Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Paradijselijk Thailand (14 dagen) Laagste prijs: ฿ 36,100.00          Add to planner
Tour details
฿ 36,100.00
Duration:
Een reis voor landbestormers en waterratten. Voor klimmers en duikers. In ieder geval voor mensen die 14 dagen intens willen genieten van paradijselijk Thailand. U weet het: reizigers die hun trip beginnen te plannen zijn eigenlijk al begonnen met reizen.
Proef alvast handenwrijvend aan uw toekomstige bezoek aan Bangkok, de tempelstad aan de Chao Praya rivier; aan het snorkelen tussen kleurrijke vissen en koraal; aan uw wandeling over de legendarische Bridge over the River Kwai.

Thailand is een van de meest geliefde vakantielanden ter wereld. En terecht. Het heeft prachtige natuur, schitterende tempels, een vriendelijke bevolking en heerlijk eten. En de zon schijnt bijna altijd. Deze reis brengt u naar Bangkok, het nationale park Khao Sok en de stranden van verrassend Khao Lak.

REISROUTE (zie kaart onderaan): BANGKOK - KANCHANABURI - KHAO SOK NATIONAL PARK (Jungle Safari) - KHAO LAK - BANGKOK

Wie eenmaal in Khao Lak is en de lange rustige stranden ziet of de rubber plantages en de mangrove bossen die het strand afschermen, kan de alledaagse drukte van zich af laten glijden. Het is tijd om te ontspannen. Geniet van het strand of maak een boottochtje naar de Similan Eilanden, volgens velen de mooiste van Thailand.

Wij zijn er trots op dat we als onderdeel van deze reis een exclusieve en avontuurlijke tour in het nationale park Khao Sok kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht, onontgonnen regenwoud en steile bergen van kalksteen. U gaat naar het Raja Phraba Meer waar door aanleg van een dam dit enorme stuwmeer is ontstaan en grote delen van de jungle overstroomd zijn. Al wandelend, per kano en langstaartboot ontdekt u dit dierrijke gebied. U logeert in een drijvend `rafthouse` bungalow van bamboe.

Wat kan ik verwachten
Ervaar deze unieke beleving zonder zorgen in het Thaise paradijs.
Een exclusieve Green Wood Travel individuele reis, uw persoonlijke voorkeur bepaald deze rondreis.
Reisroute
Dag 1: Aankomst in Bangkok. Rooftop bar? Liggende Boeddha?

In Thailand wordt gezegd dat alle wegen in Bangkok beginnen en naar Bangkok leiden. Logisch dus dat uw reis hier begint. De hoofdstad van Thailand groeide in ruim honderd jaar uit van een stad met een paar honderdduizend inwoners tot een van de grootste (en warmste) metropolen ter wereld. Toch zal iedereen die hier geweest is vertellen dat de Thai u met een 'smile' zullen ontvangen. De stad blijft leefbaar omdat de Thai erg van lachen houden en beleefdheid zeer op prijs stellen. Deze turbulente stad heeft voor ieder wat wils.

Ontdek het op eigen wijze, maar vergeet niet te genieten van het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Onderga het uitzicht in een van de vele rooftop bars, geniet van een echte Thaise massage en bovenal, schuif aan bij de Thai als ze druk zijn met hun favoriete bezigheid, eten.

Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze chauffeur en naar uw hotel gebracht.


Meals: Geen

Transfer: Minibus

Hotel: Prince Palace Hotel
Dag 2: Ontdek Bangkok per fiets: Wat Arun, Wat Prayoon, lunch in Chinatown.

Een effectieve Nederlandse manier om de Thaise hoofdstad te ontdekken is: de fiets! Met deze tour (inclusief) fietst u een halve dag lang door de stad. Kleuren, geuren en smaken komen u massaal tegemoet. Het is fietsen en proeven van Thaise lekkernijen. Hoogtepunten op deze gevarieerde en originele tour zijn Bangkoks trots Wat Arun, Chinatown, de 24 uurs bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning Vajiralongkorn.

De tocht begint om 9 uur 's ochtends en duurt ongeveer drie uur. Een lichte lunch in Chinatown is inbegrepen. U moet op eigen gelegenheid van het hotel naar de startplaats van de tocht bij Wat Arun gaan en terug (dit vervoer is niet inclusief de tour).
 


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: Fiets

Hotel: Prince Palace Hotel
Dag 3: Vrije dag in Bangkok. Grand Palace, Chinatown, Jim Thompson House?

Vrije dag in Bangkok. Neem het er van of trek de stad in. Wat dacht u van zo'n beroemde Thaise voetmassage of lekker zwemmen in het hotel? Of neemt u het taxibootje over de klong op weg naar de oude stad, Golden Mount, Chinatown of het Jim Thompson House?

Wij geven u graag de ruimte zelf uw tijd in te vullen. Wilt u suggesties? Green Wood Travel is al een kwart eeuw de Thailand expert. Kom gerust langs voor de laatste tips over lekker eten, uitgaan en de belangrijkste bezienswaardigheden.

Blader eens langs de vele tours die Green Wood Travel in Bangkok aanbiedt. Misschien zit er iets van uw gading bij. Kijk op: Tours in Bangkok.


Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Prince Palace Hotel
Dag 4: Drijvende markt, boottocht. Daarna naar de Brug over de rivier de Kwai.

Na het ontbijt een vroeg vertrek per minibus naar de befaamde drijvende markt van Damnern Saduak. We rijden langs de kust en we stoppen, in het seizoen, om te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi.

We maken een boottocht van een half uur naar de markt. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Het levert een aantal prachtige ansichtkaart foto's op, maar ook een culturele ervaring: het leven in Thailand zoals het zich zo'n honderd jaar geleden afspeelde.

Dan door naar Kanchanaburi, bekend door de Brug over de rivier de Kwai en de beruchte dodenspoorlijn. Rond het middaguur lunchen we vlakbij de brug in een drijvend restaurant. Daarna brengen we een bezoek aan Chungkai, een van de erebegraafplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van Chungkai bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een tempel in een grot. Tussen de stalagmieten en stalactieten staan boeddhistische en hindoeïstische beelden, een klein heiligdom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de Japanners het grotcomplex als opslag.

We gaan verder naar het Pung Waan Resort, aan de oever van de Kwai Noi-rivier. De namiddag is ter vrije besteding; maak een avontuurlijke rit in de buurt per fiets, ga vlotvaren of laat u verwennen in Baan Pungnoi, een traditionele Thaise massage salon en kruidensauna en/of neem een verfrissende duik in het grote zwembad.


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus, boot

Hotel: Pung-Waan Resort & Spa
Dag 5: Hellfire Pass, de trein van Ban Nam Lok. Drijvend hotel in de jungle.

In het verlengde van gisteren ligt een bezoek aan de Hell Fire Pass. "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante", schreef een krijgsgevangene die de gruwelijkheden overleefde. Zo kreeg deze pas zijn naam. Hier dwongen de Japanners de krijgsgevangenen onder onmenselijke omstandigheden tot extreme werkuren. In een berg moest een pas voor een treinspoor worden uitgehakt, maar materiaal om mee te werken was er nauwelijks. De hitte, een gebrek aan voedsel, ziektes en een meedogenloze overheerser kosten velen het leven. Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze 1200 meter lange en 5 meter brede passage.

Lunch bij het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein zetten we de reis over de oude spoorlijn voort naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Houd uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de Kwai.

Dan door naar een (deels)drijvend hotel dat midden in de jungle is gebouwd van hout en bamboe. De (eenvoudige) airconditioned kamers hebben elk een badkamer met douche en toilet en een veranda.

De namiddag kunt u naar eigen wens invullen; geniet van de rust luierend in uw hangmat, bezoek het nabijgelegen dorpje, ga zwemmen in de rivier. Er is een traditionele Thaise massage salon. Dineren doen we met uitzicht over de River Kwai.
 


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: Minibus, trein

Hotel: Kodaun River Kwai Resort
Dag 6: Erawan watervallen. Nachttrein naar Surat Thani.

Deze dag brengt ons naar de watervallen van Erawan. Deze bestaan uit 7 helderblauwe terrassen waarin u uitgebreid kunt zwemmen. Let op de kleine visjes die zich vastzuigen aan uw huid. Het kriebelt vreselijk maar u loopt geen gevaar op infecties. In luxe massage salons gebruikt men deze visjes om uw huid op een natuurlijke wijze te reinigen.

De lunch gebruiken we nabij de Srinakarin dam, de grootste in Thailand. Uiteraard kijken we ook even bij deze dam.

U wordt op tijd naar het station gebracht voor de nachttrein naar Surat Thani die om 19.35 uur vertrekt.
 


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus, trein

Hotel: Slaaptrein
Dag 7: Khao Sok, een van de mooiste nationale parken van Thailand.

Rond 7.00 uur komt u aan in Surat Thani. Onze chauffeur wacht u daar op en brengt u naar Khao Sok.

Wij zijn er trots op dat we als onderdeel van deze reis een exclusieve en avontuurlijke tour in het nationale park Khao Sok kunnen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht, onontgonnen regenwoud en steile bergen van kalksteen. U krijgt de kans dit tropisch regenwoud te ontdekken onder leiding van zeer ervaren gidsen.

De accommodatie is eenvoudig, soms zonder elektriciteit en moderne communicatiemiddelen. Op zich al een avontuur. U logeert in een drijvend 'rafthouse' (bungalow van bamboe) op een gigantisch stuwmeer, dat geheel omsloten is door tropisch regenwoud.

U gaat per kano de omgeving ontdekken. Ontspannen zakken we de rivier af en u maakt kennis met de rijke natuur van het Khao Sok National Park. U ziet prachtige kliffen, lianen en enorme bomen. Onze lokale gids zorgt voor uw veiligheid en kan u alles vertellen over wat u onderweg ziet. Hij wijst u op vogels, apen en slapende slangen in de bomen.

Na deze riviertocht is er nog tijd om te relaxen. Tijdens een sfeervol diner zorgen (olie)lampen voor de verlichting samen met vele vuurvliegjes. Omgeven door geheimzinnige junglegeluiden gaat u de nacht in.


Meals: Lunch, Diner

Transfer: Minibus, boot

Hotel: Palmview
Dag 8: Boottrip over Raja Phraba Meer, zwemmen in een spelonk en nachtsafari.

Na een stevig ontbijt rijdt u met een pickup-truck in circa een uur naar het Raja Phraba Meer. Dit enorme stuwmeer is ontstaan door de aanleg van een dam, waardoor grote delen van de jungle overstroomd zijn. Majestueuze rotsformaties rijzen loodrecht uit het water op en er komen nog steeds boomtoppen boven het water uit.

U gaat met de longtail boat naar Cheow Lan Lake, een tocht van ongeveer een uur. Ook stoppen we tijdens de autorit bij de lokale markt van Takhun. Nadat u heeft ingecheckt en geluncht is er tijd om eens lekker te zwemmen in het meer. In de middag wacht nog een junglewandeltocht die u langs grotten met fraaie koralen leidt. In de spelonken leven vleermuizen. Zwem gerust via het heldere water de donkere grot binnen...

Voor het diner kunt u nog even heerlijk op adem komen. Na het diner staat er nog een korte 'Nachtelijke' Safari vaartocht op de agenda. Geniet van het nachtleven op en rond het meer. U slaapt in een bamboe raft house omgeven door een schitterende sterrenhemel en een weldadige stilte met daarin alleen wat dierengeluiden.

Opmerking: het meer vormt de 'badkamer,' de toiletten bereikt u via een drijvende brug op het nabije eilandje (om milieutechnische redenen).


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: Truck, Boot

Hotel: rafthouse
Dag 9: Ontwaak voor de Wildlife Safari Cruise reis verder naar Khao Lak.

Het is deze ochtend weliswaar uw laatste ontbijt van deze safari, maar de trip is nog niet voorbij. Er staat nog een Wildlife Safari - cruise op het programma. Per boot gaat u op zoek naar speelse gibbons, de excentrieke neushoornvogel en andere dieren of u loopt de 'Hiking Klong Mui Nature Trail'.

U bent op tijd terug voor de lunch. Dan is het tijd om uit te checken en per boot terug naar de Raja Prabha pier te varen. U arriveert daar rond half drie in de middag.

Vanaf deze plaats of Palm View bungalow vertrekt u per gedeelde minibus (inclusief) voor de doorreis naar Khao Lak.


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: Boot, Minibus

Hotel: Khaolak Sunset Resort
Dag 10: Khao Lak. Het is tijd om te ontspannen.

Khao Lak is het juiste alternatief voor het drukkere en grotere Phuket. Wie eenmaal in Khao Lak is en de lange rustige stranden ziet of de rubber plantages of de mangrove bossen die het strand afschermen, kan de alledaagse drukte van zich af laten glijden. Het is tijd om te ontspannen.

Khao Lak is geschikt als uitvalsbasis voor dagjes aan het strand of tripjes naar de nabijgelegen Similan of Surin eilanden. Ook dichtbij: nog meer natuurschoon in een van de Thaise nationale parken. Eigenlijk betekent Khao Lak 'Lak berg', maar het is bekend geworden als verzamelnaam voor deze streek. Wat kleine dorpjes, het strand en de baai zijn in naam verenigd.


Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Khaolak Sunset Resort
Dag 11: Dagje in Khao Lak, dagje aan het strand.

U verblijft in Khaolak Sunset Resort, dat omgeven door dicht tropisch regenwoud fraai aan de Andaman zee ligt. Sterker, het heeft een privéstrand waar u zo in de glasheldere zee in kunt duiken. Of het niet genoeg is, er is ook een groot zwembad (120 m2) met kinderbad.


Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Khaolak Sunset Resort
Dag 12: Vrije dag in Khao Lak.

Het weer in Khao Lak werkt niet altijd mee. Dat wil zeggen: tussen mei en oktober kan het regenen. Soms veel, soms weinig. Mocht u dat een probleem vinden, dan kunnen wij voor het verblijf in Khao Lak een alternatief bieden. Aan de andere kant: het is er een stuk rustiger en dat heeft ook zijn voordelen.
 


Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Khaolak Sunset Resort
Dag 13: Khao Lak. Zin in een uitstapje?

U mag gewoon op uw bedje aan het zwembad blijven liggen met een frisse fruitshake of nog eens lekker van het strand genieten. Maar wie weet heeft u zin om de Similan Eilanden te ontdekken. Overweeg dan deze tour (niet inclusief):

Deze negen eilanden zijn volgens velen de mooiste van Thailand. U vindt hier gevarieerde en ongerepte flora en fauna, vissen en koralen. De boot wordt op weg naar deze paradijselijke eilanden vaak door walvishaaien verwelkomd. We gaan onder meer voor anker bij het onbewoonde eiland Koh Ba-Ngu en bij Siliman eiland. Hier zijn rotsformaties die verrassende vormen hebben: laarzen of Donald Duck's hoofd. En ze bieden mooi uitzicht.


Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Khaolak Sunset Resort
Dag 14: Waar gaat de reis nu heen?

Deze veertien dagen zijn voorbij gevlogen. Dat durven wij best te beweren. U wordt door onze chauffeur naar de luchthaven van Phuket gebracht voor uw vlucht naar Bangkok of Nederland.


Meals: Ontbijt

Transfer: minibus, vliegtuig
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleid door een lokale Engelssprekende gids.
Vervoer als omschreven per (mini)bus (airco) en vlucht van Phuket naar Bangkok (bagagevrijheid 7kg hand en 20kg check-in).
Genoemde nachttrein** met slaapplaatsen (airco- of ventilator gekoeld) of VIP-bus** (airco) met slaapstoelen en toilet.
Genoemde pick-up open truck, lokale bussen en diverse open boten.
Overige maaltijden, fris- en alcoholische drankjes.
Niet vermelde transfers, vliegtickets (domestic & internationaal).
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Visumkosten en bagageafhandeling.
Opmerkingen:
Neem voor meerdaagse excursies alleen handbagage mee naar uw accommodatie.
 • Heeft u geen compacte tas koop er een voordelig in Bangkok.
 • Zwemspullen, handdoek en slipvaste schoenen zijn essentieel en ..... een goed humeur!

 • Khao Sok National Park
 • Zwemkleding en breng uw eigen handdoek en lakenzak mee. Vooral in de moessontijd zijn de handdoeken en beddengoed op de rafthouses nauwelijks droog (schoon) te krijgen.
 • Khaosok Tree Tops Jungle Safaris is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.
 • Kinderen moeten kunnen zwemmen, kunnen klimmen en geen hoogtevrees hebben.
 • Gezondheid: deze reis, ook in het regenwoud, is voor iedereen geschikt met een goede gezondheid. Als u twijfelt, raadpleeg een arts.
 • Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair, in Khaosok Tree Tops eenvoudige logies met eigen sanitair en alleen gedeeld sanitair tijdens het verblijf op de rafthouses.
 • Er is alleen accommodatie met een tweepersoons bed, dus geen aparte bedden.
 • Op de rafthouses en geen elektriciteit maar LED of olielampen. Wel is er een generator, zodat we batterijen kunnen opladen
 • Voor bijna ieder hotel in Thailand geldt: check-in tijd is 14:00 uur; check-uit tijd is 12:00 uur!
 • Een geldig paspoort en visum is uw verantwoordelijkheid, controleer uw reispapieren.
 • **Mocht de nachttrein volgeboekt zijn dan maken we gebruik van een VIP-bus (airco).

 • - Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we de route of het hotel soms aanpassen. We behouden ons het recht voor om veranderingen te maken indien nodig. De intentie van Paradijselijk Thailand tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  - Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of België. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
  Reviews
  Populaire Green Wood Travel tours