Homepage > Vientiane Tours > Vientiane Tours Details
PRIVE Laos Premium 6 dagen Laagste prijs: ฿ 19,210.00          Add to planner
Tour details
฿ 19,210.00
Duration: 6 days / 5 night(s)
Deze prive reis door Laos brengt u naar plaatsen die absoluut uniek zijn. Naar de duizenden Boeddha`s van Vientiane; naar de machtige Mekong rivier; het onherbergzame noordoosten van het land met zijn prachtige natuur en de koningsstad Luang Prabang.In Laos lijkt het soms wel of de tijd stil heeft gestaan en u elk moment weer oog in oog kunt staan met een bewoner uit een van de koninkrijken uit het verleden. Laos is de minst ontwikkelde van de drie voormalige Franse Indochinese staten. Bezoek het voordat het unieke karakter verloren gaat. U vindt hier prachtige natuur, historie en het echte traditionele leven van Zuidoost-Azië.

Wat kan ik verwachten
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel privé reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Reisroute
Dag 1: Welkom in Vientiane!

Deze eerste dag in Vientiane begint vroeg. Uw chauffeur haalt u van het perron van Tha Naleang treinstation** aan de Laotiaanse kant of het vliegveld op en rijdt u naar Vientiane, dat iets verderop ligt. Daar begint de tour die u laat kennismaken met deze oude dame, de stad op de linkeroever van de Mekong, de hoofdstad en grootste stad van Laos. Allereerst bezoekt u de oudste tempel van Vientiane, Wat Si Saket, die in 1828 de oorlog met Siam heeft overleefd. In het museum en klooster bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden. Wat Ho Prakeo was vroeger het onderkomen van de Smaragden Pra Keo Boeddha, die nu in Bangkok staat. Tegenwoordig herbergt deze tempel een collectie van Boeddhabeelden en antiek.

Een bezoek aan Vientiane is pas echt geslaagd als u van het uitzicht op het Patuxai Monument hebt genoten. Deze triomfboog, die sterke overeenkomsten vertoont met de Arc de Triomphe in Parijs, herinnert aan oorlogsslachtoffers. Het is uitgegroeid tot het iconische beeld van de stad. Het belangrijkste religieuze gebouw staat hierna op de agenda: de Gouden Stoepa van That Luang, oorspronkelijk gebouwd om een kleinere stoepa met een stukje van het borstbeen van Boeddha te verbergen. Het laatste bezoek van deze tour brengen we aan het Cope Tentoonstellingscentrum, dat inzicht geeft in de gevolgen van de bombardementen op Laos tijdens de Vietnam-oorlog. Na de tour, in de middag, wordt u naar het Beau Rivage hotel gebracht.


Meals: Geen

Transfer: Minibus of auto

Hotel: Beau Rivage
Dag 2: Onderweg naar Vang Vieng: kennismaken met het leven van de Lao.

We laten Vientiane achter ons en gaan op pad. Na het ontbijt vertrekt u per minibus of auto naar Vang Vieng. Een mooie en afwisselende trip want u ziet veel variatie in de natuur en maakt nader kennis met het dagelijkse leven van de Lao. Voor de lunch maakt u twee stops. De eerste is bij de Don Makai Markt, waar lokale producten en levende have wordt verhandeld. De tweede bij de Nam Ngum dam, een populaire bestemming voor locals die hier van het fraaie uitzicht komen genieten.

Na de lunch aan het meer (niet inbegrepen) vervolgt u de reis naar Vang Vieng. In de middag ziet u het kleine dorp Tha Heua, waar overal de gedroogde vis voor de huizen hangt. Bij aankomst in Vang Vieng is er eerst tijd om de vanwege de prachtige uitzichten beroemd geworden grotten van Tham Jang te bezoeken. U overnacht in een kamer met uitzicht op de rivier in Thavonsouk Bungalow.
 


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus of auto en boot

Hotel: Thavonesouk Bungalow
Dag 3: Ontmoeting met de Hmong en de Khmu. Op weg naar Luang Prabang.

Met de indrukwekkende beelden van het pittoreske Vang Vieng nog in het hoofd staat u een aantrekkelijke rit naar het eeuwenoude Luang Prabang te wachten.

Onderweg ontmoet u de lokale bevolking. U stopt (voor het uitzicht) bij Phatang Mountain en -als u dat wilt- op de Ban Pha Home Markt, waar eetbare slangen te koop zijn. Omdat we nooit genoeg krijgen van mooie uitzichten is er ook nog een pauze bij Phou Phieng Fa (hier wordt ook de lunch gebruikt, niet inbegrepen).

We strekken later de benen in het Khmu dorpje Ban Kiu Kharm Pome. De meeste Khmu, in de hele wereld amper meer dan een half miljoen mensen, wonen in Laos. De wat terug getrokken Khmu, van oudsher een volk van verhalenvertellers, leven van de rijstbouw, jacht en visserij. Ze geloven dat huizen en dorpen heilige plekken zijn omdat er geesten wonen. Geloof en bijgeloof spelen een grote rol in het dagelijks leven van de vaak met tatoeages versierde Khmu.

Voordat u in Luang Prabang bent is er nog een moment bij HuayHia om van de omliggende bergen te genieten. Aan het begin van de avond arriveert u in Luang Prabang bij Le Sen Boutique.

Opmerking heeft u last van wagenziekte? Informeer dan onze gids in Vientiane. Hij/zij zorgt dan voor de meest geschikte zitplaats in de minibus en op verzoek medicijnen tegen wagenziekte.


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus of auto

Hotel: Le Sen Boutique hotel
Dag 4: Betoverend Luang Prabang en de mysterieuze grotten van Pak Ou.

Het door bergen omringde stadje Luang Prabang bestaat al meer dan duizend jaar en ademt geschiedenis en Laotiaanse cultuur. Het staat vanwege dat unieke karakter sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst. Laos' belangrijkste toeristische bezienswaardigheid heeft wat te bieden: voormalige koninklijke paleizen, ruim dertig tempels (het is nog altijd het centrum van het Lao boeddhisme), maar ook sfeervolle historische straatjes boordevol winkeltjes en restaurants.

Na het ontbijt begint uw bezoek met het Royal Palace Museum, dat een goed overzicht geeft van de geschiedenis van Luang Prabang. Hier bevindt zich onder meer het beroemde Prabang Boeddhabeeld en vele giften die de Laotiaanse koningen ontvingen van buitenlandse gezanten. U hebt in het museum al kennisgemaakt met een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden: de betoverende Wat Xiengthong. Deze tempel uit de 16e eeuw is een prachtig voorbeeld van de elegantie en gratie van de lokale architectuur.

Hierna gaat u aan boord van een cruise die u stroomopwaarts de Mekong rivier mee op neemt. Voordat u het weet bent u de stad uit en te midden van een landelijk gebied. U legt aan in het dorp Ban Muangkeo waar een kort wandeltocht naar de beroemde Pak Ou grotten begint. Pak Ou bestaat uit twee mysterieuze, duizenden jaren oude grotten die uitkijken op de rivier en vol staan met duizenden, veelal houten, Boeddhabeeldjes in allerlei verschillende maten.

Op de weg terug naar Luang Prabang stopt de boot in de textiel dorpjes Ban Xangkhong en Ban Nongxai. Hier maken de inwoners op traditionele manier rijstpapier en wordt zijde geweven. U bent in de loop van de middag weer terug in Luang Prabang (met een stop bij de meloenvormige stoepa van Wat Visoun), nog op tijd om zelf de 328 treden naar de top van Mount Phousi te beklimmen. Deze heuvel bepaalt de skyline van Luang Prabang en biedt een fantastisch panoramisch uitzicht over het historische stadje.


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus of auto en boot

Hotel: Le Sen Boutique Hotel
Dag 5: Geheimen van koopmanskunst en dobberen bij de waterval.

Uw gids voert u in in de geheimen van de Laotiaanse koopmanskunst. Op de Phosi Markt doet de lokale bevolking haar inkopen. Ook bezoekt u Ock Pop Tock waar zijde wordt geweven. U krijgt een rondleiding waarin alle facetten van het weefproces duidelijk zullen worden gemaakt. Na deze leerzame ervaring verlaat u Luang Prabang. Weer op pad krijgt u de keuze te stoppen in een Khmu, Hmong of Lao Loum dorp, gezamenlijk de drie belangrijkste etnische groepen in Laos.

Het is dan niet ver meer naar de mooie waterval van Kuang Si. Ziet u zichzelf al dobberen in het verfrissende turqoise water van de Kuang Si? U kunt er zwemmen maar ook een wandeling maken over de bospaden (handdoek meenemen!). In de buurt van de waterval ligt het Bear Resque Center dat zeldzame Aziatische Zwarte beren beschermt en verzorgt. Rond lunchtijd bent u terug in Luang Prabang.

De dag is verder vrij te besteden.


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus of auto

Hotel: Le Sen Boutique hotel
Dag 6: Waar gaat de reis nu heen?

Deze goed gevulde tour komt hier ten einde. U reist naar huis of mogelijk naar een volgende bestemming om uw vakantie voort te zetten. Afhankelijk van uw vertrektijd geniet u van ontbijt en -zo u wilt- een bezoek aan de lokale ochtendmarkt of een van de tempels Wat Mai of Wat Visoun met de stoepa die vanwege de vorm in de volksmond de watermeloen stoepa wordt genoemd (niet inbegrepen).

Vanuit Luang Prabang kunt u uitstekend naar Bangkok of Chiang Mai in Thailand vliegen.

Of u kiest voor een aantrekkelijke riviercruise van Luang Prabang naar Huay Xay aan de Thaise grens. Mekong Riviercruise van Luang Prabang naar Huay Xay aan de Thaise grens of vice Versa.


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus of auto
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden.
Entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus of auto.
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken.
Extra overnachting(en), fooien en persoonlijke uitgaven.
(boot)transfers, vliegtickets en online inchecken.
Luchthavenbelastingen ($10 pp.), visumkosten ($ 30 USD zie visa information, bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
**Reist u met de nachtslaaptrein (niet inclusief) van Bangkok naar Nong Khai?
In Nong Khai ontvangt u eerst een exit stempel van de Thaise douane en reist u verder per trein om 09.00 uur voor 20 THB pp. (niet inclusief) over de `Friendship bridge` naar Laos. Na aankomst op Tha Naleang station omstreeks 09.15 uur regelt u uw visum voor Laos. Onze gids wacht u op het perron op met een bord met uw naam. .
Deze tour kan beginnen in Vientiane of in Luang Prabang.

ROUTE KEUZES:
ROUTE 1. VIENTIANE - Vang Vieng - Luang Prabang
ROUTE 2. LUANG PRABANG - Vang Vieng - Vientiane

Het is mogelijk dat we het tour-programma moeten wijzigen als gevolg van omstandigheden zoals het weer, (water)wegen, hotelsluiting, opstand etc. De intentie van de tour blijft ten alle tijde gehandhaafd. We behouden het recht om veranderingen te maken indien nodig.

Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of België. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Laos, Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours