Homepage > Surat thani Tours > Surat thani Tours Details
Khao Sok Ratchaprapha Drijvend Resort - 3 dagen Laagste prijs: ฿ 21,000.00          Add to planner
Tour details
฿ 21,000.00
Duration: 3 days / 2 night(s)
Het uitzicht is al genoeg om drie dagen lang te genieten van de rust en de omgeving. Af en toe even zwemmen (in dit bijzondere drijvende zwembad) of een tochtje maken met de kajak. En alhoewel u die tijd volop heeft, krijgt u ook nog eens veel van de omgeving te zien. Want die mag er zijn: Thailands nationale trots: Khao Sok National park.

U verblijft op een van de mooiste locaties in Khao Sok, aan het meer, in een drijvende bungalow, van alle gemakken voorzien, met een eigen terras en een kajak voor de deur. Het is hier rustig, veilig, schoon en mooi. Alhoewel er maar 18 drijvende bungalows zijn, zijn ze ruim genoeg om gezinnen of vriendengroepen te herbergen.

Bijzondere troef is het unieke zwembad, dat op het meer drijft. Niemand krijgt de kans zich hier te vervelen. De natuur biedt duurzaam verantwoorde uitstapjes naar watervallen en grotten, u gaat op zoek naar bijzondere vogels en bezoekt de plek die een adembenemend uitzicht over het meer en de omgeving biedt.

Wat moet u weten? Er is geen internet op en rond het meer. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen een of meerdere dagen zonder internet kunnen, als de omgeving waar zij zijn maar boeiend genoeg is. Check! Er is `s avonds en `s nachts airconditioning in de bungalows. Maaltijden en vervoer zijn inbegrepen. Wij boeken Deluxe bungalows voor u, deze zijn geschikt voor 2 tot 5 personen.

Dit resort is eco-vriendelijk. Er wordt zoveel mogelijk met mensen uit de omgeving gewerkt en landbouwproducten komen uit de nabije omgeving. Bij het vervoer wordt het milieu maximaal beschermd.

Wat kan ik verwachten
Een unique paar dagen in het Khao Sok nationaal park Dit is een exclusive Green Wood Travel safari met een goede balans tussen ontspanning in de natuur en avontuur.
Reisroute
Dag 1: Uitzichtpunten, waterval, kajakken en boottocht in Khao Sok.
U wordt opgehaald op het vliegveld, treinstation of uw hotel in Surat Thani stad (vertrek shuttle 8.30 uur, 9.45 uur en 13.00 uur) en op verzoek vanaf een andere bestemming. Boot naar het resort. Let op: de gratis boten gaan tot 15 uur. Vanaf 18 uur mogen boten niet meer uitvaren.

Het programma kan enigszins afwijken (vanwege het weer) maar u bezoekt een 'saddle dam' bij het waterreservoir en Sam Klur Rocks Viewpoint. Een bijzondere ervaring is de boottocht op het enorme meer, dat door de lokale bevolking nog altijd Cheow Lan Meer wordt genoemd, is ontstaan toen in 1982 de Raja Phraba Dam werd aangelegd om elektriciteit op te wekken. Het gevolg is een landschap dat veel bezoekers van de ene in de andere verbazing doet vallen.

Er is volop ruimte te genieten van de omgeving waarin u verblijft. Het drijvende zwembad zal een ongekend sterke aantrekkingskracht op u (en uw kinderen) hebben. Ook een kajak voor de deur nodigt uit. Elke bungalow heeft voldoende reddingsvesten, zodat jong en oud mee kunnen doen.
Meals: Lunch, Diner

Transfer: Minibus, boot

Hotel: The 500 Rai Floating Resort
Dag 2: Wildlife, grotten, trekking? Kajakken, zwemmen.
Bezoek aan het panoramische Guilin Noi, met de drie indrukwekkende rotspieken. Het iconische plaatje van Khao Sok. Dit mag u niet missen!

Niet minder spectaculair is de eenvoudige klim naar het Tarzan Viewpoint. Probeert u zich voor te stellen hoe in dit gebied de krachten van moeder natuur ooit het massieve rotsgesteente boven het water uit drukte. Nog net niet met kapmessen, gaan we op pad door de jungle, op weg naar het mooiste uitzicht op het regenwoud. En als we zeggen mooiste, dan bedoelen we mooiste! Camera's niet vergeten!!

Ook een mogelijkheid: de Pad Sian Waterval. Wie hier naar toe gaat moet vooral zijn zwembroek niet vergeten.

U maakt een Wildlife Santuary Safari waarin u een bijzondere grot in de Coral Cave gaat onderzoeken (10 duizend jaar oud, kinderen zijn gek op deze spannende maar ook leuke trip waarin u met een bamboevlot naar de grot vaart).

Een andere optie is de Nam Talu Cave Trekking. Dwars door de jungle, voorbij riviertjes, vlinders en zeldzame vogels, trekt u diep Khao Sok in, op weg naar Nam Talu. Daar zetten we onze hoofdlampen op en gaan we de grot in. Hier gaan we nat worden, als we door de zogenaamde watergrot het donkerste wonderlijke innerlijk van de grot bereiken. (Deze tour kan alleen in het droge seizoen gemaakt worden.)

En altijd lonkt dat heerlijke zwembad midden op het meer. Zwemmen was nog nooit zo leuk! En het uitzicht gaat u niet meer vergeten.
Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: -

Hotel: The 500 Rai Floating Resort
Dag 3: Ochtend Safari.
Na het heerlijke wakker worden op het meer gaat u op ochtend 'mist' safari per boot. Zodra de zon op is, gaat u op pad met de longtailboat. Langzaam komt het leven op gang. Een visser haalt wat netten binnen, makaken zijn de jonkies aan het voeren. Met wat geluk komt er een adelaar over of zien we hoe een neushoornvogel aan zijn nest werkt.

Na het ontbijt wordt u per boot en gedeelde minibus naar uw volgende bestemming gebracht.
Meals: Ontbijt

Transfer: Boot, minibus
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden.
Entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving,.
Onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids.
Vervoer als omschreven per lokale gedeelde minibus en diverse open boten van en naar Surat Thani (vliegveld, treinstation of centraal gelegen hotels in Surat Thani stad).
Overige transfers.
Overige maaltijden.
Entree Nationaal Park Prakarang Cave.
Fris en alcoholische drankjes.
Persoonlijke uitgaven.
Trein- of vliegtickets.
Bagage afhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
 • Breng antislip schoenen die nat mogen worden, schoenen waar je goed op kunt lopen, gemakkelijke kleding, zwemkleding, handdoek, zonnelotion, muggenolie, waterdicht rugzakje, petje, persoonlijke medicatie en een regencape (afhankelijk van het seizoen).
 • Niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Kinderen moeten kunnen zwemmen en kunnen klimmen.
 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of accommodaties soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
 • Deze meerdaagse Khao Sok excursie is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen, met een gezonde fysieke conditie. Bij twijfel dien je je arts te raadplegen.
 • De Deluxe bungalows hebben eigen sanitair met een douche, airconditioning* (van 19.00 - 06.00 uur), kajak en reddingsvesten. Deluxe bungalows (36 m2) hebben 2 verdiepingen, slaapkamer beneden en boven. Geschikt voor 4 (eventueel 5) personen. Tegen bijbetaling kan je dit bungalow type eventueel upgraden naar een VILLA of een SUITE.

 • *Er is 24-uur elektriciteit (generator) en airconditioning van 12 uur 's middags tot 6 uur 's ochtends. Alleen de Honeymoon Suite en Villa heeft 24-uur airconditioning!
  - Geen internet, wifi of mobiel signaal.
  - Wij verplichten klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
  Populaire Green Wood Travel tours