Homepage > Chiangmai Tours > Chiangmai Tours Details
PRIVE - Doi Suthep & Thaise bergstammen Laagste prijs: ฿ 1,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 1,950.00
Duration: 1 day (08.30-15.30)
Het is ongeveer een uur rijden vanaf je hotel naar Mae Rim** in het noordelijke gedeelte van Chiang Mai. De route is schilderachtig mooi en de tijd vliegt dan ook voorbij.

De Witte Karen en de Langnek Karen, ook wel bekent als de Padaung komen oorspronkelijk uit Myanmar (Birma), maar vluchtte naar Thailand om aan conflicten en politieke onrust te ontsnappen. Ze vestigden zich in dorpen zoals het Karen-dorp in Mae Rim, waar ze hun unieke gewoonten en manier van leven hebben behouden. De meest opvallende traditie is het dragen van koperen nekringen door de vrouwen.

De Karen van Mae Rim, zijn genesteld in de weelderige bergen van Noord-Thailand. Het is een uniek dorp waar de beroemde langnek Karen-bevolking woont. Eeuwenlang hebben de vrouwen van deze stam koperen spiralen om hun nek gedragen, waardoor de illusie van een langwerpige nek ontstond. Een bezoek aan het dorp in Mae Rim biedt een zeldzaam kijkje in deze fascinerende culturele traditie.

Hier maak je de mooiste foto`s en de optie om originele souvenirs te kopen voor het thuisfront. Er zijn veel stalletjes waar de stam vrouwen hun handgemaakte spullen verkopen. Zo zijn er prachtige geborduurde kledingstukken, handgemaakte sieraden, armbandjes en diverse handgeweven producten. De verschillende stammen zijn erg vaardig in het maken en versieren van kleding en ander waar. Dit is ook goed terug te zien in de kleurrijke patronen die de vrouwen dragen. Hier en daar worden er demonstraties gegeven om te laten zien hoe het weven en het spinnen in z`n werk gaat. De snelheid en kundigheid waar dit mee gebeurd is bewonderenswaardig. Wees niet verlegen want de meeste bergstammen zijn gewend aan bezoekers en is ook de voornaamste bron van inkomsten.

Vervolgens rijden we door naar een orchideeën-kwekerij. Hier zie je een verscheidenheid aan bloemen waar de Thai in het noorden erg trots op zijn. In deze kleurrijke omgeving gaan we ook pauzeren voor een gevarieerde buffetlunch.

In de middag rijden wij verder naar Wat Phrathat Doi Suthep. Deze tempel is de belangrijkste en bekendste tempel van Chiang Mai. Gelegen in een bosrijke omgeving en op een hoogte van meer dan 1000 meter. Hier loop je 306 treden omhoog (er is ook een lift) naar de toegangspoort van Phrathat Doi Suthep. Een wandeling om de Doi Suthep is erg de moeite waard. Je ziet prachtige gouden pilaren, gongs van meer dan twee meter hoog en een rij klokken op de binnenplaats. Het luiden van de klokken brengt voor eeuwig geluk! Kenmerkend voor deze unieke tempel zijn de vijf met goudversierde parasols.

De tempel is in 1383 gebouwd en is het symbool van Chiang Mai, het wordt gezien als de meest heilige tempel in Noord-Thailand. Binnen de gouden pagode wordt een heilige reliek van Boeddha bewaard. Geniet nog even van het mooie uitzicht en de omliggende omgeving voordat je weer de laatste rit terug naar je hotel plaatsvindt.

**Soms draaien we de route om en gaan we eerst naar de Doi Suthep en `s-middags naar Mae Rim.

Wat kan ik verwachten
Een boeiende prive dagtrip met een vriendelijke Thaise gids.
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden en entreegelden.
Omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Mai hotels).
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleidt door professionele lokale Engelssprekende Thaise gids.
Vervoer per airconditioned minibus of auto.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes.
Transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Mai hotels.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
**Soms draaien we de route om en gaan we eerst naar de Doi Suthep en ’s-middags naar Mae Rim.
  • VERNIEUWD! Exclusieve Green Wood Travel privé dagtrip.
  • Green Wood Travel organiseert deze dagtocht PRIVÉ. U betaalt iets meer maar deze tour is op-maat gemaakt voor u!
  • Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen) en goede schoenen die nat mogen worden.

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours