Kanchanaburi. Slapen aan de rivier de Kwai
Daranee
August 09, 2019
ThailandWest Thailand West
Kanchanaburi
Familie reizen Kanchanaburi
Familie reizen
Veel reizigers die bij Green Wood Travel boeken, zetten Kanchanaburi op hun programma. Terecht! Wie in Kanchanaburi is kan niet om de brug over de rivier de Kwai heen. Het was een van de bruggen van de Japanse dodenspoorlijn naar Birma die de Geallieerden probeerden te vernietigen. Nu een herinnering aan zwarte dagen. Net als de Kanchanaburi Erebegraafplaats. Hier rusten bijna zeven duizend Nederlandse- en andere Geallieerde krijgsgevangenen die omkwamen tijdens het werk aan de Birma dodenspoorlijn.

Meestal ontbreken ook de Erawan watervallen niet. Ze bestaan uit zeven helderblauwe waterterrassen waarin je kunt zwemmen. Maar Kanchanaburi heeft ook veel mooie natuur, vooral langs de rivier. Niet zo gek dat veel mensen juist daar willen logeren. Dit zijn onze tips.

 

River Kwai Jungle Raft werkt als een druk op de reset knop. Niet die van je telefoon, maar die van jou zelf. Omgeving en ambiance laten je onthaasten, je batterij opladen en ga zo maar door. De natuur is prachtig, de ambiance bijzonder. Het begint al als je hier naar toe gaat. De enige manier om hier, in het hart van de jungle aan de River Kwai Noi, te komen is per boot, per raft om precies te zijn. De houten en bamboe rafthuisjes van dit ‘floatel’ slingeren zich aaneen in de rivier, het water stroomt onder je bed door, olielampjes zorgen voor licht. Wiegend in je hangmat realiseer je je weer waar het allemaal om gaat: de dag plukken en genieten van wat de natuur ons te bieden heeft.
 

Bij X2 River Kwai Resort is nadrukkelijk voor de eenvoud gekozen. Het past daarom helemaal in de prachtige omgeving. Maar misschien bedriegt hier de schijn, want X2 Vibe (zeg: cross to vibe) biedt naast ogenschijnlijke eenvoud ook heerlijke 5 sterren luxe. Zelf noemt men het ‘pretentieloze luxe’. Dit resort is verfijnd, smaakvol, van alle gemakken voorzien en toch één met de natuur waar het onderdeel van uit maakt. Het zwembad lijkt naadloos over te gaan in de Kwai Noi rivier. De kleurrijke cabines ogen simpel, maar bieden privacy en kwaliteit. De uitzichten vanaf uw terras of balkon zijn panoramisch.
 

Favoriet van veel Green Wood Travellers. Wil je de vele verschillende attracties van Kanchanaburi bezoeken en genieten van de prachtige natuur? En dan ook nog op een avontuurlijke maar ook heel comfortabele manier? Dan is een verblijf in dit kleinschalige Boutique Raft Resort boetiek resort aan de River Kwai Noi rivier een absolute aanrader.
 

Het kleine en gezellige Oriental Kwai Resort is gesitueerd op de groene oevers van de beroemde ‘River Kwai’ en ligt op slechts 15 minuten van Kanchanaburi stad. Het is een rustig gelegen resort in een mooie tropische tuin met teakbos. Dit maakt het Oriental Kwai tot een ideale plek voor natuurliefhebbers die willen genieten van dit prachtige stukje Thailand. Het resort wordt gerund door een Nederlands sprekend echtpaar. Het bestaat uit 12 comfortabele huisjes die uitkijken op de tuin of op de rivier.
 

Rustig Kanchanaburi resort in Thai-Balinese stijl, mooi gelegen aan de groene heuvelrijke oever van de rivier de Kwai. De kamers en mini suites liggen in een weelderige tuin, dicht bij het door palmen omringde zwembad. Royal Riverkwai Resort ligt ongeveer 8 kilometer buiten Kanchanaburi maar beschikt naast een zwembad ook over een spa, een restaurant en een terras aan de rivier (waar dus ook buiten gegeten kan worden).

Uiteraard valt er nog veel meer te kiezen in Kanchanaburi: kijk op Kanchanaburi Hotels. Wilt u meer weten over rondreizen of vervoer naar Kanchanaburi, kijk dan op Green Wood Travel of neem gewoon even contact met ons op.
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours