Hoog bezoek. Rooftop bars in Bangkok.
Daranee
August 06, 2019
Thailand Thailand
Uitgaan & eten
Uitgaan & eten
Het wordt steeds ingewikkelder om een geschikte rooftop bar te vinden in Bangkok. De reden? Het aanbod wordt steeds groter, steeds gevarieerder en leuker. Waar let je op bij het kiezen? Op de locatie, bijvoorbeeld. Het is niet altijd nodig de hele stad door te reizen om een leuke rooftop te vinden. Je keuze kan met budget te maken hebben. Veel rooftop bars zijn niet goedkoop. Of met je specifieke smaak. Wil je er Franse kaas kunnen eten, even kunnen dansen, craft beer kunnen drinken, in de open lucht zitten, een sigaar kunnen roken of jazz willen horen? Er valt genoeg te kiezen. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet. En er ook rooftops bijgezet die minder bekend zijn maar wel leuk, of geschikt voor ieders portemonnee.
 

In het Centara Grand (Central World) vind je de Cru Champagne Bar. Deze ligt nog een paar verdiepingen hoger dan Red Sky. Red Sky Bar en Restaurant op de 55ste verdieping is een populaire en goede keuze voor mensen die een rooftop bar willen bezoeken en niet eindeloos willen dubben en delibereren over welke ze moet kiezen. Wil je iets extra? Ga dan een trapje hoger naar Cru (op de 59e verdieping, te bereiken via de Red Sky Bar). Dit was vroeger een landingsplatform voor helikopters. Het uitzicht is 360 graden, het menu bestaat (je raadt het al) vooral uit champagne, maar ook uit wijnen en cocktails.
 

Cielo Sky Bar. Iets ‘hoger’ op Sukhumvit en dus wat verder weg uit het centrale deel van Bangkok. Desondanks goed bereikbaar (met de skytrain) maar minder druk en beter betaalbaar. Cielo Sky Bar is gewoon prima qua sfeer, men serveert er goed eten en het uitzicht doet niets onder voor de meeste andere rooftop bars. Dit uitstekende bar-restaurant op de 46e verdieping maakt menige avond extra aangenaam met live muziek. Als u niet genoeg heeft aan het uitzicht kunt u ook nog even op een glasplaat gaan staan die u al die verdiepingen omlaag laat kijken. Le Luk Condominium, Sukhumvit Rd. (BTS Station Phra Khanong).
 

River Vibe is waarschijnlijk een van de goedkoopste en minst pretentieuze rooftop bars in Bangkok. Hier laten ze het prima eten en het verrassend spectaculaire uitzicht het werk doen. River Vibe ligt op de 8e verdieping van het River View Guesthouse, een beetje verstopt in de spelonken van Talat Noi, een oude wijk op het randje van China Town. Noch de kleine kronkelstraatjes die naar het guesthouse leiden, noch de niet bepaald overrompelende entree van het guesthouse, noch het minuscule liftje dat je naar de 8e verdieping brengt, doen vermoeden hoe perfect River Vibe in een bocht van de Chao Phraya ligt. Het openbaart een weidse blik die zo ongeveer van Asiatique tot ver achter Wat Arun reikt.
 

MahaNakhon (De Grote Stad) is het hoogste gebouw van Thailand en met een bar en restaurant in de top van het gebouw dus ook de hoogste rooftop bar en restaurant. Bar en restaurant liggen op de 76ste en 77ste verdieping. Alleen het observatorium op het dak is hoger. Het restaurant en bar is een ruime over twee open verdiepingen verdeelde horeca gelegenheid in Frans-Thaise stijl. Veel leer en mahogany, donkere en goudachtige kleuren en ramen van boven tot onder. Het spreekt vanzelf dat het uitzicht spectaculair is. Een glaasje wijn of een cocktail kosten al snel 14 euro, dus dan weet je dat.
 

Bij Brewski vinden bierliefhebbers elkaar. Ze hebben er een ruim arsenaal aan internationale biertjes. Onverwachte Thaise craft bieren, maar ook vertrouwde Belgische klassiekers. Ruime keuze uit bieren en ciders van de tap en meer dan 100 verschillende craft bieren. En wat ze hier ‘bar food’ noemen (snacks, fish and chips, hamburgers). Brewski zit op de 30ste verdieping van het Radisson Blu Plaza Hotel op Sukhumvit, dicht bij Asok (en op wandelafstand van Terminal 21).

Dit zijn er echt pas een paar. Bekijk al onze rooftop tips op BANGKOK -ROOFTOP BARS. Op Green Wood Travel vind je informatie over rondreizen en hotels. Vragen? Neem gerust even contact met ons op.

 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
Thailand Algemeen Ernst | January 17, 2024
Ontdek de Isaan. 10++ tips! Ernst | January 03, 2024
Bitterballen in Bangkok Ernst | December 31, 2023

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours