Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
De andere weg naar Angkor Wat Laagste prijs: ฿ 7,450.00          Add to planner
Tour details
฿ 7,450.00
Duration: 4 days / 3 night(s)
Op deze 4-daagse reis door het fascinerende noordoosten van Thailand en Cambodja maakt u kennis met vele aspecten: de prachtige natuur, het rustige plattelandsleven maar ook met het onlosmakelijk met Cambodja verweven gruwelijke verleden tijdens het Rode Khmer regiem.

Met de slaaptrein vanuit Bangkok komen we toe in de provincieplaats Surin waar u verblijft in een privé Samorn Villa in het gehucht Buachet.
We steken de Thai-Cambodjaanse Chong Sa Ngam grens over en rijden eerst naar Anlong Veng. Hier was het voormalige hoofdkwartier van de Khmer Rouge op de Doang Rek berg, nadat zij verder uit het land verdreven waren. De foto`s vertellen de zwarte geschiedenis.

We eindigen in Siem Reap waar u alle tijd heeft om de beroemde tempels van Angkor Wat te bewonderen.
Wat kan ik verwachten
Onvergetelijke reis door het authentieke Cambodja met evenveel foto-momenten als er sterren zijn.
Reisroute
Dag 1: Vertrek vanaf Bangkok Krung Thep Aphiwat treinstation naar het provinciestadje Surin
's Avonds neemt u de nachttrein van Bangkok naar Surin. Deze provincie en stad liggen aan de grens met Cambodja. Een comfortabele treinreis die aan het begin staat van een unieke reiservaring.

Deze nachttrein met slaapaccommodatie is een originele manier om de lange reis naar Surin te overbruggen. Bagage kunt u opbergen op metalen rekken bij uw zit/slaapplaats.

Nachttreinen hebben meestal ook een restauratiewagen. Desgewenst kunt u ook in uw eigen coupe eten. Er wordt dan een tafeltje uitgeklapt. U krijgt een Thaise en Engelse menukaart om een maaltijd uit te kiezen. Aan het begin van de reis lopen er veel Thaise verkopers rond, die eten en drinken verkopen. Zowel op ieder station als in de treincoupés. Het is zeker dat u geen honger of dorst gaat lijden tijden deze treinrit.
Meals: Geen

Transfer: Trein

Hotel: Slaaptrein 2de klasse
Dag 2: Aankomst in Surin en transfer naar uw eigen Samorn Villa in Buachet
Vroege aankomst op het treinstation van de provincie hoofdplaats Surin en transfer naar Samorn Villa in het plaatsje Buachet, ten zuiden van Surin in een landelijke omgeving.

De dag is ter vrije besteding. Er is genoeg te zien en te doen. U kunt bijvoorbeeld een auto met chauffeur huren en bezoek dan de mooiste Khmer ruïnes van Surin zoals Phanom Rung en Prasat Muang Tam. Een tocht die u lang bij zal blijven. Een andere optie is een bezoek aan olifantenkamp Ban Taklang en dorpjes waar zijde geproduceerd wordt en zilver verwerkt.

Natuurlijk kunt u ook zelf met de beschikbare fietsen de omgeving van Buachet verkennen, wat zeker de moeite waard is of gewoon lekker relaxen in een hangmat in de fraaie tuin.

Uw ontbijt is vandaag niet inclusief maar dit kunt u bestellen in uw eigen Thaise Villa. 's Middags, als u niet opstap gaat, bereiden we een lokale lunch. Gaat u opstap dan is de lunch niet inclusief. 's Avonds wordt er een heerlijk Thais diner voor u bereidt.
Meals: Lunch, Dinner

Transfer: Minibus of Auto

Hotel: Samorn Villa Buachet
Dag 3: Waar het allemaal om ging. Op weg naar Anlong Veng en Siem Reap
Ochtends vroeg een heerlijk ontbijt. Daarna wordt u per auto/minibus in ongeveer een half uur naar de Chong Sa Ngam grens gebracht. Als u die overgestoken bent staat uw Cambodjaanse gids u al op te wachten.
Ons Cambodja avontuur kan beginnen. We rijden eerst naar het voormalige hoofdkwartier van de Khmer Rouge op de Doang Rek berg, nadat zij verder uit het land verdreven waren. Ta Mok, broeder No. 5, die hier de leiding had was een van de belangrijkste verantwoordelijken voor de moord op meer dan 2 miljoen onschuldige mensen. Hiervandaan heeft hij met een 3000 volgelingen nog tot 1998 geprobeerd de nieuwe regering te ondermijnen.

Nummer 1 was natuurlijk Pol Pot zelf, die hier uiteindelijk ook terecht kwam. Hij stierf hier in 1998, volgens geruchten door vergiftiging. Daarna bezichtigen we het huis van Ta Mok.
Moeilijk voor te stellen dat op deze liefelijke plek aan een meer een van de grootste oorlogsmisdadigers woonde. Ta Mok werd uiteindelijk in 1999 gearresteerd en stierf in 2006 in de gevangenis zonder ooit veroordeeld te zijn voor zijn gruweldaden.

Na deze rondgang door de inktzwarte geschiedenis van Cambodja rijden we naar het nabijgelegen stadje Anlong Veng. Vele jaren was deze plek geïsoleerd van de buitenwereld.
Door een prachtig landschap rijden we richting van de Banteay Srey tempel, gelegen in een geheimzinnig sprookjesbos. Helaas is bezoek aan de ruïne tempel momenteel niet mogelijk daar er geen entree kaartjes aan de de toegangspoort verkocht worden. Deze Hindoe tempel uit de 10e eeuw is gebouwd voor de godin Shiva. De naam betekent "Citadel of Women" wat slaat op de uiterst verfijnde reliëfs, waarvan men zegt dat die alleen door vrouwenhanden vervaardigd kunnen zijn.

We lunchen in een lokaal restaurant waarna we zo' n 7 kilometer vanaf de tempel stoppen bij het landmijnmuseum. De oprichter hiervan, Aki Ra, was op zijn 10e jaar kindsoldaat in het Khmer Rouge leger. In het museum ziet u alles over landmijnen en de verschrikkingen die ze aanrichten. Geen vrolijk gezicht maar wel belangrijk om bewust te worden wat zich hier heeft afgespeeld. Aki Ra zorgt daarnaast ook voor een groot aantal slachtoffers van landmijnen.

Na deze indrukwekkende dag rijden we door naar ons hotel in Siem Reap.
Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: Minibus of Auto

Hotel: Sonalong Boutique Village
Dag 4: Aangekomen in Siem Reap (Angkor Wat) de dag is vrij te besteden
U kunt vandaag zelf uw dag invullen.

Bezoek de ruïne tempels van Angkor Wat of ga naar het prachtige Tonle Sap meer. Bezoeken aan deze plaatsen zal zeker een onuitwisbare indruk achterlaten.

In Siem Reap is ook meer dan genoeg te beleven. Bespreek met Green Wood Travel uw verdere reisplannen. Wat dacht u van een vervolgreis via Battambong terug naar Thailand?
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Geen
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden en entreegelden.
Omschreven transfers.
Transport met airco minibus of auto en vermelde 2e klasse airco slaaptrein.
Excursies naar de bezienswaardigheden als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleidt door een ervaren lokale Engelssprekende gids.
Verblijf in toeristen klasse accommodatie in Surin en Siem Reap met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden.
Niet vermelde transfers.
Vliegtickets.
Visumkosten (vanaf $30 pp.).
Bagage-afhandeling.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Reis-/ annulering verzekering.
Opmerkingen:
REISDOCUMENTEN EN VISA:
Het visum voor uw vakantie bestemming is uw verantwoordelijkheid, niet die van Green Wood Travel.
Voor meer informatie kijk op onze website en vraag informatie op bij de desbetreffende ambassade.
LET OP! Uw paspoort dient na terugkomst vanuit uw vakantie bestemming nog 6 maanden geldig te zijn!
  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kan de route of hotel soms worden aangepast of veranderd.
  • We behouden het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.

  • Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Thailand, Cambodja of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
    Populaire Green Wood Travel tours