Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Riviercruise Mekong - Thailand naar Luang Prabang 2 dagen Lowest price: ฿ 7,800.00          Add to planner
Tour details
฿ 7,800.00
Duration: 2 days / 1 night(s)
Zin om Azi?? op een andere manier te ontdekken? Stap aan boord van deze ontspannen Laos riviercruise over de legendarische Mekong rivier, die de natuurlijke grens tussen Thailand en Laos vormt. Ga lekker zitten en laat het afwisselende landschap aan u voorbij trekken: jungle, bergen, teakplantages en akkerland. U ziet Boeddhistische tempeltjes, boerderijtjes, whiskey distilleerderijen en heel veel vissersboten, want de Mekong is de levensader voor de inwoners van de dorpen langs de rivier. Overnacht midden in de natuur in een authentieke, comfortabele lodge met uitzicht op de Mekong. Deze kleurrijke culturele en historische tour biedt een unieke kans om Thailand en Laos op een relaxte manier te combineren. U kunt van Huay Xay, via Pakbeng naar Luang Prabang varen of in de omgekeerde richting, wat u maar wilt.

ROUTE KEUZES:
ROUTE 1. HUAY XAY - Pakbeng - Luang Prabang (maan-, dins-, donder- of zaterdag).
ROUTE 2. LUANG PRABANG** - Pakbeng - Huay Xay (maan-, woens-, vrij- of zondag).
Begin of eindig uw Mekong Rivercruise comfortabel en boek een nacht nabij de Thai-Lao grensovergang in het Namkhong Riverside Hotel.
Deze tour is perfect te combineren met de basis tour Hart van Laos (8 dagen) die u goede mogelijkheden geeft om de hoogtepunten van Laos te ontdekken.
Reisroute
Dag 1: Riviercruise van Huay Xay naar Pakbeng

U ontmoet uw lokale gids om half negen 's ochtends bij het Lao Immigration Office. De gids heeft een bordje met uw naam erop en helpt u ter plaatse met het regelen van het visum. Per tuktuk gaat u naar de pier om aan boord van de riviercruise te gaan. De korte eerste stop is in Pak Tha waar de kapitein de documenten voor de boot laat tekenen. Nadat we zijn vertrokken wordt de lunch geserveerd. 's Middags staat een bezoek aan een authentiek Kamu dorp gepland. De Kamu zijn van oudsher jagers en vissers. Ook verbouwen ze rijst, bananen, mais, komkommers en bonen. De onderlinge banden zijn belangrijk voor de Kamu, veel werk wordt door de groep verricht om sterker en sneller te zijn. Ouderen worden beschouwd als wijs en spreken recht bij conflicten. Daarnaast heeft elk dorp een shaman (voor spirituele leiding) en een medicijnman. De animistische Kamu geloven dat hun huizen en dorpen een organisch onderdeel zijn van hun omgeving en dat ze dus moeten integreren met de geesten van het land. Na het bezoek aan de Kamu varen we naar Pakbeng om de nacht door te brengen.


Meals:  Lunch

Transfer:  boot

Hotel: Mekong riverside Lodge
Dag 2: Bezoek Pak Ou grotten, whiskey dorp en cruise naar Luang Prabang

Na het ontbijt vervolgen we om 8 uur onze reis. Na de lunch (aan boord) leggen we aan bij de bijzondere Pak Ou Caves, waar de lokale bevolking al eeuwenlang oude, meestal beschadigde houten, Boeddha-beelden plaatst. De duizenden beelden zijn verdeeld over twee grotten, die voor veel Lao inmiddels een heilige status hebben. In de laagste grot, Tham Ting, valt nog wat daglicht binnen, maar in de hogere grot, Tham Teung, wordt zoeken naar de boeddhistische iconen een bijzondere ervaring. Op weg naar onze eindbestemming leggen we nog even aan bij het whiskey dorp Ban Xang Hai, waar u getoond zal worden hoe de in Laos populaire rijst-whiskey lao-Lao wordt gemaakt. Wie weet mag u een slokje proeven. Rond vier uur komen we dan aan in de Calao Boat Pier van de eeuwenoude plaats Luang Prabang, dat vanwege de vele tempels en boeddhistische kloosters door de Verenigde Naties op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.
 


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: Boot
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) lokale Engelssprekende gids
Vervoer per open tuk tuk en open cruiseboot
Verblijf in eenvoudig lodge als omschreven in Pakbeng, met ventilator en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven, (boot)transfers, visumkosten (= $ 30 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
kunt deze Mekong riviercruise in twee richtingen maken.
1. Van Huay Xay, via Pakbeng naar Luang Prabang. Deze tour begint op maan-, dins-, donder- of zaterdag.
2. Van Luang Prabang, via Pakbeng naar Huay Xay aan de Thaise grens begint op maan-, woens-, vrij- of zondag.
** Begint uw rivercruise in Luang Prabang dan gelden andere tijden: transfer vanaf uw hotel om 06.30 uur naar de pier. De boot vertrekt om 7 uur `s ochtends vanaf de Calao Boat Pier. De volgende ochtend vertrekt de boot vanuit Pakbeng om 7 uur. Aankomst in Huay Xay is dan rond 16.30 uur.
Van oktober tot februari kan het fris zijn op de boot. Wij raden u aan om een jasje, trui of vest mee te nemen.
Uw baggage of koffer kan als u dat wilt tijdens de overnachting in Pakbeng op de boot blijven.
Deze tour is perfect te combineren met de basis tour Hart van Laos (8 dagen) die u goede mogelijkheden geeft om de hoogtepunten van Laos te ontdekken.

Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of Belgi??. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand, Laos of Zuidoost-Azi?? afsluiten.
Populaire Green Wood Travel tours