door nationale parken en komt dan ook door het waterrijke gebied van Sangkhlaburi.

  In dat district vindt u dan het dorp Nong Lu, dat bekend is van de beroemde Mon Bridge, de op één na langste houten brug in de wereld.

  De Mon Bridge (Saphan Mon) is ca. 850 meter lang en verbindt Songhlaburi met een dorp, waar hoofdzakelijk mensen van het etnische Mon volk wonen, aan de andere kant van de rivier Songkalia. Het is een prachtige toeristenattractie, men kan over de brug lopen en genieten van schitterende vergezichten over het water, speciaal tijdens zonsopkomst en –ondergang. De brug is trouwens alleen om over te lopen, auto’s en brommers zijn niet toegestaan.

  Het ongeluk met de brug gebeurde in juli van twee jaar geleden, toen een deel van de brug instortte. Tijdens een hevige storm met veel regen, werd de stroming in de rivier, geholpen door massa’s wier, dat met de stroming meekwam, begaf een deel van de brug het. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, maar dat de brug onbruikbaar werd, was een kleine ramp voor de dorpsbewoners.

  Onder leiding van de burgemeester werd al snel besloten om een tijdelijke drijvende brug te maken, geheel van bamboehout. Er was gerekend op twee à drie weken om deze brug te voltooien, maar meer dan 500 bewoners van zowel het Mon dorp als Sangkhlaburi sloegen de handen ineen bouwden de brug in zes dagen tijd. Het is een prachtig stukje werk geworden, gemaakt door Thais en etnische Mons, die met hun wilskracht wilden aantonen, dat er een verbondenheid is in deze gemeenschap.

  Er is veel te zien op uw tocht naar de grens van Myanmar, maar deze brug moet u absoluut in het programma opnemen, zeer de moeite waard.

  Ik zei al, dat de Mon Bridge de op één na langste houten brug in de wereld is. U wilt nu natuurlijk weten wat dan wel de langste houten brug is en ik heb dat voor u opgezocht. Het is de bijna 900 meter lange Horai Bridge in Shimada in Shizuoka Prefectuur om Japan. Zo, dat weet u dan ook weer!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: HAROLD
  Date: 28-May-19

  Recensie: Sangkhlaburi De meeste toeristen die naar Thailand komen, gaan vooral naar de bekende oorden. De minder bekende gebieden worden dan overgeslagen, terwijl die minstens zo mooi zijn. Sangkhlaburi is zo’n onbekend gebied.

  Lees verder >>>> DE VERBORGEN SCHOONHEDEN VAN SANGKHLABURI  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  15500 Baht
  Klassieke Thailand-Tour (6 dagen)

  Deze reis brengt u onder meer naar: de klassieke hoogtepunten van dit prachtige land. We vertrekken vanuit Bangkok, één van de bekendste steden van het Verre Oosten en reizen ver

  Vanaf:
  10750 Baht
  Isaan echt Thailand Tour (Noordoosten) (6 dagen)

  Als u met vliegtuig of trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai reist, dan mist u I-saan, het noordoosten van Thailand dat grenst aan Laos en Cambodja. In alle opzichten is dit een bij

  Vanaf:
  4250 Baht
  River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht)

  Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die

  Vanaf:
  5650 Baht
  River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten)

  De River Kwai, met zijn overweldigende natuur, is internationaal bekend door de beroemde brug en haar trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt; u overnacht een keer op

  Vanaf:
  8250 Baht
  Sangklaburi de toegangspoort naar Birma (3 dagen / 2 nachten)

  Een avontuurlijke tocht door de prachtige tropische natuur van Kanchanaburi met zijn rijke geschiedenis. Zak een rivier af op een vlot en rij in een oude trein over de beruchte dod

  Vanaf:
  7850 Baht
  Ayutthaya & Khao Yai National Park - 3 dagen

  Een bezoek aan Thailand's een na grootste nationale park, Khao Yai. Geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur en ontdek een stuk van Thailand dat zelden bezocht wo