Homepage > Ranong Tours > Ranong Tours Details
Liveaboard - Duiken Mergui Archipel (8 dagen) Laagste prijs: ฿ 63,000.00          Add to planner
Tour details
฿ 63,000.00
Duration: 8 days / 7 night(s)
De Mergui Archipel bestaat uit meer dan 800 tropische eilanden en ligt in het meest zuidelijke deel van Myanmar. In dit nog nauwelijks bereisde gebied voelt u zich als de grote ontdekkingsreizigers 200 jaar geleden. De meeste eilanden zijn onbewoond en weelderig begroeid met tropisch regenwoud, overgaand in prachtige witte zandstranden.
Op sommige eilanden stromen eeuwenoude mangrove rivieren en liggen verscholen grotten. Ideaal om per kajak of rubberboot te verkennen.
Exotische flora en fauna zijn volop aanwezig zoals verschillende zeldzame wilde diersoorten en felgekleurde tropische vogels. Maar ook het onderwaterleven heeft veel te bieden en de vele koraalriffen trekken een bonte stoet van vissen aan. U heeft hier de kans om grote zeeroggen, walvishaaien, dolfijnen en nog veel meer tegen te komen.
De oorspronkelijke bevolking is bijna uitgestorven maar toch zult u zeker nog enige Moken of Salone tegenkomen. Zij worden ook wel "sea gypsies" genoemd omdat ze meestal op hun boten wonen en als nomaden langs de verschillende eilanden trekken.

Als hedendaagse nomade krijgt u het beste van twee werelden: de kans om deze wonderen der natuur zelf te ervaren maar dan wel op een zeer comfortabele manier; aan boord van de zeewaardige motorkruiser de "MV Thai Sea". Tijdens de tocht worden diverse duiken uitgevoerd maar als u alleen wilt snorkelen is dat ook mogelijk.

Extra optie 1
Vertrek is vanaf Ranong, stad in Zuid-Thailand. Green Wood Travel kan transport per trein, (mini)bus of vliegtuig voor u regelen. Prettige accommodatie in de stad is het Tinidee Hotel
Extra optie 2
Een mogelijkheid om uw verblijf te verlengen met een paar dagen luxe ontspanning is om op de laatste dag, na aankomst in Kawthaung, over te steken naar het Grand Andaman
Extra optie 3
Nu u zelf heeft beleefd hoe bijzonder Myanmar is wilt u wellicht meer zien op het vasteland. Green Wood Travel heeft een aantal bijzondere reizen voor u samengesteld die u meer laten zien van het mysterieuze Myanmar. Vanaf Kawthaung zijn er directe vluchten naar Yangon, waarvandaan onze tours beginnen. Let wel dat voor een aansluitende reis door Myanmar een nieuw toeristvisum, prijs vanaf $ 35 USD p,p., vereist is.
Reisroute
Dag 1: Het vertrek van Ranong

Om 12.00 uur komen we bij elkaar in onze duikwinkel in Ranong en krijgen daar onze duikuitrusting aangemeten. Vandaar door naar de boot: de MV Thai Sea. Voordat we vertrekken komt de Thaise douane aan boord om de paspoortformaliteiten af te handelen en varen we naar Kawthaung waar we onze Birmese visa krijgen.

Nog een kleine "Good Luck" ceremonie en dan is het tijd om te relaxen en te genieten van een heerlijk diner tijdens zonsondergang terwijl we koers zetten naar onze eerste bestemming, High Rock. Als we hier op tijd aankomen kunnen we een nachtduik doen.


Meals: Diner

Transfer: MV Thai Sea

Hotel: aan boord
Dag 2: Duik bij High rock en Shark cave

Na het ontbijt duiken we bij High Rock, dat een van de beste duikplekken is van Myanmar met een grote diversiteit aan vissoorten zoals Pipefish, Pineapple Fish, Frogfish, zeepaarden, en diverse soorten Nudibranchs. We varen door naar Stewart island waar we in de middag aankomen en 1 duik doen.

Daarna door naar Shark Cave voor een middag- en avondduik, wat een heel speciale ervaring is. Hier kunt u echt grote vissen zoals de Grey Reef haai en de Nurse haai tegenkomen en natuurlijk veel kleinere vissen zoals zeepaarden, Frogfish, Ghost Pipefish en nog veel meer.
 


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: MV Thai Sea

Hotel: aan boord
Dag 3: Relaxen en duiken bij North twin

we beginnen de dag met 1 duik bij Shark Cave en 1 bij North Twin Plato. Na deze laatste duik kunt u gaan relaxen op een prachtig bountystrand.

's Middags en 's avonds duiken we bij North Twin en South Twin. U heeft een grote kans om Manta- en Eagle roggen tegen te komen evenals Whale- en Grey Reef haaien, Nurse haaien en vele andere soorten vis.
 


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: MV Thai Sea

Hotel: aan boord
Dag 4: Duik met grote scholen Mobulas

Vandaag varen we een flink stuk noordwaarts naar Western Torres, Tower Rock, West Islet en Sular island. We maken hier 4 duiken. Een van de redenen dat we hier naar toe gaan zijn de grote scholen Mobula, die hier rondzwemmen maar... je weet maar nooit wat er verder nog uit de diepte tevoorschijn komt!


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: MV Thai Sea

Hotel: aan boord
Dag 5: Ontmoeting met de grotere jongens

Black Rock is een kleine rots midden in open zee. Hier gaan we kijken of we de echt grote bewoners van de zee kunnen ontmoeten zoals diverse haaiensoorten en roggen. De derde en vierde duik van vandaag zullen we bij Yan Yway island en North Twin uitvoeren.
 


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: MV Thai Sea

Hotel: aan boord
Dag 6: Seafan forest en North rocky

We meren af bij McLeod island waar we 1 duik doen en later nog 1 bij Seafan Forest. In de middag stoppen we bij North Rocky voor een duik en s'avonds bij Western Rocky. U heeft hier een grote kans om Manta en Eagle roggen, Whale en Grey Reef haaien, Nurse en Zebra haaien en grote Sea Fans te zien.


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: MV Thai Sea

Hotel: aan boord
Dag 7: Tunnels bij Western rocky

Western Rocky behoort zeker tot de beste duikplekken van Myanmar. We maken hier dan ook 4 duiken. Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de tunnel op 20 meter diepte, die onder het hele eiland doorloopt. Grote kans om bijzondere soorten te zien zoals de Bowmouth Guitar, Frogfish, Harlequin garnalen, zeepaarden, de nodige kreeften en diverse soorten haaien!


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: MV Thai Sea

Hotel: aan boord
Dag 8: Laatste duik en terugkomst in Ranong

De eerste duik vandaag gaat een vulkaan in waar vaak een hele groep Black Tip haaien rondhangen. Als de tijd het toelaat doen we nog een laatste duik bij Bird's Nest, een enorm grote grot die alleen onderwater te bereiken is.

Hierna varen we terug naar Kawthaung waar u nog wat kunt winkelen voordat we terugvaren naar Ranong. Dit is het eindpunt van deze indrukwekkende reis die nog lang herinnerd zal worden.


Meals: Ontbijt

Transfer: MV Thai Sea
Voorwaarden
Transfers in rubberbootjes van en naar de kust
Alle maaltijden onderweg aan boord, onbeperkt frisdrank, water, koffie en thee, vers fruit en yoghurt
Accommodatie aan boord, snorkelspullen, zeekajaks, hangmatten, 19 duiken, 11 liter aluminium cylinders, duiklood en ervaren Engelssprekende PADI instructeur
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Niet genoemde maaltijden, alcoholische dranken (ook te koop aan boord), extra overnachting(en), transfers naar en van Ranong, duikuitrusting (500 THB/dag), Nitrox vulling (250 THB / 11L), duikcomputer (300 THB/dag) of camera (400 THB/dag)
Toeslag entree Mergui Archipel: $170 USD p.p. Dit bedrag betaalt u ter plaatse met onbeschadigde USD in overleg met een geldig paspoort en 2 pasfoto`s. Na terugkomst in Thailand ontvangt u een 15 dagen visum voor Thailand
Wij `verplichten` klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere (duik)Verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
Opmerkingen:
Reisroute kan onderhavig zijn aan wijzigingen i.v.m. weersomstandigheden, beschikbaarheid vluchten en getijden.
Minimaal aantal personen: 4
Maximaal aantal personen:12

Handige zaken om niet te vergeten:
windjack
warme kleding
zwemspullen
zonnehoed/pet
zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor
zonnebril + veiligheidsbandje
bril als u contactlenzen draagt
contant onbeschadigde USD, er zijn geen banken of PIN-automaten
geldig paspoort en 2 pasfoto`s

Schedule diving trips per month - see list in menu
Informatie over het jacht
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours