Safaritenten in de bergen van Loei (2 dagen / 1 nacht)

Tourcode:2050
Datum: Dagelijks
Tijd: 09.00
Category: Bouwstenen
Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies. Lees Recensie
Geniet van het duurzame lokale plattelandsleven in Loei van Noord-Thailand. In deze gevarieerde safari tour van twee dagen beleeft u het echte Thainess van Thailand op een unieke manier. Overnachting in een unieke luxe safaritenten en maak een prachtige boottocht over de Mekong rivier.

Allereerst begint de tour met een fiets tour in de omgeving van het kleine dorpje Wang Saphung. Deze onbekende plek wordt nauwelijks bezocht door toeristen en hier vindt u nog de traditionele levenswijze van de echte Thai terug. Na afloop is het tijd om kennis te maken met eigenaar van de 'Sirila Eco Farm' waar we de nacht gaan doorbrengen.

De 'Sirila Eco Farm' is geheel zelf onderhoudend. We krijgen een rondleiding door de plantage waar ze van alles verbouwen. Hierna gaan we naar ' The Hut' waar de BBQ al klaar staat. Met een kampvuur erbij wordt het een onvergetelijke avond.

We gaan verder naar Chiang Khan, een authentiek Thais dorpje aan de Mekong rivier. De houten huisjes geven een indruk van de traditionele levensstijl in het gebied. We vervolgen de trip met een boottocht naar het mooiste viewpoint over de Mekong rivier en over Laos. Gevolgd door een lunch met een uitzicht over de Mekong.

In de namiddag wordt u afgezet bij het Udon Thani treinstation of vliegveld of bij de grensovergang van Laos.
Overnachting: Sirila Eco Farm
Maaltijden: Diner
Vervoer: minibus | fiets
Dag 1: Fietsen door lokale dorpjes en Sirila Eco Farm
U wordt opgehaald bij het vliegveld of bus station afhankelijk op welke wijze u naar Loei gereisd ben. We reizen naar Wang Saphung waar ons een spectaculaire fietstocht door de omgeving te wachten staat. Tijdens deze fietstocht is er gelegenheid om kennis te maken met de lokale bevolking en hun manier van leven. In deze omgeving komen nauwelijks toeristen en u wordt vriendelijk begroet met een brede glimlach. Afhankelijk van de tijd dat u aankomt wordt er een lunch aangeboden. Voor mensen die niet kunnen deelnemen aan de fietstocht is er een lokale oplossing namelijk de 'song taew'.

Het laatste gedeelte van de fietstocht wordt afgelegd op een tractor om alvast in de boerenland sferen te komen. We gaan namelijk naar een ecologische boerderij waar we de nacht zullen doorbrengen. De boerderij is geheel zelf onderhoudend. Ze hebben geen elektriciteit en pompen hun eigen drinkwater op. We krijgen een interessante rondleiding over de plantage waar ananassen, dragon fruit, mango, koffie en nog veel meer worden verbouwt. Leuk om te zien hoe al deze tropische vruchten groeien.

Na de rondleiding is het tijd voor een heerlijke BBQ met een scala aan kakelverse producten. We sluiten de avond af met een heerlijk drankje bij het kampvuur en met een beetje geluk kunnen we genieten van de mooie zonsondergang. Deze nacht verblijven we in grote tenten (60m2) voorzien van alle luxe.


Overnachting: geen
Maaltijden: Ontbijt, Lunch,
Vervoer: minibus | boot
Dag 2: Historische Chiang Khan en boottocht over Mekong
In de vroege ochtend wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd in de natuurrijke omgeving van de boerderij. Daarna is het helaas alweer tijd om gedag te zeggen tegen onze sublieme gastfamilie. Want de tocht gaat verder naar een van de meest authentieke dorpjes van Thailand. Chiang Khan, het lijkt wel of we in een tijdmachine zijn beland. We vinden hier nog prachtig bewaard gebleven teak houten woningen en smalle straatjes. Het dorp geeft ons een impressie hoe het leven er vroeger aan toe ging. Een prachtige ervaring en het is zeker de moeite waard om de nauwe straatjes vast te leggen op de camera.

Hierna volgt een boottocht over de levensader van Zuidoost-Azië, de Mekong rivier. Deze rivier vindt zijn oorsprong in het Tangslagebergte in China en stroomt achtereenvolgens door China, Laos, Thailand, Cambodja en vertakt zich in de Mekong delta in Vietnam.

Onze tocht gaat naar Khaeng Khut Khu, een prachtig uitzichtpunt over de rivier en over Laos. In deze prachtige omgeving hebben een ook een uitmuntende lunch.
Na de lunch rijden we langs de Mekong rivier naar Udon Thani. Een rit met heel veel prachtige uitzichten over de rivier. Rond ongeveer 17.00 PM bereiken we Udon Thani en wordt u afgezet op het vliegveld of treinstation. Voor de mensen die verder willen reizen naar Laos is het ook mogelijk om de Nong Khai grenspost afgezet te worden.
Optionele Tours:

Safaritenten in de bergen van Loei (3 dagen / 2 nachten)
In deze gevarieerde tour van drie dagen beleeft u de pure Thaise levensstijl van Noord- Thailand op een unieke manier. De tour is op en top Thainess.
Opmerkingen: wat in ieder geval mee te nemen?
 • Bescherming tegen muggen.
 • Wandelschoenen waarmee u door water kunt lopen.
 • Zwemkleding.
 • Een goed humeur.

 • Facultatief transport (niet inclusief de tourprijs) naar/van de Safaritenten in de bergen van Loei .
  U kunt vertrekken van en/of doorreizen naar:
 • Bangkok - per vliegtuig naar Loei Airport. Ticketprijs: vanaf 1000 THB pp enkele reis en v.v.
 • Udon Thani - per vliegtuig naar Bangkok. Ticketprijs: vanaf 1000 THB pp enkele reis en v.v.
 • Udon Thani - per airco slaap nachttrein naar Bangkok. Ticketprijs: vanaf 900 THB p.p. enkele reis en v.v.
 • Loei - per airco bus naar Luang Prabang (LAOS). Ticketprijs: vanaf 1000 THB p.p. enkele reis en v.v..
 • Udon Thani - public bus naar Vientiane (LAOS). Ticketprijs: vanaf 500 THB p.p. enkele reis en v.v.
 • Inclusief de tour: alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers. Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door de plaatselijke bevolking. Communicatie is enigszins beperkt daar de plaatselijke gidsen niet vloeiend Engels spreken. De Nederlandse manager van de Sirila Farm en zijn Thaise medewerkers helpen u.
  Vervoer per plaatselijke open taxi en airconditioned minibus. Verblijf in comfortabele safaritenten met de volgende faciliteiten; verhoogd terras met zitje, door zonne energie opgeladen lampen, kaarsen en een eigen badkamer met douche (warm- en koud stromend water) en toilet.
  Onze persoonlijke zorg en attentie
  Exclusief de tour: overige maaltijden, transfers, vliegtickets (lokaal & internationaal), online inchecken tickets, visumkosten, bagage afhandeling, persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
  Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.

  Recensie voor Safaritenten in de bergen van Loei (2 dagen / 1 nacht)

  Algemene waardering: 5.0 uit of 5 beoordelingen. 4 eerlijke recensies.
  Name: Famile Giessen
  Date: 26-Jul-19

  Recensie: Deze farm is het land van de 3 "G's"! Gastvrijheid, Genieten en Gedrevenheid! Het was helemaal super. Bedankt.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Dinie en Fred
  Date: 08-Jul-19

  Recensie: Van luxe hotels, vervoerd op een tractor, naar een safaritent... We maakten ons een klein beetje zorgen.... Maar wat was dat niet terecht! Wat hebben jullie het hier fantastisch voor elkaar! Super grote (luxe) tenten zelfs met eigen douche en toilet! Zeer warme gastvrije ontvangst door jullie, voelde heel erg goed. 's Avonds de BBQ van uitstekende kwaliteit en leuk samen met de andere gasten en met jullie gegeten. Leuke bijkomstigheid was ook dat Rene (lokale agent) en zijn a.s. vrouw ook aanwezig waren. Rene heeft onze Thailand reis voorbereid! We hebben echt genoten!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Rens, Corinne, Mike en Djen
  Date: 25-May-19

  Recensie: Vervoerd worden per tractor naar een klein paradijs! Wat een ervaring om hier te zijn. Wij vergelijken het een beetje met Villa Felderhof van de televisie. Jullie enthousiasme en liefde voor de farm hebben wij als uniek ervaren. De jongens van 11 en 15 hebben zich ook prima vermaakt. En de wensballon....wij hopen dat de wens uitkomt Peter. Al met al....ga zo verder, en wij zullen een goede reclame in Nederland zijn voor jullie. Nogmaals heel erg bedankt.  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:

  Name: Familie de Coninck
  Date: 10-Mar-19

  Recensie: De Safaritenten tour staat bij ons alle drie op de eerste plaats! Wat een leuke dagen waren dit zeg. En wat een prachtige plek, lieve mensen, heerlijk eten en goede verzorging. We willen daar zeker nog een keer naar terug gaan en dan een paar dagen blijven en zullen het andere mensen ook gaan aanraden. Ook onze gids Poppy was SUPER! Zij heeft heel veel verteld, veel laten zien, niets was lastig of te veel voor haar. Perfect!  Rating
  Algemene waardering:Service:Prijs/kwaliteit:


  Aanbevolen door Green Wood

  Vanaf:
  Contact
  Safaritenten in de bergen van Loei (2 dagen / 1 nacht)

  Geniet van het duurzame lokale plattelandsleven in Loei van Noord-Thailand. In deze gevarieerde safari tour van twee dagen beleeft u het echte Thainess leven van Thailand op een un

  Vanaf:
  Contact
  Safaritenten in de bergen van Loei (3 dagen / 2 nachten)

  In deze gevarieerde tour van drie dagen beleeft u de pure Thaise levensstijl van Noord- Thailand op een unieke manier. De tour is op en top Thainess. Een fietstocht en een overnach