Homepage > Ranong Tours > Ranong Tours Details
Liveaboard - Duiken Mergui Archipel (5 dagen) Laagste prijs: ฿ 27,900.00          Add to planner
Tour details
฿ 27,900.00
Duration: 5 days / 4 night(s)
De Mergui Archipel bestaat uit meer dan 800 tropische eilanden en ligt in het meest zuidelijke deel van Myanmar. In dit nog nauwelijks bereisde gebied voelt u zich als de grote ontdekkingsreizigers 200 jaar geleden. De meeste eilanden zijn onbewoond en weelderig begroeid met tropisch regenwoud, overgaand in prachtige witte zandstranden.

Op sommige eilanden stromen eeuwenoude mangrove rivieren en liggen verscholen grotten. Ideaal om per kajak of rubberboot te verkennen. Exotische flora en fauna zijn volop aanwezig zoals verschillende zeldzame wilde diersoorten en felgekleurde tropische vogels. Maar ook het onderwaterleven hier heeft veel te bieden en de vele koraalriffen trekken een bonte stoet vissen aan. U heeft hier de kans om grote zeeroggen, walvishaaien, dolfijnen en nog veel meer tegen te komen.

De oorspronkelijke bevolking is bijna uitgestorven maar toch zult u zeker nog enige Moken of Salone tegenkomen. Zij worden ook wel "sea gypsies" genoemd omdat ze meestal op hun boten wonen en als nomaden langs de verschillende eilanden trekken. Als hedendaagse nomade krijgt u het beste van twee werelden: de kans om deze wonderen der natuur zelf te ervaren maar dan wel op een zeer comfortabele manier; aan boord van de zeewaardige motorkruiser de "MV Thai Sea" (join In). Tijdens de tocht worden diverse duiken uitgevoerd maar als u alleen wilt snorkelen is dat ook mogelijk.

Extra optie 1
Vertrek is vanaf Ranong-stad in Zuid-Thailand. Green Wood Travel kan transport per trein, (mini)bus of vliegtuig voor u regelen. Prettige accommodatie in de stad is het Tinidee Hotel
Extra optie 2
Een mogelijkheid om uw verblijf te verlengen met een paar dagen luxe ontspanning is om op de laatste dag, na aankomst in Kawthaung, over te steken naar het Grand Andaman
Extra optie 3
Nu u zelf heeft beleefd hoe bijzonder Myanmar is wilt u wellicht meer zien op het vasteland. Green Wood Travel heeft een aantal bijzondere reizen voor u samengesteld die u meer laten zien van het mysterieuze Myanmar. Vanaf Kawthaung zijn er directe vluchten naar Yangon, waarvandaan onze tours beginnen. Let wel dat voor een aansluitende reis door Myanmar een nieuw toeristvisum, prijs vanaf $ 35 USD p,p., vereist is.
Reisroute
Dag 1: Introductie in Ranong, de grensformaliteiten en op weg naar de archipel

Om 12.00 uur komen we bij elkaar in onze duikwinkel in Ranong en krijgen daar onze duikuitrusting aangemeten. Vandaar door naar de boot: de MV Thai Sea. Voordat we vertrekken komt de Thaise douane aan boord om de paspoortformaliteiten af te handelen en varen we naar Kawthaung waar we onze Birmese visa krijgen.
Nog een kleine "Good Luck" ceremonie en dan is het tijd om te relaxen en te genieten van een heerlijk diner tijdens zonsondergang terwijl we koers zetten naar onze eerste bestemming.
 


Meals: Diner

Transfer: MV Thai Sea

Hotel: Aan Boord
Dag 2: Ontwaak in het paradijs! snorkelen en duiken en een nachtduik

Ontwaak en kijk naar buiten, een sprookje! Na het ontbijt kunt u duiken en snorkelen in het kristalheldere water en wellicht kunt u wat vis vangen voor het diner! Er zwemmen allerlei verschillende soorten kleurrijke vissen rond bij de fraaie koraalriffen.
Onze duiken zijn bij de Sloop Rock en bij de Sisters vandaag. Aan het einde van de dag maken we nog een nachtduik bij Glass House island.
 


Meals: Ontbijt,Lunch,Diner

Transfer: MV Thai Sea
Dag 3: Western Rocky, verborgen tunnels en veel, heel veel vissen.

Vandaag duiken we bij een van de beste duikplekken van Myanmar: Western Rocky. We gaan hier 4 duiken doen waarvan een van de hoogtepunten ongetwijfeld de tunnel op 20 meter diepte is. Deze tunnel loopt helemaal onder het eiland door.
Hier bestaat een grote kans om bijzondere vissoorten tegen te komen zoals de Bowmouth Guitar, Frogfish, Harlequin garnalen, zeepaarden, de nodige kreeften en zelfs haaien!


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: MV Thai Sea

Hotel: Aan boord
Dag 4: Maak kennis met de haaien, North Rocky en een nachtduik

We beginnen de dag met 2 duiken bij Seafan Forest, waar er een grote kans is dat u sommige van de grotere jongens ( of meisjes) tegenkomt zoals de Mantarog, Eaglerog, Grey reef haai, Nurse haai en natuurlijk heel veel kleinere vissen. De derde duik van vandaag is bij North Rocky en we sluiten de dag af met een nachtduik rond Drake island.
 


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: MV Thai Sea

Hotel:  aan boord
Dag 5: De laatste duiken bij Shark Point en Birds Nest en terug naar Ranong

Helaas is het alweer de laatste dag van deze bijzondere cruise maar wel met twee spectaculaire duiken bij Shark Point en Bird's Nest. Met een beetje geluk komt u nog een paar haaien tegen en zeer zeker heel veel andere vissen.

Na de laatste duik varen we terug naar Kawthaung, waar u nog wat kunt rondkijken en winkelen voordat we weer aan boord gaan en terugvaren naar Ranong terugkijkend op een onvergetelijke ervaring.


Meals: Ontbijt

Transfer: MV Thai Sea
Voorwaarden
Transfers in rubberbootjes van en naar de kust
Alle maaltijden onderweg aan boord, onbeperkt frisdrank, water, koffie en thee, vers fruit en yoghurt
Accommodatie aan boord, snorkelspullen, zeekajaks, hangmatten, 19 duiken, 11 liter aluminium cylinders, duiklood en ervaren Engelssprekende PADI instructeur
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Niet genoemde maaltijden, alcoholische dranken (ook te koop aan boord), extra overnachting(en), transfers naar en van Ranong, duikuitrusting (500 THB/dag), Nitrox vulling (250 THB / 11L), duikcomputer (300 THB/dag) of camera (400 THB/dag)
Toeslag entree Mergui Archipel: $170 USD p.p. Dit bedrag betaalt u ter plaatse met onbeschadigde USD in overleg met een geldig paspoort en 2 pasfoto`s. Na terugkomst in Thailand ontvangt u een 15 dagen visum voor Thailand
Wij `verplichten` klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere (duik)Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
Opmerkingen:
Reisroute kan onderhavig zijn aan wijzigingen i.v.m. weersomstandigheden, beschikbaarheid vluchten en getijden.
Minimaal aantal personen: 4
Maximaal aantal personen:12

Handige zaken om niet te vergeten:
windjack
warme kleding
zwemspullen
zonnehoed/pet
zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor
zonnebril + veiligheidsbandje
bril als u contactlenzen draagt
contant onbeschadigde USD, er zijn geen banken of PIN-automaten
geldig paspoort en 2 pasfoto`s

Schedule diving trips per month - see list in menu
Informatie over het jacht
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours