Gouden driehoek & Chiangrai DELUXE (3 dagen / 2 nachten)

Tourcode:0262
Datum: Maandag, Woensdag & Zaterdag
Tijd: 08.00
Category: BouwstenenPRIVE
Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 35 eerlijke recensies. Lees Recensie
Geen trek maar een exclusieve tour naar de beruchte Gouden Driehoek, waar Thailand grenst aan Myanmar (Birma) en Laos. Een betoverende tour die op een ontspannen manier een indruk geeft van het pittoreske noord-Thaise landschap, afgelegen bergstammen en verschillende culturen.
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !

Een ervaren lokale Engelssprekende gids, die tevens de verschillende dialecten van de streek spreekt, draagt zorg voor een boeiende tour.


Overnachting: Khun Mai Baan Suan Resort
Maaltijden: Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus
Dag 1: Junglebloemen, olifanten, grottenstelsels en adembenemende vergezichten vullen de dag
Uw gouden avontuur gaat beginnen. Vertrek van de noordelijke hoofdstad Chiang Mai omstreeks 08.00 uur. Onze eerste korte stop is een vlindertuin en orchideeënkwekerij met uitgestrekte bloementuinen. Geniet van de vele vlinders met de meest prachtige kleuren en de schitterende orchideeën. Vervolgens een rit naar het beroemde Chiang Dao grottencomplex. In een van de grotten, in dit 12 kilometer diepe grottenstelsel, staat een marmeren Birmees Boeddhabeeld. De gids gaat u voor en we laten u de directe omgeving zien. Verdwaal niet! Daarna rijden we de bergen in richting het stadje Thaton voor een lunch in een restaurant langs de rivier.
Als optie kunt u hier via uw gids kiezen voor een bezoek aan de Long Necks bergstam (niet inclusief.)
We stoppen bij interessante lokale markten. Deze zijn altijd een genot voor uw zintuigen. Gebakken watertorren, eetbare boomzwammen en paddenstoelen, curies, specerijen en nog veel meer onherkenbare producten. We rijden verder langs fraaie Hmong dorpjes en dorp-tempels. Natuurlijk stoppen we bij een van de vele sinaasappel- en lycheeplantages. Linchees, zoals dat in het Thai heet, zijn verkrijgbaar in mei en juni.

Even voor Thaton genieten we van een panoramisch uitzicht vanuit de de Hmong pagode. De Hmong bergstam verbouwen alleen natuurlijk onbespoten groenten en fruit en worden gesponsord door de koninklijke familie.

Check-in bij het Khun Mai Baan Suan Resort in Thaton of gelijkwaardig voor overnachting.


Overnachting: Poonya Mantra Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus
Dag 2: Afgelegen dorpjes in de Himalaya, apengrot , de Mekong rivier en een overvloed aan opium

Lekker ontbijten en dan gaan we thee drinken in het Chinese vluchtelingendorp op de Doi Mae Salong. Het dorp ligt op de top van de berg waar Thailand's beste thee vandaan komt. Verder vindt u er veel stijlvolle houten huizen van de Chinezen en lopen er pony's door het dorp. Het uitzicht is superieur en we bezoeken de Tangerine en Drakenvrucht plantages. Natuurlijk vinden we ook de beste arabica-koffieplantages. Tijd voor een stevig supervers kopje koffie.

Bij elke bocht is weer een andere historische bezienswaardigheid te zien. We brengen korte bezoeken aan de dorpjes van de Akha- en Yaostam en bezoeken hun met riet gedekte hutten en natuurlijk de kleurrijke Akha versmarkt. Dit geeft een duidelijk zicht op hun cultuur en eenvoudige wijze van bestaan. We lunchen in een Chinees restaurant in het dorp.
's Middags vertrek naar het oude centrum van Chiang Saen op de oever van de Mekong Rivier. Eenmaal onderweg stoppen we voor een kort bezoek aan de 'Monkey Cave Temple', Wat Tham Pla. De apen (makaken) zijn brutaal dus let op je spullen!

De Hall of Opium heeft een bedwelmende aantrekkingskracht! Denk niet; 'ik sta weer binnen een half uurtje buiten'. Zeker niet als je kinderen meeneemt. Bezoekers aan dit museum maken een wandeling door de lange en zeer gevarieerde geschiedenis van opium, oorspronkelijk een geneesmiddel, maar later ook bekend als de zeer verslavende harddrug.

Eenmaal in Chiang Sean bezoeken we de ruïnes van deze oude hoofdstad van het Lanna Thai koninkrijk. Dan verder naar de Gouden Driehoek (bekend vanwege de roemruchte opiumhandel) waar we onder meer genieten van het weidse uitzicht over de Mekong-rivier.

Aan het einde van de dag check-in in het Poonya Mantra Resort of gelijkwaardig voor de laatste overnachting. Tijd om te ontspannen in dit uitgestrekte resort.

Optioneel is een boottocht vanaf het drielandenpunt naar een dorpje in Laos (niet inclusief).


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: auto (4x4) of minibus & boot
Dag 3: Vaar naar de Karen, ervaar twee unieke wit en zwarte heiligdommen, nuttig een gekookt eitje in Mae Kachan

Eerst ontbijten, gevolgd door een boottocht naar een dorp van de Karen stam. U heeft fraai zicht op de vruchtbare rijstvelden en het landelijke leven langs de rivier. Tijd om te ontspannen voordat we terug gaan naar Chiang Rai. Onderweg stoppen we bij het monument van King Mengrai, de grondlegger van Chiang Rai. Na de lunch in de stad vertrekken we in de richting van Chiang Mai maar eerst stoppen we bij Wat Rong Khun - De Witte Tempel. Waarschijnlijk heeft u veel tempels gezien in Thailand maar deze is werkelijk uniek. De buitenkant is compleet wit, het is een meesterwerk waar nog steeds aan gewerkt wordt!

Daarna bezoeken we het Thawul House Museum oftewel het Zwarte Huis, het levens- en meesterwerk van een andere kunstenaar. Prachtig houtsnijwerk, dierenhuiden en schedels zorgen voor een mysterieuze sfeer. Evenals de Witte tempel zeer fotogeniek! We bezoeken nog de 'Mae Kachan Natural Hot Springs' een verzameling marktkramen en een kuil in de grond met zéér heet water waarin omstanders eieren koken.

Laat in de middag bereiken we weer Chiang Mai en transfer naar uw hotel.
Optionele Tours:

Mae Hong Son & Chiang Rai avontuur DELUXE (5 dagen / 4 nachten)
Mae Hong Son, het dorp in de mist, ligt in een vallei met een authentieke cultuur. Hier is veel te verkennen, zoals het prehistorische Tham Lod grotte
Mae Hong Son DELUXE (3 dagen / 2 nachten)
Geen trek maar een exclusieve DELUXE tour naar het plaatsje Mae Hong Son aan de grens met Myanmar. Een tour die op een ontspannen manier een indruk ge
Opmerkingen: niet inclusief de tour prijs
 • Vanaf 500 THB per persoon voor visumkosten om de Birmese grens over te mogen (indien mogelijk.)
 • Vanaf 300 - 400 THB per persoon voor het optionele bezoek aan de Long Necks in Thaton.
 • Vanaf 600 THB per persoon voor de optionele vaartocht naar een dorpje in Laos.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Gouden driehoek & Chiangrai DELUXE tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie: bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  Meer informatie over Thaise bergvolkeren
  Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids. Vervoer per airconditioned minibus en boot. Verblijf in toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven, niet vermelde transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), visumkosten, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor Gouden driehoek & Chiangrai DELUXE (3 dagen / 2 nachten)

  Algemene waardering: 4.5 uit of 5 beoordelingen. 35 eerlijke recensies.
  Name: Deborah en Yvonne
  Date: 28-Nov-19

  Recensie: Prachtige tocht met o.a. bezichtiging van Zwarte Museum en de Witte Tempel. Heel erg mooi. Ook nog even een bezoek gebracht aan de longnecks. Eerlijk gezegd vond ik het in Mae Hong Son destijds leuker. We hadden hier ook een hele goede gids Mod. Zij heeft ons veel laten zien en wist er veel over te vertellen. Ook het boottripje naar Laos was leuk om te doen.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Cindy en Jeroen
  Date: 27-Nov-19

  Recensie: Mede dankzij onze Nederlandssprekende gids Don hebben wij een mooie tour gehad. Veel gezien en ervaren. Don heeft het heel goed gedaan! Lekker gegeten, schone hotels, mooie routes door de bergen. De bergstammen waren erg mooi om te zien. Veel tempels en Bhoedda's.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Ferry de Leeuw
  Date: 14-Nov-19

  Recensie: mooie reis en goede begeleiding door een perfecte gids. Bedankt Don.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Marian
  Date: 06-Nov-19

  Recensie: Leuke tour. Veel uitleg gekregen over de verschillende gewassen, fruit, groete, aangezien onze gids zelf ook gewassen verbouwd en daar enthousiast over kon vertellen. Verschillende dorpen bezocht op een leuke en respectvolle manier. Thaise gids sprak zelfs goed Nederlands.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Gertjan Spek
  Date: 24-Oct-19

  Recensie: Deze 3-daagse tour was onze favoriet. We hebben veel mooie dingen gezien ook een top gids "Aek" elke dag eten wat goed smaakt hij weet ook altijd waar de toiletten schoon zijn, en wat een mooie witte tempel!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  LEES MEER RECENSIES

  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  6650 Baht
  Thai rafting expeditie - 4 dagen

  Onze rafting-expedities over de Pai Rivier brengen u door het mooiste natuurreservaat van Mae Hong Son. Omdat wij de enige zijn die toegang hebben tot dit gebied, garanderen wij u

  Vanaf:
  2400 Baht
  Lisu Lodge Experience (2 dagen / 1 nacht)

  De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

  Vanaf:
  550 Baht
  Echte Thaise Massage in Chiang Mai

  Echte Thaise massage is al eeuwenoud. Even pijnlijke plekken en gewrichten verlichten, spieren losmaken, en bovenal: je herboren voelen, daar gaat het om. Thai gaan net zo gemakkel

  Vanaf:
  2600 Baht
  Lisu Lodge avontuur

  De Lisu bergstam komt oorspronkelijk uit het oosten van Tibet en is in de 19e eeuw terechtgekomen in India, Birma en Thailand. Van oorsprong bergbewoners leven zij in Thailand in h

  Vanaf:
  7050 Baht
  Sukhothai, Siam's oude ruïne hoofdstad (2 dagen / 1 nacht)

  Deze tour brengt u naar de oude hoofdstad Sukhothai waar indrukwekkende beelden en overblijfselen van tempels verspreid over een parkachtig landschap liggen. Per fiets kunt u hier

  Vanaf:
  10250 Baht
  Avontuur Puur Natuur (4 dagen / 3 nachten)

  Midden in de heuvels van Pang Mapha, 4 uur rijden van Chiang Mai, ongeveer 1 uur van Pai en 2 uur van Mae Hong Son in het hoge noorden van Thailand ligt de Cave Lodge; een bijzonde