Super rondreis door de Filipijnen (17 dagen)

Tourcode:phn-004
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Rondreis individueel
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies. Lees Recensie
Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze 17 daagse reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op uw eigen comfort).

U begint in de bruisende hoofdstad Manilla en bezoekt daarna de stad Legazpi om dan door te gaan naar het prachtige eiland Malapascua met zijn ongerepte stranden en een echt natuurwonder, de ondergrondse rivier van Sabang.
Er zijn ook een aantal interessante opties mogelijk zoals dolfijnen spotten of de beklimming van een vulkaan.

Deze kennismaking met het duizend (en) eilandenrijk wordt afgesloten op El Nido, een verzameling van de meest fantastische bounty eilandjes.


Overnachting: Armada Hotel
Maaltijden:
Vervoer: vliegtuig, minibus of auto
Dag 1: Aankomst in Manila
Deze reis begint in Manilla. Nadat u bent aangekomen met uw internationale vlucht wordt u op de luchthaven opgewacht en naar uw hotel gebracht bij de baai van Manilla. U kunt op eigen gelegenheid wat rond gaan kijken in deze bruisende wereldstad maar u kunt ook lekker relaxen bij het zwembad van het hotel.


Overnachting: Armada Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Diner
Vervoer: minibus, boot
Dag 2: Manila, stadsrondrit langs de vele attracties
Na lunchtijd wordt u opgehaald voor een ontdekkingstocht door Manila. Uw gids laat u diverse attracties zien zoals het oudste fort in de Filipijnen. Dit Fort Santiago is gebouwd door de Spanjaarden. Intramuros is het oude gedeelte van Manila wat niet te missen is. Hier kunt u schitterende koloniale gebouwen en kerken bekijken uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd. Rizal park is bijna 200 jaar oud en het bekendste park van Manila. Daarna gaan we door naar de Mall of Asia. Houdt u van winkelen? Breng dan een bezoek aan een van de grootste winkelcentra ter wereld. We bezoeken nog onder andere Forbes Park, Manila American Memorial Cemetery, en de beroemde Roxas Boulevard.

De tour duurt ongeveer 4 uur waarna u aansluitend van de bus in de boot stapt voor de Sunset Dinner Cruise: een lekkere, mooie en swingende cruise door de baai van Manila. Een heerlijk buffet met internationale en lokale gerechten begeleidt door een swingende Filipijnse band met romantische muziek terwijl de zon zakt en de duizenden lichtjes van de metropool aangaan.


Overnachting: The Oriental Legazpi
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: vliegtuig, minibus of auto
Dag 3: Legazpi City
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Legazpi City, ongeveer 500 kilometer zuidelijker. Deze prettige stad ligt aan de fraaie baai van Albay, met een spectaculair uitzicht op de nog actieve Mayon Vulkaan. Bij aankomst beginnen we met een stadsrondrit.

We bezichtigen o.a.:
- De Cagsawa ruïnes van een kerk, verwoest in 1814 door een uitbarsting van de Mayon Vulkaan.
Deze kerk was de vervanging van een kerk die in 1636 gebouwd was en die door Nederlandse piraten verwoest is.
- Lignon hill. Dit is een heuvel naast het vliegveld, vanwaar je een schitterend uitzicht over de stad en ver daarbuiten hebt.
- De boulevard en shoppingmall Embarcadero

Hiernaar wordt u naar uw hotel gebracht met uitzicht op de vulkaan en kunt u relaxen of wat rondwandelen over de gezellige boulevard.


Overnachting: Village House
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: boot, auto
Dag 4: Batan Island, uw eigen plek op een onontdekt eiland
In de ochtend vertrek per lokale boot naar Batan island. Dit paradijselijke eilandje ligt ongeveer 2 uur varen van de kust en de kans bestaat dat u wordt begeleid door dolfijnen. U reist met een lokale houten passagiersboot, waar de gewone Filippino's ook mee varen. Op dit eiland komen geen andere toeristen, behalve u.

De bevolking is uitzonderlijk vriendelijk. Hier is alles nog puur en kunt u van dichtbij meemaken hoe de lokale bevolking leeft. De boot zet u af voor het huis van een Nederlands-Filipijns echtpaar, aan een parelwit strand met kokospalmen.


Overnachting: Village House
Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner
Vervoer: geen
Dag 5: Batan Island
Vandaag is een dag om helemaal te relaxen. Geniet van de natuur, ga snorkelen tussen de koralen om de meest schitterende tropische vissen te zien, relax op het strand of ga op ontdekkingstocht over het eiland en maak kennis met de lokale bevolking.


Overnachting: Oriental Legazpi
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot, minibus of auto
Dag 6: Terug naar Legazpi City
Na het ontbijt wordt het tijd om afscheid te nemen van deze idylische plek en varen we terug naar Legazpi City.

Voor de sportieve reiziger is het mogelijk om naar de Mayon vulkaan te gaan en de lava van de laatste uitbarsting in 2009 te zien (niet inclusief). Dit is een wandeling van 3 uur en natuurlijk voor eigen risico. De kosten hiervoor bedraagt ongeveer 40 euro.

Als u geen zin hebt in een lange wandeling, dan is zwemmen met Walvishaaien misschien een optie voor u (niet inclusief). U Zwemt met Walvishaaien (Whale Sharks) in de baai van Albay. De Walvishaai is de grootste vis ter wereld, tussen de 4 en 12 meter lang, en leeft alleen van plankton. Een unieke belevenis! Zwemmen met Walvishaaien kost vanaf 30 euro, dit is inclusief boot, gids, belastingen, mineraal water en duikbril.

Opmerking: de walvishaaien zijn niet in gevangenschap en verhuizen soms naar andere plekken, afhankelijk van de hoeveelheid voedsel (plankton) die aanwezig is. Daarom kunnen wij nooit garanderen dat de dieren op de plek zijn die op de website vermeld staan.


Overnachting: Ravenala Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vliegtuig
Dag 7: Legazpi - Cebu - Moalboal
In de ochtend transfer naar het vliegveld van Legazpi voor uw vlucht naar Cebu City, de hoofdstad van het eiland Cebu en de oudste stad van de Filipijnen.
Vanaf het vliegveld rijden we in ongeveer 3 uur dwars over het eiland naar Moalboal.

Hier ligt het idyllische resort van Nederlander Eduard Schaap. Het ligt aan White Beach, een strand dat bekend staat om zijn parelwitte zand en kristalhelder water.

Aan de overkant van het water ziet u het grote eiland Negros liggen.


Overnachting: Ravenala Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 8: Moalboal, zwemmen tussen de vissen
Deze dag kunt u duiken met grote scholen sardines en tonijn. Ook kunt u zeeschildpadden tegenkomen. Een onvergetelijke ervaring. Als u niet duikt, kunt u snorkelen en van het schitterende strand genieten.

De sfeer op het Ravenala Beach Resort is relaxed en kleinschalig. Hier vindt u geen massa toerisme. Het is hier alsof u op huwelijksreis bent.


Overnachting: Ravenala Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 9: Moalboal, geniet van zee, zon, strand en onderwaterleven
Nog een volle dag genieten van de relaxte sfeer en de prachtige natuur.
Breng eens een bezoek aan de Kawasan-watervallen. De Kawasan-watervallen zijn watervallen vormen een belangrijke trekpleister voor zowel lokale mensen als toeristen. De watervallen liggen in een dichtbegroeide omgeving en zijn te bereiken via een 1,5 kilometer lang voetpad heuvel op. De Kawasan-watervallen zijn een reeks van watervallen en eerste waterval, vanaf de hoofdweg al te zien, is de grootste.


Overnachting: Crown Regency Fuente Hotel
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus
Dag 10: Moalboal - Cebu City
Na het ontbijt rijden we terug naar Cebu City en heeft u alle tijd om wat rond te kijken in deze oude stad. Cebu City is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Cebu. De stad wordt ook wel de koningin van het zuiden genoemd en is de oudste stad van het land.

U kunt het nationaal heiligdom, ook bekend als Magellan's Cross, bezichtigen. Op deze plaats werden in 1521 de eerste Filipino's gedoopt tot het christendom. Ook de Basilica Minore del Santo Niño is de moeite waard. Deze basiliek is driemaal door een brand verwoest geweest, en in 1739 werd de bouw van het huidige basiliek voltooid en is de versie van de kerk zoals die nu te bewonderen is.


Overnachting: Hippocampus Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: auto of minibus, boot
Dag 11: Cebu City - Malapascua
Vandaag rijden we naar het noordelijkste puntje van Cebu. De weg voert gedeeltelijk langs de kust. De reistijd bedraagt ongeveer 3 uur rijden en 40 minuten met de boot. En dan bent u op dit prachtige eiland met zijn exotische stranden. Pal aan het strand ligt uw comfortabele hotel.

Hippocampus Beach Resort ligt aan het strand, op 35 minuten varen van Monad Shoal, een wereldberoemde duikplek. Het restaurant is gelegen aan het strand en serveert internationale gerechten. Bij bar Magellan's zijn verfrissende cocktails verkrijgbaar.

Overnachting: Hippocampus Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: geen
Dag 12: Malapascua, maak kennis met de Voshaai
Geniet van het parelwitte strand en van de turkooizen blauwe zee. Dit eiland is 2,5 km lang en 1 km breed. Hier kunt u duiken met de Voshaai (Tresher) en de Manta Ray's.

Deze haaien kunnen met hun lange staart 6 meter lang worden en komen uit een diepte van 300 meter naar een onderwater eiland (30 meter diep) waar ze worden schoongemaakt door kleine visjes. De voshaai dankt zijn naam aan zijn lange, sierlijke staart, die net zo lang als de rest van het lichaam kan zijn en die wordt gebruikt om met een klap prooi te verdoven. Hij voedt zich met scholende vissen zoals makrelen, inktvisachtigen, schaaldieren, maar incidenteel ook wel met zeevogels.


Overnachting: The Village House
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: vliegtuig, auto of minibus, boot
Dag 13: Cebu - Palawan, het groene eco eiland
Na het ontbijt varen we terug naar Cebu en rijden naar het vliegveld van Cebu City voor de vlucht naar Palawan. U komt aan in Puerto Princesa, de hoofdstad van Palawan en de schoonste en groenste stad van de Filipijnen. Dit uitgestrekte eiland (500 km lang) is zeer dun bevolkt en nog ongerept. Daarom wordt dit ook het eco-eiland genoemd.

U verblijft hier in The Village House, in het midden van een volkswijk van Puerto Princesa, 5 minuten lopen van het strand.

Wij hebben gekozen voor deze accommodatie, een gewoon maar degelijk huis van onze Nederlandse agent en dus geen hotel omdat u hier goed kunt meemaken hoe de lokale bevolking leeft, terwijl het huis wel beschikt over de (westerse) luxe waar u aan gewend bent. (kamer met ventilator.)


Overnachting: The Village House
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: boot, minibus
Dag 14: Dagtocht naar een van de 7 wereldwonderen in Sabang
Per airconditioned minibus rijden we in ongeveer 1 uur naar deze unieke ondergrondse rivier. De 8,2 km lange rivier maakt onderdeel uit van het Puerto Princesa Subterranean River National Park dat sinds 1971 een beschermd gebied is. Het park heeft spectaculaire kalksteenformaties. De rivier stroomt in zee en heeft daardoor brak water.

Dit creëert een uniek eco-systeem. De 11 verschillende soorten mineralen, de unieke spelonken en een fossiel van 20 miljoen jaar oud maken dit tot één van de 7 wereldwonderen der natuur. Verder heeft het park een beschermd oerbos. Dit bos herbergt vele beschermde en bijna uitgestorven diersoorten en planten.

Bij terugkomst in Puerto Princesa kunt u natuurlijk heerlijk relaxen of wat rondlopen. Ook bieden wij een aantal leuke excursies (niet inclusief) aan:

Fireflywatching (vanaf 20 euro): in de avond wordt u opgehaald en gaan we naar een bijzonder natuurverschijnsel kijken. Duizenden vuurvliegjes die licht afgeven en zorgen voor een sprookjesachtige sfeer .
U krijgt ook een romantisch diner aangeboden voordat u weer terug wordt gebracht naar The Village House.

City Tour (vanaf 12 euro): u wordt opgehaald door een minibus en gids voor een tour langs de hoogtepunten van de prachtige groene stad Puerto Princesa. Bezocht worden o.a. de krokodillen boerderij, Mitra's ranch, een plaats met schitterend uitzicht over Puerto Princesa, de kathedraal, de boulevard en Plaza Cuartel, een gedenkmonument voor slachtoffers van de tweede wereldoorlog en ook een plaats met een mooi uitzicht.


Overnachting: Last Frontier Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: (lokale) minibus
Dag 15: Puerto Princesa - El Nido, droomstranden en overweldigende natuur
In het noorden van Palawan ligt dit authentieke fraaie dorp aan een baai, tussen de kalksteen rotsen.

In de ochtend wordt u opgehaald en per airconditioned lokale bus* rijden we in ongeveer 5 uur naar El Nido . Een lange rit, maar de natuur is, zeker het laatste gedeelte erg fraai. Het kleine stadje El Nido ligt 238 km ten noorden van Puerto Princesa. Volgens velen, is dit de beste strand en eiland bestemming in de Filipijnen vanwege de uitzonderlijk mooie natuur en het meest diverse ecosysteem van de Filipijnen.


Overnachting: Last Frontier Beach Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus, boot
Dag 16: Eiland hoppen in El Nido, een sprookje!
Vandaag een excursie naar de paradijselijke blue lagoons van El Nido en een ontdekkingstocht langs de sprookjesachtige eilandjes. Hier kunt u ook zien waar de vogelnestjes voor de Chinese markt vandaan komen. Deze excursie is inclusief lunch.

El Nido heeft onder meer in totaal 50 witte stranden, 5 verschillende soorten bos, 26 verschillende soorten bedreigde vogelsoorten, 6 inheemse zeediersoorten, 4 bedreigde soorten zeeschildpadden, 100 verschillende soorten koraal en 813 verschillende soorten vis. Genoeg te zien en te beleven dus!


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt,
Vervoer: minibus, vliegtuig
Dag 17: Terug naar Manila
Na het ontbijt kan u nog een keer genieten van het prachtige uitzicht op deze baai. In ongeveer 20 minuten zal u op het vliegveld van El Nido aankomen voor uw vlucht terug naar Manila met de herinnering aan een veelzijdige kennismaking met de magische Filipijnen.
Optionele Tours:

Door het hart van de Filipijnen (11 dagen)
In deze 10 daagse Door het hart van de Filipijnen rondreis trekt u niet alleen dwars door het imposante eilandenrijk, maar gaat u ook ervaren wat de c
Opmerkingen: vertrek en aankomst: deze tour begint standaard in Manilla en eindigt in Manilla.

De Filipijnen is een arm land met een gebrekkige infrastructuur en service industrie. De toeristische sector is niet ontwikkeld. Dit is een charme daar de inheemse gemeenschappen authentiek zijn maar ook niet goed ingesteld zijn op toeristen uit het Westen. Bereidt u zelf goed voor, lees onze informatiepagina en stel geen (te) hoge eisen. Een reis naar Filipijnen is een beleving in positieve zin. Het land is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Thailand of Cambodja.
 • Let op: u vindt geen PIN-automaat op sommige eilanden, waaronder Moalboal, Malapascua, en El Nido!
  Neem voldoende contant geld mee!
  Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig.
  Green Wood Travel is niet verantwoordelijk voor financiële vergoedingen vanwege gemiste vervoers aansluitingen vanwege vertragingen of andere (weers)omstandigheden.
  De intentie van de "Super Rondreis door de Filipijnen" tour blijft ten allen tijde gehandhaafd.
 • Prices are NOT including compulsory dinners, peak & high season room & fuel surcharges.
 • This has to be calculated by Green Wood Travel upon booking, as tours start daily!
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een lokale Engelssprekende gids/chauffeur. Vervoer per airconditioned minibus of auto, genoemde boten en binnenlandse vluchten. Verblijf in comfortabel huis en eenvoudige maar goede hotels met airconditioning en eigen sanitair.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal), visumkosten, persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met werelddekking kunnen niet in de Filipijnen of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Super rondreis door de Filipijnen (17 dagen)

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 1 eerlijke recensies.
  Name: Joyce en Marcel
  Date: 12-Dec-19

  Recensie: Geweldig land wat ons echt heeft verbaasd, cultuur, vriendelijkgheid, historie, natuur en prachtige stranden. Cebu en Palawan waren voor ons de hoogtepunten! Wij komen hier zeer zeker weer snel terug met Green Wood Travel, bedankt voor de goede organisatie.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Bergen en rijstterrassen van Noord-Luzon (5 dagen)

  In het noorden van het eiland Luzon ligt, bijna verstopt tussen de bergen, een van de mooiste met mensenhanden gemaakte wonderen van de natuur: de rijstterrassen van de Ifugao. Het

  Vanaf:
  Contact
  Cebu Eiland en de chocoladeheuvels van Bohol (7 dagen)

  Is Cebu eiland en de chocoladeheuvels van Bohol een bestemming waar u zich thuis gaat voelen? Onze checklist: u houdt van prachtige strand, met wit zand en helder azuurblauw water.

  Vanaf:
  Contact
  Super rondreis door de Filipijnen (17 dagen)

  Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze 17 daagse reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op

  Vanaf:
  Contact
  Door het hart van de Filipijnen (11 dagen)

  In deze 10 daagse Door het hart van de Filipijnen rondreis trekt u niet alleen dwars door het imposante eilandenrijk, maar gaat u ook ervaren wat de charmes van dit veelzijdige lan

  Vanaf:
  Contact
  Magisch Filipijnen: Cebu en Palawan (15 dagen)

  Deze reis op de Filipijnen is anders dan alle andere. Tijdens deze korte reis ontmoet u de lokale bevolking en leeft u met en tussen hen in (zonder al te veel in te leveren op uw e

  Vanaf:
  Contact
  Droomstranden van Cebu (9 dagen)

  8 dagen lijkt misschien niet lang maar toch kunt u in iets meer dan een week een hele goede indruk krijgen van al het moois dat de Filipijnen te bieden hebben. Tijdens deze reis on