PRIVE - Ratchaburi reisbutler

Tourcode:0606
Datum: Dagelijks
Tijd: 08.30-18.00
Category: ReisbutlerDuurzaam
Algemene waardering: 3.6 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies. Lees Recensie
PRIVE dagtour door ongezien Ratchaburi met eeuwenoude tempels, een opvanghuis voor dieren door de voormalige koning Bhumibol geïnitieerd en een klassieke keramiek fabriek. VERNIEUWD !
Exclusieve Green Wood Travel privé reis.
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !


De reisbutlers van Green Wood Travel zijn lokale Nederlandssprekende gidsen (en zoals in Hua Hin met een gidsen duo, in het Nederlands en het Engels) die u niet alleen veel kunnen laten zien, maar ook heel veel kunnen vertellen over de locaties die u bezoekt en over Thailand en de Thai in het algemeen.

Om half negen in de ochtend vertrekken we per minibus vanuit Cha-Am of Hua Hin naar de provincie Ratchaburi die tegen de grens met Myanmar aanligt. Allereerst gaan we kijken in de grot van Khao Bin. Deze 300 meter diepe grot, ongetwijfeld de mooiste in deze regio, heeft prachtig uitgelichte rotsstructuren.

In het enorme natuurgebied Khao Prathap Chang bezoeken we een open zoo waar dieren worden opgevangen die niet meer welkom zijn bij particuliere eigenaren of in beslag zijn genomen of waarvan er te veel waren in een dierentuin. We maken hier een korte wandeling langs de dieren, genieten van de prachtige achtergrond van planten en rotsen en zien mogelijk af en toe een aap oversteken die niet in een hok thuis hoort. Het centrum wordt bekostigd door koning Bhumibol die als beschermheer het initiatief heeft genomen deze dieren te redden.

Al van ver zien we het zestien meter hoge Boeddhabeeld van de Nong Hoi tempel boven op een berg. De tempel is uitgebreider dan aanvankelijk lijkt. Er staan ook beelden van Kuan Yin, de geliefde godin van het mededogen en de liefde. Deze heilige tempel is zeer geliefd bij de Thai, ze komen zelfs uit de omringende provincies om hier te bidden.

Na de lunch (niet inclusief) gaan we naar een heiligdom. Het complex van de Arunyigaward tempel verraadt niet meteen hoe oud het is, maar het dateert waarschijnlijk al uit de Sukhothai periode, de eerste vorming van wat later het koninkrijk Siam zou worden. We zien de grote liggende Boeddha en verschillende eeuwenoude stoepa's.

Onze volgende halte is de grootste keramiek fabriek van Ratchaburi. Deze provincie is beroemd vanwege het goede keramiek. Van enorme Chinese kruiken tot bewerkte vaasjes. In deze werkplaats is ogenschijnlijk weinig veranderd met een eeuw geleden, alles is nog handwerk. De 100 meter lange oven wordt nog met hout gestookt.

Mocht er nog tijd zijn dan stoppen we halverwege op de weg terug nog even bij de heilige berg Khao Yoi. Rond 18 uur zijn we weer thuis.Opmerkingen:
 • Green Wood Travel organiseert deze dagtocht PRIVÉ. U betaalt iets meer maar deze tour is op-maat gemaakt voor u !
 • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet, zonnebril en zonnecrème meenemen!)

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, sluiting van wegen etc. kunnen routes soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
  SURCHARGE pickup Pranburi hotels : +400 THB per person.
  SURCHARGE pickup Hua Hin hotels: +100 THB per person.
  Pickup from Cha-Am hotels: 07.30 - 17.30 hours.
  Inclusief de tour: alle vermelde entreegelden, vers fruit, drinkwater en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Cha Am hotels). Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en onder begeleiding van een lokaal gidsen duo (Nederlands en Engels sprekend). Vervoer per airconditioned minibus of auto en open trein.
  Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
  Exclusief de tour: overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes, transfers van andere Cha Am hotels, toeslag pickup Pranburi & Hua Hin hotels, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.

  Recensie voor PRIVE - Ratchaburi reisbutler

  Algemene waardering: 3.6 uit of 5 beoordelingen. 3 eerlijke recensies.
  Name: Rosemarie
  Date: 24-Jan-20

  Recensie: Is leuk om te doen. In vergelijk met tours die wij in Chiang Mai hebben gemaakt wel wat minder mooi qua natuur.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Van hoogendorp
  Date: 27-Aug-19

  Recensie: Wij vonden deze tour zeker de moeite waard. we hadden voldoende tijd om het opvangcentrum met de dieren te bezichtigen,hij nam voor ons fotos.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Luc Kaal
  Date: 29-Jun-19

  Recensie: Hier zijn wij twee keer geweest. Een leuke open dierentuin waar je prachtige foto's kunt maken. Onderweg veel Boeda's en de landelijkwe Thaise omgeving.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE - Amphawa reisbutler - de drijvende weekendmarkt

  Gevarieerde PRIVÉ dagtocht naar de lokale drijvende markt in Amphawa en naar Mae Klong waar de trein letterlijk dwars over de markt rijdt. Inclusief een boottocht langs fraaie tem

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE - Hua Hin reisbutler

  PRIVE dagtour door ongezien Hua Hin. Afwisselende tocht op zaterdagen met een echte rommelmarkt, een kunstenaarsdorp, tempels, fraaie natuur en een tocht door de ananasvelden.

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE - Ratchaburi reisbutler

  PRIVE dagtour door ongezien Ratchaburi met eeuwenoude tempels, een opvanghuis voor dieren door de voormalige koning Bhumibol geïnitieerd en een klassieke keramiek fabriek.

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE - Kaeng Krachan reisbutler - Thailand grootste natuurpark

  PRIVE dagtocht die moeiteloos Thaise natuur, grotten en bijzondere tempels combineert. Van het stuwmeer van Thailands grootste natuurpark reist u naar het grootste houten Kuan Yin

  Vanaf:
  Contact
  PRIVE - Hua Hin reisbutler - River Kwai en Kanchanaburi

  PRIVÉ dagtour naar de beroemde Bridge over the river Kwai en de erebegraafplaatsen in Kanchanaburi. Met als extra's een bezoek aan de grotten van Khao Bin en een grote keramie