Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
PRIVE - Eiland hoppen in de Trang Archipel - 6 dagen Lowest price: ฿ 24,500.00          Add to planner
Tour details
฿ 24,500.00
Duration: 6 days / 5 night(s)
Een unieke en uitzonderlijke manier om de vele en nog nauwelijks door toeristen bezochte eilanden voor de kust van de provincie Trang te ontdekken.

U reist `exclusief` met een `eigen` gecharterde langstaartboot en uw lokale Engelstalige gids en bemanning (op de dagen dat ze nodig zijn) langs de typische Zuid-Thaise eilanden. De Trang-eilanden liggen niet ver van elkaar, maar zijn toch heel verschillend wat betreft begroeiing, cultuur en geografie. Er is nooit haast, geen verplichtingen, geen vaststaand tijdschema. Veel gelegenheid om te zwemmen, zonnebaden, vissen of snorkelen. Wat en wanneer u wilt. Geen luxe maar pure beleving, zoals in uw dromen. Alleen, met uw gezin of geliefde, en niemand anders behalve uiteraard de lokale mensen.

DEZE EILAND HOPPEN TRANG ARCHIPEL TOUR VERTREKT ALLEEN IN DE MAANDEN NOVEMBER t/m APRIL

Van Trang kunt u gemakkelijk naar het Thale Noi Meer in Phatthalung, het grootste vogelreservaat van Thailand. HOTEL IN PHATTHALUNG
Reisroute
Dag 1: Trang - per langstaartboot naar Koh Mah, Koh Cheuck en snorkelen - Koh Ngai - Koh Mook

Aankomst op het treinstation / de luchthaven van Trang. Met uw gids gaat u naar de pier van het National Marine Park Pak Meng. Hier gaan u aan boord van 'uw' eigen langstaartboot. We nemen hier uitsluitend de bagage mee die u voor deze tocht nodig hebt. De rest wordt alvast voor u naar het resort van dag 4 gebracht (Yataa Island Resort).

Per boot (onder begeleiding van twee 'matrozen' en een Engelssprekende gids varen we naar de eilandjes Koh Mah en Koh Cheuck. Hier snorkelen we in een schitterende onderwatertuin van zacht koraal, bewoond door een overvloed aan tropische vissen. De gids laat u desgewenst zien hoe u uw eigen lunch bij elkaar kunt vissen.

Daarna per boot verder naar het bekende resort-eiland Koh Ngai. Lunch op eigen gelegenheid en tijd om te ontspannen op het strand. Vervolgens per boot verder naar het prachtige Hat Farang Strand op Koh Mook.

Check-in in de namiddag in een eenvoudige bungalow met eigen privé badkamer.


Transfer:  (mini)bus & boot

Hotel: bungalow met ventilator
Dag 2: Koh Mook - de smaragden grot, bountyeiland Koh Kradan - Koh Libong

Na het ontbijt vertrek per boot naar een van de hoogtepunten van Trang, de Tham Marakot grot (Smaragden Grot) eveneens op Koh Mook. U moet zo'n 80 meter door een (gedeeltelijk erg donkere) tunnel zwemmen om in de daarachter liggende lagune te komen. Een verrassing met een overvloed aan vegetatie en een uniek klein strand.

Na deze mooie ontdekking keren we terug aan boord van onze 'langstaartboot' om na ongeveer een uur varen het schitterende Bounty-paradijs Koh Kradan te bereiken. We maken een korte wandeling over het eiland naar ongetwijfeld een van de mooiste stranden van deze tocht.

Tijd om te ontspannen of eventueel een BBQ te houden met zelf gevangen verse vis.
Na een half uur varen bereiken we uiteindelijk in de namiddag Koh Libong, het grootste eiland in deze omgeving. In de namiddag gaan we het eiland en zijn pittoreske dorpjes verkennen per tuk tuk, motorfiets of pick up truck. We brengen op Koh Libong ook de nacht door.


Meals: Ontbijt

Transfer: boot

Hotel:  bungalow met ventilator
Koh Takieng met prachtig rif, haaien (ongevaarlijk), Koh Laoliang met lokale vissers, door naar Sukorn eiland.

Geniet van een Thais ontbijt en vertrek naar het onbekende en onbewoonde eilandje Koh Takieng met zijn prachtige rif en poederzachte strand. Het is ook een plaats, waar u haaien (ongevaarlijk!) kunt tegenkomen tijdens het snorkelen. Vervolgens doen we de tweeling-eilanden Koh Laoliang aan.

We bezoeken de tijdelijk bewoonde vissershutten onder de overhangende rotsen aan het strand. Met de vissers bereiden we de lunch in picknick-stijl (inbegrepen) van vers gevangen vis en krab.

Na nog een laatste duik vertrekken we richting Sukorn eiland, waar we de drie komende nachten zullen doorbrengen in Yataa Island Resort, een knus en klein resort. Het ligt in een kleurrijke tuin met vele tropische bloemen, planten en kokospalmen, direct aan het zeshonderd meter lange strand.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: boot

Hotel: Yataa Spa and Resort
Dag 4: Koh Sukorn eilandtour over het niet toeristische eiland met rubberplantages en prachtige stranden

Eerst ontbijten. Daarna staat ter kennismaking van Koh Sukorn een eilandtoer op het programma per bromfietstaxi of pick-up truck. De lunch (inclusief) gebruiken we in een typisch Zuid-Thais huis, in een van de dorpjes. Het eiland is absoluut niet toeristisch en staat bekend om zijn vriendelijke bevolking en ontspannen sfeer. U vindt hier haast geen auto's. Het eiland telt ongeveer 500 families (zo'n 2900 inwoners), voor het merendeel vissers, verspreid over 4 dorpjes.

Zij leven van de rubberplantages en wat bescheiden rijstbouw. Het voornamelijk vlakke eiland (8 x 4 kilometer) telt 2 heuvels van zo'n 150 meter hoogte, waarvan er één een mooi uitzichtpunt heeft. Het eiland is bij uitstek geschikt om te wandelen of een (motor-) fietstocht te maken. Deze zijn te huur in het resort.

Op deze manier krijgt u een uitstekende gelegenheid om de lokale eilandsfeer te proeven. U kunt onder meer het tappen van de rubberbomen zien of een bezoek brengen aan de kleine lokale vismarktjes, waar lokale vissers 'alles wat zwemt' dagelijks vers aanvoeren..

Ligstoelen en parasols zijn beschikbaar voor de ware zonaanbidders: het is een heerlijke plaats om te onthaasten. Heeft u behoefte aan activiteit? Ga dan mee met een lokale visser of pak een zeekano voor een tochtje. Op het strand kunt u zich bovendien traditioneel Thais laten masseren.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: open pick-up truck | bromfietstaxi

Hotel: Yataa Spa and Resort

Deze dag is ter vrije besteding.

Lekker luieren aan het strand, het onderwaterleven verkennen of een tochtje over het eiland, het is geheel aan u.
 


Meals: Ontbijt,

Hotel: Yataa Spa and Resort
Dag 6: Terug naar het vasteland

Ontbijt en tijd om afscheid te nemen van uw nieuwe vrienden. Privé transfer per boot en auto naar treinstation of luchthaven van Trang en einde van de tour.

Vanaf hier kunt doorreizen per dag- of nachttrein (niet inclusief in de tourprijs) naar bijvoorbeeld. Krabi, Phuket, Koh Samui, Koh Pha-Ngan, Koh Tao, Chumphon, Hua Hin, Cha Am of Bangkok.
 


Meals: Ontbijt

Transfer: boot & (mini)bus
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers vanaf ieder Trang stadshotel, het treinstation of de luchthaven(Voor transfers vanaf andere locaties betaalt u een toeslag)
Vervoer per airconditioned minibus en beschreven boot
Dag 2 t/m dag 4: Engelssprekende gids en lokale bemanning
Verblijf in eenvoudige maar comfortabele accommodatie met ventilator en eigen sanitair als vermeld
Inclusief ontbijt (vanaf dag 3) en lunches op dag 4 en 5
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Een `eigen` priv??-langstaartboot met aan boord: eenvoudig visgerei reddingsvesten BBQ voor kleine visgerechten aan boord, limonades, drinkwater snorkels & maskers een tentdak aan boord voor schaduw
overige maaltijden, fris en alcoholische dranken, (boot)transfers, persoonlijke uitgaven, visumkosten, vlieg- en/of treintickets, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
Neem een minimum aan bagage mee tijdens deze unieke tour. Ons kantoor in Trang zorgt ervoor dat grote koffers of tassen direct getransporteerd worden naar Yataa Island Resort op Koh Sukorn, waar u op dag 4 aankomt.
Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen en beschikt over een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Deze tour is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder.
Vertrek alleen in de maanden november t/m april.
Dagelijks vertrek om 19.30 uur vanaf Bangkok Hua Lampong treinstation.

Facultatief transport - u kunt vertrekken van en/of door reizen naar:
Per slaaptrein van Bangkok naar Trang en vv. Ticketprijs is niet inclusief. Prijzen 2e klasse aircon vanaf 1,100 THB pp. enkele reis.
Per vliegtuig van Bangkok naar Trang en vv. Ticketprijs is niet inclusief. Prijzen met AirAsia vanaf 2,750 THB pp. enkele reis.
Transfer in en uit vanaf Trang luchthaven, treinstation of stadshotel zijn inclusief de tourprijs.
Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van Eilandhoppen in de Trang Archipel blijft te allen tijde gehandhaafd.

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Belgi?? of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azi?? worden afgesloten.
Populaire Green Wood Travel tours