Homepage > Chiangrai Tours > Chiangrai Tours Details
Chiang Rai. Doi Mae Salong en Langnek Karen Laagste prijs: ฿ 1,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 1,950.00
Duration: 1 day (09.00)
Het Thailand dat tijdens deze dagtour ziet lijkt helemaal niet op het Thailand dat u al kent of op uw verdere reis ziet. U ontmoet de bijzondere minderheid van de Langnek Karen, waar de vrouwen zoveel mogelijk ringen om hun nek dragen. En u gaat naar Doi Mae Salong (Santikhiri), waar nog altijd een vleugje China in de lucht hangt.

Doi Mae Salong is een berg die u een prachtig uitzicht over de omgeving geeft. U bent hier maar een paar kilometer van de grens met Myanmar (Birma). In het dorpje dat u bezoekt hangt nog een Chinese sfeer. Niet zo gek, want het werd rond 1949 gesticht door Chinezen die voor het communisme op de vlucht gingen. Nog altijd is er relatief veel Chinees eten te koop en is een Chinees dialect de voertaal.

De Langnek-vrouwen, gekleed in kleurrijke traditionele kledij, dragen bronzen ringen om hun nek. Niet alleen vanwege de traditie maar ook om hun schoonheid te tonen. Deze Karen komen oorspronkelijk uit Myanmar maar vluchtten in de jaren tachtig en negentig naar dit berggebied van Thailand. Dit noordelijke deel van Thailand hoorde tot inn de 18e eeuw nog bij Birma. U bezoekt niet alleen het dorp van de Karen, maar gaat ook naar andere stammen. Er leven er in dit gebied relatief veel.

En u gaat naar een van de vele theeplantages rondom Chiang Rai. De struiken staan hier in het perfecte klimaat: een hoge temperatuur, veel zon en voldoende vocht in de lucht om goed te groeien.
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden
entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Rai hotels)
Excursie als omschreven in de reisbeschrijving en met een professionele lokale Engelssprekende lokale gids
Vervoer per airconditioned minibus
Met lunch
overige maaltijden
persoonlijke uitgaven
fris en alcoholische drankjes
transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Rai hotels
Entreeprijs voor het Karen langnek dorp
Populaire Green Wood Travel tours