Homepage > Chiangrai Tours > Chiangrai Tours Details
Chiang Rai. Gouden Driehoek en Opium Laagste prijs: ฿ 1,850.00          Add to planner
Tour details
฿ 1,850.00
Duration: 1 day (09.00)
Het gebied rond Chiang Rai, een van de mooiste streken van Thailand, was deel van de Gouden Driehoek, een verwijzing naar het gebied waar de rivieren de Ruak en de Mekong samenvloeien en Myanmar, Laos en Thailand elkaar treffen. De Gouden Driehoek is inmiddels een synoniem voor de opiumhandel in deze regio. In het midden van de vorige eeuw werd hier de meeste opium ter wereld geproduceerd. Mede door de inzet van koning Bhumibol zijn veel boeren overgeschakeld van opiumteelt op het verbouwen van groente.

De natuurlijke schoonheid en het opium verleden lenen zich voor een prachtige dagtour. U bezoekt de Mae Sai grensmarkt tussen Thailand en Myanmar, het oude Birma. Leuk om de dagelijks gang van zaken te aanschouwen. Koopjesjagers kunnen goede zaken doen op de markt.

Veel van het oude verleden is nog te zien in Chiang Saen, de eerste hoofdstad van het Lanna Koninkrijk, feitelijk het allereerste begin van wat later Thailand zou worden. Chiang Saen was daarna honderden jaren in bezit van de Birmezen en werd een lange periode als `ghosttown` overgeleverd aan haar lot. Vanaf het begin van de 20e eeuw werd het weer schoorvoetend bewoond door Thai.

In het Opium Museum, waar u hoort hoe de opium naar Azië kwam en hoe de opiumoorlog tussen China en Engeland verliep. In het Opiumhuis zijn attributen die nodig zijn om opium te verbouwen en gebruiken tentoongesteld. Ook zijn er getuigenissen van vroegere opiumverslaafden opgetekend.
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Chiang Rai hotels)
Excursie als omschreven in de reisbeschrijving en met een professionele lokale Engelssprekende lokale gids
Vervoer per airconditioned minibus
Lunch in Mae Sai
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fris en alcoholische drankjes, transfers van/naar niet centraal gelegen Chiang Rai hotels
Entreeprijs voor het Opium Museum
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
Populaire Green Wood Travel tours