Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Fietsen - De kleuren van Bangkok Laagste prijs: ฿ 1,350.00          Add to planner
Tour details
฿ 1,350.00
Duration: 08.00-12.00, 13.00-1700
Wat zegt u? U heeft in dat hotel daarachter gelogeerd, maar nog nooit is dit pad u opgevallen? Dat is nu precies waar wij ons al jaren mee bezig hebben gehouden. Bangkok kent namelijk geen enkele plattegrond waarop deze wirwar van soi`s en straatjes staat aangegeven.

Het volgende moment fietsen we stapvoets over een smal pad van een woongemeenschap. De deuren staan overal open en we stoppen even om gedag te zeggen. Goh, wat leven die mensen toch eenvoudig als je dat vergelijkt met onze westerse maatstaven. Toch zijn ze allemaal even vriendelijk. Er komen hier eigenlijk nooit toeristen of in Bangkok wonende expats. Zoals jullie kunnen zien gaat hun leventje, ondanks dat we bijna door de huiskamer fietsen, gewoon door. Dit geeft jullie tevens een heel ander beeld van Bangkok, zoals dat beschreven is op Trip Advisor.
Even verder stoppen we voor een drankje, met in de verte een groene oase. Eenmaal daar overvalt ons een eindeloze rust. Het geronk van motoren maakt hier plaats voor stilte.
Een keur aan tropische planten, bloemen en bomen. En wat sprong daar net over het pad? Ja, het was echt een eekhoorntje. U waant zich in een andere wereld; natuurliefhebbers kunnen het hier wel dagen volhouden. Geen hoogbouw, maar groen, groen en nog eens groen. Een beo zingt zijn welkomstlied. Wat een zaligheid. En wat een verscheidenheid aan vlinders, vogels, planten en bloemen.

Met een rustig tempo zoeft het peloton verder en dieper deze groene stilte in. Zachtjes knarsen de bamboestammen, bewogen door de wind, tegen elkaar. Voordat we er erg in hebben rijden we vanuit het bos zo een tempelterrein op. We stoppen bij het schooltje naast de tempel. Wat een schattig gezicht al die kleine kopjes, die ons toe staan te zwaaien en in hun beste Engels ons goedendag zeggen.
Het is weer tijd voor een verfrissing voordat we met de terugtocht beginnen. Na al dat immense groen begeven we ons in de straten van het Yannawa district. Alweer smalle paden, onmogelijk voor autoverkeer. We steken even een drukke weg over en fietsen langs een klong (kanaal) de soi`s in.

Op een lokaal Chinees marktje fietsen we langs de gegrilde vis en andere eetbare producten. Verder gaat de weg. En via smalle paadjes en kleine houten huisjes belanden we bij een van de oudste tempels in Bangkok. Toch maar even snel een foto maken....

Opeens staan we bij een open lucht Muay Thai boksschool. Beginnen ze daar al op zo`n jeugdige leeftijd mee, vroeg de mijnheer naast me. De leraar nodigt een van de jongere mannen in het peloton uit om in de ring te komen. Nee, laten we het maar bij fietsen houden en met z`n allen zoeven we wederom over smalle paadjes om 5 minuten later te eindigen bij ons startpunt.

Nog duizelig van al die prachtige herinneringen en beelden die deze rondrit ons gegeven heeft bevestigen we de eerste zin van het inleidende gesprekje. "Het is fantastisch om door Bangkok te fietsen." Zullen we het morgen nog eens doen?
Wat kan ik verwachten
Alle kleuren en geuren van Bangkok beleven op de fiets.
Voorwaarden
Excursie als omschreven in de reisbeschrijving.
Entreegelden en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Drinkwater en versnaperingen.
Fiets met helm.
Onze persoonlijke zorg en attentie.
Overige maaltijden, fris en alcoholische drankjes.
Transfers van en naar uw Bangkok hotel (u ontvangt een route beschrijving).
Persoonlijke uitgaven.
Facultatieve excursies,
Opmerkingen:
 • De fietstocht duurt ongeveer 4 uur; de afstand bedraagt ongeveer 25 tot 30 kilometer.
 • Pet met klep of hoed met rand is in elk seizoen aan te raden; het houdt de felle zon uit uw gezicht. Dat is een stuk comfortabeler.
 • Dichte schoenen zijn beter dan sandalen.
 • Korte of lange broek is een kwestie van persoonlijke voorkeur.
 • Lichte katoenen en bedekkende kleding is het koelst en ook het meest beleefd.
 • Beperk uw bagage tot het minimum, maar vergeet de zonnebrandolie niet.
 • Neem geen drinkwater mee; we stoppen zeker een keer per uur om uitgebreid te drinken.
 • Een klein fototoestel is handig. Smartphone kan natuurlijk ook.
 • Zorg dat u niet met lege maag vertrekt, want al is de tocht niet zwaar, het duurt toch een paar uur voor u aan de lunch zit.
 • Voor de rit houdt de gids een korte inleiding.
 • Iedereen met een normale conditie kan aan deze fietstocht deelnemen. Bangkok is zo plat als een dubbeltje en door de luchtstroom tussen de gebouwen blijft het verrassend koel ook in de felle zon. Het tempo is erg relaxt. Lopen is duidelijk warmer.

 • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië.
  Reviews
  Populaire Green Wood Travel tours