Homepage > Vientiane Tours > Vientiane Tours Details
PRIVE Mysterieus Midden en Zuid-Laos 7 dagen Laagste prijs: ฿ 26,010.00          Add to planner
Tour details
฿ 26,010.00
Duration: 7 days / 6 night(s)
Uw zintuigen krijgen het druk op deze reis! Vanuit de centraal gelegen hoofdstad Vientiane trekt u door de prachtigste natuurgebieden en langs bijzondere bezienswaardigheden naar het zuidelijk Pakse. U stapt in het traditionele Lao leven en in de historie van het Franse koloniale verleden. U vaart de kilometerslange Kong Lor grot binnen en de vierduizend eilanden van Siphandon. Verwonder u over de duizenden miniatuur Boeddha`s van de oudste tempel van Vientiane en het eeuwenoude religieuze Khmer complex van de Phou tempel.

En dat is echt nog maar het begin. Dit is een week vol geweldige indrukken. De mensen, de natuur en de eeuwenoude nog nauwelijks ontdekte cultuur. In Laos lijkt het soms wel of de tijd stil heeft gestaan en u elk moment weer oog in oog kunt staan met een bewoner uit een van de koninkrijken uit het verleden. Laos is de minst ontwikkelde van de drie voormalige Franse Indochinese staten. Bezoek het voordat het unieke karakter verloren gaat.
Wat kan ik verwachten
Unieke rondreis door Centraal -en Zuid Laos!
Reisroute
Dag 1: De duizenden Boeddhabeelden van Vientiane.

Na aankomst wordt u opgehaald door uw Engelssprekende chauffeur. Hij brengt u naar het centraal gelegen Beau Rivage Hotel. Daar gaat uw reis echt beginnen. Maak kennis met Vientiane, de stad op de linkeroever van de Mekong, de hoofdstad en grootste stad van Laos. Op deze halve dag tour bezoekt u allereerst de oudste tempel van Vientiane, Wat Si Saket, die in 1828 de oorlog met Siam heeft overleefd. In het museum en klooster bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden. Wat Ho Prakeo was vroeger het onderkomen van de Smaragden Pra Keo Boeddha, die nu in Bangkok staat. Tegenwoordig herbergt deze tempel een collectie van Boeddhabeelden en antiek.

Een bezoek aan Vientiane is pas echt geslaagd als u van het uitzicht op het Patuxai Monument hebt genoten. Deze triomfboog, die sterke overeenkomsten vertoont met de Arc de Triomphe in Parijs, herinnert aan oorlogsslachtoffers. Het is uitgegroeid tot het iconische beeld van de stad. Het belangrijkste religieuze gebouw staat hierna op de agenda: de Gouden Stoepa van That Luang, oorspronkelijk gebouwd om een kleinere stoepa met een stukje van het borstbeen van Boeddha te verbergen. Het laatste bezoek van deze tour brengen we aan het Cope Tentoonstellingscentrum, dat inzicht geeft in de gevolgen van de bombardementen op Laos tijdens de Vietnam-oorlog. Na de tour, in de middag, wordt u naar het Beau Rivage hotel gebracht.


Transfer: Auto of minibus

Hotel: Beau Rivage
Dag 2: De voetstap van Boeddha, het kalkstenen bos en de bomboten van Hin Boun.

Na het ontbijt vertrekt u naar de provincie Khammoune, die haar naam ("het blije goud") te danken heeft aan het goud dat er lang geleden werd gevonden. De eerste stop is bij de 15e eeuwse Prabaht Ponsan Stoepa waar volgens de legende Boeddha ooit de Mekong rivier overstak en een voetstap achterliet.

Na de lunch (niet inbegrepen) bezoekt u de Hmong markt in het dorpje Baan Ton Na Mae. De traditionele en qua kleding kleurrijke Hmong wonen in Laos, Thailand en China. Langzaam verandert het landschap waardoor u reist. Het wordt bergachtiger en ruwer. Dat is mooi te zien aan het "kalkstenen bos", een fraai uitzicht vanaf Khoun Kham, een echt fotomoment. En dat is nog niet de laatste keer vandaag dat u uw camera te voorschijn zult halen. Dat gebeurt ongetwijfeld ook in het opvallende "bom boot dorp" Ban Thabuk, waar, u begrijpt het goed, oude omhulsels van bommen, maar vooral afgeworpen brandstoftanks uit de Vietnam-oorlog tot boten zijn omgebouwd. In de late namiddag arriveert u in Hin Boun en is er alle tijd de dag nog eens rustig aan u voorbij te laten trekken. U logeert in het zeer idyllisch gelegen Spring River Resort.


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of minibus

Hotel: Spring River
Dag 3: De beroemde grotten van Kong Lor.

Bent u al eens met een boot een grot ingevaren? Nee? Dan gaat het vandaag gebeuren. U gaat naar Kong Lor Village waar u op de boot stapt en op weg gaat naar de beroemde grotten van Kong Lor. Ze zijn maar liefst zeven kilometer lang en op sommige plaatsen zo'n honderd meter hoog. In de grot ligt een "meertje" dat een heldere blauwe kleur uitstraalt. Volgens de lokale bevolking is het heilig en geeft het de huid van Hindoe god Indra weer. U kunt op eigen gelegenheid rondlopen in een adembenemende stalagmieten galerij. (TIP: Neem een zaklamp mee!). Aan de andere kant van de grot maakt u een korte wandeling naar het afgelegen dorpje Ban Pon Ngam waar tabaksbladeren worden gedroogd. Hier wordt een picknick lunch geserveerd.

Per boot gaat u terug door de grot en daarna per auto naar Thahkek, het eindpunt van deze dag. U komt in de namiddag aan, dus er is nog alle tijd om eens rustig langs de rivier te wandelen en de zon over de Mekong rivier onder te zien gaan.


Meals: Ontbijt en Lunch

Transfer: Auto of minibus en boot

Hotel: Inthira at Thakhek
Dag 4: Op weg naar Pakse: zout, snijwerk en That Inhang Stoepa.

Rit naar Pakse. Onderweg wordt regelmatig gestopt.

De eerste halte is Savannakhet, of Savan zoals de bewoners zelf zeggen. Het is nadrukkelijk Laos maar veel architectuur is nog Frans, een overblijfsel van de Indochinese bezetting. Naast het French Quarter is ook de heilige That Inhang Stoepa de moeite waard. De 16e-eeuwse stoepa bevat, naar verluidt, een stukje ruggengraat van Boeddha. In de De Soundra Salt Factory ziet u hoe lokaal zout wordt gewonnen.

Ook stopt u bij de Don Mak Fai Forest Market, met lokale producten. U kunt uw eetlust bewaren voor het dorpje Ban Napong, dat bekend is vanwege de gegrilde kip. De laatste halte voor Pakse is het dorp Don Khor, hier zijn ze gespecialiseerd in het maken van Boeddha snijwerk voor tempels. In het begin van de avond komt u in Pakse aan.


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of minibus

Hotel: Pakse Hotel
Dag 5: Een dag vol hoogtepunten: de tempel op de berg en het 4000 eilandengebied.

Na het ontbijt vertrekt u, naar de provinvie Champassak, naar het eeuwenoude Khmer tempelcomplex Wat Phou, letterlijk 'tempel op de berg'. Hier vallen twee dingen samen: het prachtige uitzicht en de tempel zelf. De oudste nederzettingen van Wat Phou zijn uit de 5e eeuw en behoren daardoor tot een van de oudste tempels in Laos, ouder dan Angkor Wat. Veel van de latere gebouwen stammen uit de 11e tot 13e eeuw. In deze periode nam de boeddhistische visie het langzaam over van het oudere en in dit gebied toen populaire Hindoeïsme. Deze invloed is nog te herkennen in sculpturen van Indra, de Hindoe god van oorlog, storm en regenval, op zijn driekoppige olifant. En Vishnu met zijn Garuda, een menselijke vogel. Van een natuurlijke bron bij de tempel wordt geloofd dat er heilig water uitkomt.

Maak ruimte in uw hoofd voor nog meer geweldige indrukken. In de middag arriveren we in Don Khong, het grootste van de Mekong eilanden. Het heet hier "Siphandon", het 4000 eilandengebied, een sprookjesachtige omgeving geschapen door de "Moeder aller rivieren" de Mekong. De rivier is hier op zijn breedst, tijdens het regenseizoen wel zo'n 12 kilometer. Als het water zich terugtrekt ontstaan er overal kleine eilandjes, letterlijk duizenden. Vandaar de naam. Het is hier niet alleen mooi, u ervaart ook hoe het traditionele Lao leven er uit ziet.


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of minibus

Hotel: Pon Areno op Kong Eiland
Dag 6: Per boot door het 4000 eilandengebied. Op zoek naar dolfijnen.

Vandaag gaan we het 4000 eilandengebied nog beter ontdekken. Eerst per boot naar het kleine Don Khone, waar u op de fiets stapt en een oude verlaten spoorweg volgt. Onderweg ziet u oude Frans koloniale gebouwen. We frissen lekker op bij de prachtige Liphi waterval. Hierna gaan we weer per boot verder, u bezoekt de spectaculaire Khone Phapheng watervallen, een van de grootste en meest krachtige watervallen in Zuidoost-Azië.

In het laatste deel van deze dag hopen we dat moeder natuur ons een handje helpt. Als we geluk hebben zien we in het deel van de Mekong dat we bezoeken dolfijnen. Ze leven in de diepe gedeelten van het water in de buurt van de Cambodjaanse grens. De avond is gevallen als we per auto terug zijn gekeerd in Pon Arena in Khong.


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of minibus

Hotel: Pon Arena op Kong Eiland
Dag 7: Een hoofd vol herinneringen.

Met een camera vol foto's en heel veel geweldige herinneringen op zak, komt hier een einde aan deze reis.

U kunt kiezen uit twee opties. U reist verder vanaf de grens tussen Laos en Cambodja bij Dom Kralor / Stung Treng of u wordt naar het vliegveld van Pakse gebracht voor een vlucht naar Vientiane, Siem Reap of Bangkok (vlucht is niet inclusief).

Mocht u langer in Laos willen reizen en een ander deel van het land willen zien, dan kunt u overwegen vooraf aan deze reis eerst van Luang Prabang naar Vientiane te reizen met onze Laos Premium en de Vlakte der Kruiken tour.


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of minibus
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids
Vervoer per airconditioned minibus of auto
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
(boot)transfers, internationale en binnenlandse vliegtickets
Luchthavenbelastingen ($10 pp.), online inchecken
Visumkosten ($ 30 USD, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
Start dagelijks en verlenging is altijd mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

Het is mogelijk dat we het tour-programma moeten wijzigen als gevolg van omstandigheden zoals het weer, (water)wegen, hotelsluiting, opstand etc. De intentie van de tour blijft ten alle tijde gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Laos, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours