Hua Hin ?€“ 7 opvallende resorts
Daranee
December 11, 2019
Thailand Thailand
Hua Hin
Luxe reizen Hua Hin
Luxe reizen
Zo’n honderd jaar geleden, toen al die prachtige eilanden en stranden van Thailand nauwelijks op bezoek mochten rekenen, werd de spoorweg tussen Bangkok en Hua Hin voltooid. Dat spoor bracht leden van de koninklijke familie naar de badplaats, toen nog vooral een dorp van vissers. Prins Krom Phra Naresworarit liet wat huizen aan zee bouwen en noemde het strand ernaast Hua Hin. Zonder het zich waarschijnlijk te realiseren, startte de prins zo de toekomst van Hua Hin als vakantieoord.

Hua Hin ligt op minder dan 200 kilometer van Bangkok en is voor veel inwoners van Bangkok de perfecte locatie voor een lang strandweekend. Want dat strand is de grootste attractie die Hua Hin te bieden heeft. Maar liefst vijf kilometer lang, afhankelijk van de getijden met meer of minder zand. Nooit overdreven druk, hier en daar komt een kind op een pony voorbij. Je ziet er pootjebaders en wandelaars, misschien nog wel meer strandwandelaars dan zwemmers.

ANANTARA RESORT HUA HIN
Anantara Romantische schuilplaats.

Het Anantara is een exclusief resort, genesteld aan de kant van de Golf van Thailand waar u de zon op kunt zien gaan. Het resort biedt een unieke mix van traditionele Thaise architectuur, exotische interieurs en natuurlijke tropische tuinen. Het maakt dit resort tot één van de meest romantische schuilplaatsen in Zuidoost-Azië.

CENTARA GRAND BEACH
Centara Grand Beach Top hotel, top locatie.

Centara Grand Beach Resort en Villas Hua Hin is een top hotel op een top locatie. Dit Centara ligt in een grote tuin, direct aan zee, en alhoewel het een groot resort is, zorgt de (qua stijl) koloniale laagbouw voor een intieme sfeer. Het is oorspronkelijk gebouwd in 1923 als gastenverblijf van de koninklijke familie. Het was het eerste resort-hotel in het koninkrijk.

BAAN DUANGKAEW
Baan Duangkaew Thaise huisjes in een tropische tuin.

Klein maar fijn. Baan Duangkaew is een kleinschalig resort van mooie Thaise huisjes die allemaal in een tropische tuin en rondom een van de twee kleine zwembaden liggen. Het is hier heerlijk rustig, slechts 5 minuten lopen naar het strand. Wie meer tumult wil, is met de tuk tuk binnen 10 minuten in het centrum van Hua Hin.

HILTON HUA HIN RESORT & SPA
Hilton. Absolute top.

Hilton behoort in Hua Hin tot de absolute top. Sommige reizigers vragen zich af waarom ze het grote hotel complex eigenlijk nog verlaten. Maar goede redenen daarvoor zijn de nabijheid van het strand en de zee (preciezer: het ligt aan het strand), en het centrum van Hua Hin, dat aan de andere kant van het hotel letterlijk voor de deur ligt. Sportieve, romantische, luie reizigers, mensen die nodig wat rust nodig hebben of willen ontspannen in lokale restaurants en barretjes, zitten hier allemaal goed.

BAAN TALAY DAO RESORT
Baan Talay Dao Resort  Het gevoel van thuis.

Aan het meest zuidelijke stukje strand van Hua Hin ligt het Baan Talay Dao Resort. U zult zich hier thuis voelen. Dit prachtige boetiekresort is de ideale plek om de drukte van het stadje even te ontsnappen. Doordat het resort al jaren in handen is van één familie, weten zij als geen ander een persoonlijk Thais tintje te geven aan uw verblijf.

BAAN BAYAN
Baan Bayan  Strand en fraaie ambiance.

In Baan Bayan komt veel goeds samen. Het strand en een fraaie ambiance. Dit boetiek hotel was een traditioneel strandhuis van een aristocratische en welgestelde Thaise familie. Gasten die de rijke Thaise historie en cultuur willen ervaren of op zoek zijn naar unieke accommodatie waarderen zeker de serene atmosfeer van Baan Bayan, prachtig verbouwd met een goed oog voor detail. Baan Bayan (Het Bayan Huis) is gebouwd in het begin van de 20e eeuw. Het is gezegend met een onaangetast strand en een adembenemend panoramisch uitzicht over de Golf van Siam.

WORA BURA RESORT & SPA
Wora Bura Nostalgisch gevoel in een modern resort.

Wora Bura Resort & Spa koestert het nostalgische gevoel van het strandleven in een klassieke badplaats waarin luxe, gemak en een goede sfeer de boventoon voeren. Dat juist in Hua Hin naar die nostalgie wordt gezocht is niet vreemd, want toen koning Rama VII hier in 1928 zijn zomerverblijf Klai Kangwon (Ver van alle Zorgen) liet bouwen werd Hua Hin de favoriete strandlocatie van de Thaise elite. Dat is verleden tijd, maar de populariteit van de badplaats is alleen maar gegroeid, nu ook onder alle Thai en bij buitenlandse reizigers.

Op Green Wood Travel vind je al onze Hua Hin hotels en resorts. Wat je in Hua Hin kunt doen staat op Hua Hin 10 Tips. Wil je meer weten, neem even contact met ons op.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Thailand Algemeen Ernst | October 30, 2023
Dit is je toekomst! Reizen in 2024 Ernst | October 28, 2023
RELATE STORY
Thailand Algemeen Ernst | October 30, 2023
Ontdek Thailand samen met je kinderen Ernst | October 07, 2023
Jungle voor jong en oud in Zuid Thailand Ernst | October 06, 2023
Graven in grotten Ernst | August 17, 2023
6 surprises in Centraal-Thailand Ernst | July 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours