Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Vintage Motor Tour Khao Sok - Takua Pa - Khao Lak (1 dag) Laagste prijs: ฿ 4,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 4,950.00
Duration: 1 day (08.30-17.00)
Voor velen is dit het ultieme gevoel van vrijheid: met een vintage motor toeren door een adembenemend landschap. Bingo! Dat is precies wat we gaan doen. De motoren die voor deze dag zijn geselecteerd zijn geweldig en het avontuur kan niet lang genoeg duren. Vanuit het Khao Sok National Park volgen we een prachtige route die langs mangrove bossen, dorpjes, watervallen, via het strand van Khao Lak weer naar Khao Sok leidt.

Voor de tour zijn verschillende vintage modellen beschikbaar, waaronder Royal Enfield Classic 500`s en de Yamaha SR500.

Om 8.30 start de tour bij het Khao Sok Paradise Resort. Het begint meteen al goed: via een mooie route door het berglandschap en het groene platteland gaan we op weg naar het kustplaatsje Takua Pa. Er wordt verschillende keren gestopt. Om te beginnen om een lokaal kopje koffie te drinken of thee van een traditionele Chinese `master herbalist`. Een volgende stop brengt ons op het water. Met een kano gaan we onder begeleiding van een lokale gids de mangrove bossen aan de kust ontdekken. Met een beetje geluk zien we hier de bijzondere neushoornvogel of krab etende makaken. De derde stop van de dag wordt gemaakt voor de broodnodige lunch (inbegrepen in deze tour).

Eenmaal in Takua Pa aangekomen is het zonde om niet even rond te kijken. Dat doen we dus ook, we zien opvallende Chinees-Portugese architectuur in een klassiek Takua Pa huis en bezoeken een kleine Chinese tempel. Nadat we weer een stuk hebben gereden, wordt het tijd om even af te koelen bij een kleine waterval, die behoorlijk goed verborgen ligt in het regenwoud en in de regel alleen wordt bezocht door de lokale bevolking.

Eenmaal echt aan het strand aangekomen, kijken we een surfersstrand van Khao Lak. Natuurlijk is er gelegenheid om even een duik te nemen. Aansluitend is er een vroeg diner in een restaurant aan het strand (inbegrepen in deze tour). Het is nog niet genoeg, min of meer op weg terug, dompelen we nog even onder in een warmwaterbron. Waarschijnlijk de meest ontspannende stop van de dag. Daarna toeren we terug naar Khao Sok, waarbij het uitzicht opnieuw een plezier voor de ogen is. De tour eindigt om ongeveer 17.00 uur.

Wat kan ik verwachten
Avontuur en absolute vrijheid.
Voorwaarden
Excursie als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door 1x lokale Engelssprekende gids.
Drinkwater, koffie/thee, eenvoudige lunch en diner.
Helm, handschoenen (en eventueel een jacket).
Kanotocht, tour Takua Pa.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden, frisdrankjes.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
  • Elke bestuurder (minimaal 21 jaar oud) moet in het bezit zijn van een nationaal rijbewijs, een motorrijbewijs, internationaal rijbewijs, paspoort en een goede gezondheid.
  • U kunt een internationaal rijbewijs verkrijgen bij de ANWB.
  • Het internationale rijbewijs is een extra bewijs en geen vervanging van uw Nederlandse of Belgische rijbewijs.
  • U dient daarom altijd uw Nederlandse of Belgisch rijbewijs mee te nemen.
  • Met een Nederlands of Belgisch rijbewijs in combinatie met een internationaal rijbewijs mag u maximaal 3 maanden ononderbroken in Thailand verzekerd rijden.
  • Bijrijders moeten hun paspoort meebrengen (en in goede gezondheid zijn).
  • Bestuurder en bijrijder wordt geadviseerd een zonnebril of zonnecape te dragen en zonnebrand mee te brengen.
  • Verder is het verplicht dichte schoenen te dragen tijdens de tour.
  • Het wordt aanbevolen een lange broek en een shirt met lange mouwen te dragen.
  • Neem een handdoek mee, zwemkleding en een droge set kleren.
  • Thaise verzekeraars als Siam-solution-insurance, bij wie u in Thailand een verzekering kunt afsluiten, verzekeren tot maximaal 100.000 Thb (2750 Euro).

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten. Let er wel op dat uw verzekering het rijden op motoren zwaarder dan 250cc dekt.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours