Homepage > Chiangmai Tours > Chiangmai Tours Details
Gouden driehoek & Chiang Rai DELUXE (3 dagen) Laagste prijs: ฿ 8,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 8,950.00
Duration: 3 days / 2 night(s)
Geen trek maar een exclusieve tour naar de beruchte Gouden Driehoek, waar Thailand grenst aan Myanmar (Birma) en Laos. Een betoverende tour die op een ontspannen manier een indruk geeft van het pittoreske noord-Thaise landschap, afgelegen bergstammen en verschillende culturen.

Een ervaren lokale Engelssprekende gids, die tevens de verschillende dialecten van de streek spreekt, draagt zorg voor een boeiende tour.


Wat kan ik verwachten
Avontuur en weer een unieke Green Wood Travel uitstap naar de beruchte Gouden Driehoek. Ook al is het reisadvies voor alleen de Thai/Birmese grens oranje van kleur, reizen met een Green Wood Travel gids is veilig.
Reisroute
Dag 1: Junglebloemen, markten, grottenstelsels en adembenemende vergezichten vullen de dag

Uw gouden avontuur gaat beginnen. Vertrek van de noordelijke hoofdstad Chiang Mai omstreeks 08.00 uur. Onze eerste korte stop is een vlindertuin en orchideeënkwekerij met uitgestrekte bloementuinen. Geniet van de vele vlinders met de meest prachtige kleuren en de schitterende orchideeën. Vervolgens een rit naar het beroemde Chiang Dao grottencomplex. In een van de grotten, in dit 12 kilometer diepe grottenstelsel, staat een marmeren Birmees Boeddhabeeld. De gids gaat u voor en we laten u de directe omgeving zien. Verdwaal niet! Daarna rijden we de bergen in richting het stadje Thaton voor een lunch in een restaurant langs de rivier.
Als optie kunt u hier via uw gids kiezen voor een bezoek aan de Long Necks bergstam (niet inclusief.)
We stoppen bij interessante lokale markten. Deze zijn altijd een genot voor uw zintuigen. Gebakken watertorren, eetbare boomzwammen en paddenstoelen, curies, specerijen en nog veel meer onherkenbare producten. We rijden verder langs fraaie Hmong dorpjes en dorp-tempels. Natuurlijk stoppen we bij een van de vele sinaasappel- en lycheeplantages. Linchees, zoals dat in het Thai heet, zijn verkrijgbaar in mei en juni.

Even voor Thaton genieten we van een panoramisch uitzicht vanuit de de Hmong pagode. De Hmong bergstam verbouwen alleen natuurlijk onbespoten groenten en fruit en worden gesponsord door de koninklijke familie.

 

Check-in bij het Maekok River Village Resort in Thaton of gelijkwaardig voor overnachting.


Meals:  Lunch

Transfer: auto (4x4) of minibus

Hotel: Maekok River Village Resort
Dag 2: Afgelegen dorpjes in de Himalaya, apengrot , de Mekong rivier en een overvloed aan opium

Lekker ontbijten en dan gaan we thee drinken in het Chinese vluchtelingendorp op de Doi Mae Salong. Het dorp ligt op de top van de berg waar Thailand's beste thee vandaan komt. Verder vindt u er veel stijlvolle houten huizen van de Chinezen en lopen er pony's door het dorp. Het uitzicht is superieur en we bezoeken de Tangerine en Drakenvrucht plantages. Natuurlijk vinden we ook de beste arabica-koffieplantages. Tijd voor een stevig supervers kopje koffie.

Bij elke bocht is weer een andere historische bezienswaardigheid te zien. We brengen korte bezoeken aan de dorpjes van de Akha- en Yaostam en bezoeken hun met riet gedekte hutten en natuurlijk de kleurrijke Akha versmarkt. Dit geeft een duidelijk zicht op hun cultuur en eenvoudige wijze van bestaan. We lunchen in een Chinees restaurant in het dorp.
's Middags vertrek naar het oude centrum van Chiang Saen op de oever van de Mekong Rivier. Eenmaal onderweg stoppen we voor een kort bezoek aan de 'Monkey Cave Temple', Wat Tham Pla. De apen (makaken) zijn brutaal dus let op je spullen!

De Hall of Opium heeft een bedwelmende aantrekkingskracht! Denk niet; 'ik sta weer binnen een half uurtje buiten'. Zeker niet als je kinderen meeneemt. Bezoekers aan dit museum maken een wandeling door de lange en zeer gevarieerde geschiedenis van opium, oorspronkelijk een geneesmiddel, maar later ook bekend als de zeer verslavende harddrug.

Eenmaal in Chiang Sean bezoeken we de ruïnes van deze oude hoofdstad van het Lanna Thai koninkrijk. Dan verder naar de Gouden Driehoek (bekend vanwege de roemruchte opiumhandel) waar we onder meer genieten van het weidse uitzicht over de Mekong-rivier.

Aan het einde van de dag check-in in het Nak Nakara Hotel of gelijkwaardig voor de laatste overnachting. Tijd om te ontspannen in dit uitgestrekte resort.

Optioneel is een boottocht vanaf het drielandenpunt naar een dorpje in Laos (niet inclusief).


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: auto (4x4) of minibus

Hotel: Nak Nakara Hotel
Dag 3: Vaar naar de Karen, ervaar twee unieke wit en zwarte heiligdommen, nuttig een gekookt eitje in Mae Kachan

Eerst ontbijten, gevolgd door een boottocht naar een dorp van de Karen stam. U heeft fraai zicht op de vruchtbare rijstvelden en het landelijke leven langs de rivier. Tijd om te ontspannen voordat we terug gaan naar Chiang Rai. Onderweg stoppen we bij het monument van King Mengrai, de grondlegger van Chiang Rai. Na de lunch in de stad vertrekken we in de richting van Chiang Mai maar eerst stoppen we bij Wat Rong Khun - De Witte Tempel. Waarschijnlijk heeft u veel tempels gezien in Thailand maar deze is werkelijk uniek. De buitenkant is compleet wit, het is een meesterwerk waar nog steeds aan gewerkt wordt!

Daarna bezoeken we het Thawul House Museum oftewel het Zwarte Huis, het levens- en meesterwerk van een andere kunstenaar. Prachtig houtsnijwerk, dierenhuiden en schedels zorgen voor een mysterieuze sfeer. Evenals de Witte tempel zeer fotogeniek! We bezoeken nog de 'Mae Kachan Natural Hot Springs' een verzameling marktkramen en een kuil in de grond met zéér heet water waarin omstanders eieren koken.

Laat in de middag bereiken we weer Chiang Mai en transfer naar uw hotel.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer:  auto (4x4) of minibus & boot
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus/auto en open boot.
Verblijf in toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair.
Overige maaltijden, fris en/of alcoholische drankjes.
Niet vermelde transfers en boottickets.
Visumkosten.
Bagageafhandeling.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
Niet inclusief de tour prijs, dit bespreekt u met onze gids ter plaatse:
  • Vanaf 500 THB pp. voor visumkosten om de Birmese grens over te mogen (indien mogelijk.)
  • Vanaf 500 THB pp. voor het optionele bezoek aan de Long Necks nabij Thaton.
  • Vanaf 600 THB pp. voor de optionele vaartocht naar een dorpje in Laos.
  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Gouden driehoek & Chiangrai Deluxe tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  • Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie: bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours