Homepage > Yangon Tours > Yangon Tours Details
Laagste prijs: Bel ons          Add to planner
Tour details
Bel ons
Duration:
Hoeveel moois kun je in vijf dagen zien? Deze Klassiek Myanmar Tour geeft het antwoord: heel veel! En het zijn louter hoogtepunten! Het programma klinkt als een toverspreuk: Yangon, Bagan, Mandalay. Wij beloven u dat u na afloop betoverd zult zijn. Er is wel een nadeel, u gaat de zonsondergangen missen, u wilt terug en meer zien van Myanmar.

REISROUTE (zie kaart onderaan): Yangon - Bagan - Mandalay

We beginnen en eindigen in Yangon (voorheen Rangoon), tot voor kort de hoofdstad van Myanmar. Yangon met zijn koloniale sfeer en schitterende pagodes. Verder bezoeken we Bagan waarvan de omgeving een archeologisch luilekkerland is met de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels. Mandalay is de derde stad die we aandoen en met zijn prachtige pagodes en kloosters misschien wel de mooiste van Myanmar.

Voor een eerste kennismaking met dit fascinerende land is deze tour heel geschik
Wat kan ik verwachten
Unieke belevenis door Birma!
Reisroute
Dag 1: Welkom in Myanmar. Bezoek aan boeddhistische beroemdheid: Shwedagon.

Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel liefkozend de Tuin van het Oosten genoemd vanwege de vele parken en de prachtige meren. Toch is het ook de smeltkroes waar verschillende culturen en geloven bij elkaar komen. En niet te vergeten het middelpunt van handel en de belangrijkste havenstad van Myanmar.

Op de luchthaven heet onze Engelssprekende chauffeur u welkom. U wordt naar uw hotel gebracht en hebt tijd om uit te rusten van de reis of zelf alvast eens rustig rond te wandelen.

In de (na)middag brengen we onder meer een bezoek aan de enorme (70 meter) liggende Boeddha Chaukhtatkyi en maken we een fotostop bij Karaweik Hal aan het Kandawgyi Meer, een kopie van een koninklijke statie-boot in de vorm van een enorme vogel, maar vooral vorstelijk gelegen in de tropische tuin rondom het meer. De Shwedagon Pagode mag niet ontbreken. Dit is een van de meest spectaculaire boeddhistische monumenten ter wereld. De wereldberoemde stoepa is 98 meter hoog en bedekt met bladgoud.


Transfer: auto of minibus

Hotel: Hotel Grand United
Dag 2: Vlucht naar Bagan. Stadstour langs de Birmese Gouden Eeuw.

Na het ontbijt gaan we naar de luchthaven voor een vroege vlucht naar Bagan. Bagan is een rustig dorpje gelegen aan de Irriwaddy rivier. De omgeving van dit dorp is van zeer grote archeologische waarde. Op slechts 42 vierkante kilometer bevinden zich de indrukwekkende resten van meer dan 2000 tempels, waarvan sommige teruggaan tot de 11de eeuw. Zij maken Bagan tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Myanmar. Deze monumenten vormen de stille getuigen van de Birmese Gouden Eeuw, van de 11de tot de 14de eeuw. Destijds was Bagan de eerste hoofdstad van het Birmese Rijk.

We maken een rondgang langs de mooiste en best bewaarde pagodes. De Shwezigon, die het prototype werd voor latere stoepa's in Myanmar, de 13e eeuwse grot tempel Wetkyi-in Gubyaukkyi met fresco's, en de Ananda Pagode, een van de grootste en best bewaard gebleven pagodes in Bagan. Ook het klooster Ananda Ok Kyaung is de moeite waard. Het is een van de weinige met steen vervaardigde kloosters uit de vroege Bagan tijd. Uit een veel latere periode stamt de Htilominlo tempel, een van de laatsten die hier werd gebouwd. Aan het eind van de dag bekijken we het indrukwekkende gebied vanaf een hooggelegen pagode.


Meals: Ontbijt

Transfer:  minibus, vliegtuig

Hotel: Bagan Thande Hotel
Dag 3: Rit naar Mandalay. Stadstour: Shwenandaw, Atumashi en Kuthodaw Pagodes.

We rijden na het ontbijt van Bagan naar Mandalay, een rit van ongeveer 4 uur. De stad dankt haar naam aan de 236 meter hoge heuvel die een fraai uitzicht over de omgeving garandeert. Mandalay is een zeer fraaie stad, misschien wel de mooiste van Myamnar. Het laatste koninkrijk van het onafhankelijke Birma was hier gevestigd. In die tijd was het het toonbeeld van de Birmese Gouden Eeuw. Het koninklijk paleis van de Konbaung Dynastie herinnert daar nog aan. Nog altijd is Mandalay het culturele centrum van het land en ankerplaats voor verschillende boeddhistische kloosters.

In de middag bezoeken we de gracht rond het vroegere koninklijke paleis, traditionele zijdeweverijen, het Shwenandaw (gouden paleis) klooster, de Atumashi Pagode, de Kuthodaw Pagode en de Kyauktawgyi Pagode. Aan het eind van de dag zien we de zon ondergaan vanaf de heuvel van Mandalay.
 


Meals: Ontbijt

Transfer:  auto of minibus

Hotel: Victoria Palace Hotel
Dag 4: Tour naar Amarapura en Inwa. U-Bein brug, Shwenandaw, Bagaya Kyaung.

Amarapura was van 1841 tot 1857 de hoofdstad van Birma. Hier bezoeken we het Mahagandayon klooster, met meer dan 1700 jonge monniken het grootste klooster van het land. De keuken in dit grote klooster is een bezienswaardigheid. Hier kunnen we zien hoe het eten wordt klaargemaakt voor de monniken.

Daarna brengen we een bezoek aan de 200 jaar oude U-Bein Brug, met 1,2 kilometer de langste teakhouten brug ter wereld. Er wordt gezegd dat de toenmalige burgemeester U-Bein de brug in opdracht van de koning liet bouwen en daarvoor stiekem gebruik maakte van het hout uit het verlaten Koninklijke paleis in Inwa. Inwa is gesticht in 1364 en was gedurende 400 jaar de koninklijke hoofdstad van Birma. De eerste twee eeuwen van haar glorietijd was de stad het middelpunt van het machtige Shan-rijk.

Inwa is een eiland en daarom reizen we er met de pony wagen. De Bagaya Kyaung is een 200 jaar oud houten klooster, gebouwd op 267 teakhouten palen. Met een beetje geluk ziet u een klasje jonge monniken die les krijgen, want dit klooster wordt nog altijd gebruikt. Robuuster is het stenen klooster Maha Aungmye Bonzan, een van de paar overgebleven gebouwen die nog laten zien hoe welvarend Inwa ooit was. Voordat u terugkeert naar Mandalay staat ook de hangende toren van Ava op het programma.


Meals: Ontbijt

Transfer: auto of minibus

Hotel:  Victoria Palace Hotel
Dag 5: Naar het vliegveld van Mandalay.

Ontbijt in het hotel. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven van Mandalay voor uw terugvlucht.


Meals: Ontbijt

Transfer:  auto of minibus
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus of auto, vermelde binnenlandse vluchten (Yagon-Bagan-Mandalay-Yangon).
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Vliegtickets (Bangkok-Yangon & Yangon-Bangkok), luchthavenbelastingen ($10 pp.).
Visumkosten ($ 35 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies
Opmerkingen:
Het is mogelijk dat we het tour-programma moeten wijzigen als gevolg van omstandigheden zoals het weer, (water)wegen, hotelsluiting, opstand etc. De intentie van de tour blijft ten alle tijde gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig.

Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Myanmar, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
Populaire Green Wood Travel tours