Homepage > Vientiane Tours > Vientiane Tours Details
PRIVE het hart van Laos 8 dagen Laagste prijs: ฿ 10,880.00          Add to planner
Tour details
฿ 10,880.00
Duration:
Geef uw nieuwsgierigheid ruim baan met deze tour door Laos. Het boeddhistische land wordt al duizenden jaren bevolkt maar laat zich nog graag ontdekken. Bewonder de kalkstenen bergruggen van Vang Vieng, onderga de magie van het eeuwenoude Luang Prabang en ontdek de miniatuur Boeddha`s en gouden stoepa van Vientiane. U bent met deze tour verzekerd van vervoer, overnachtingen en ontbijt. Verder verplicht het u tot niks. U hebt alle ruimte om uw dagen naar eigen inzicht in te vullen. Een leuke fietstocht misschien? U kunt deze reis in Vientiane beginnen of in Luang Prabang. Wij doen graag een paar suggesties.

ROUTE: VIENTIANE - VANG VIENG - LUANG PRABANG

Deze 8-daagse Laos tour is uitstekend te combineren met een twee daagse Mekong Riviercruise van Luang Prabang naar Huay Xay aan de Thaise grens of vice versa.
Wat kan ik verwachten
VERNIEUWD ! Exclusieve Green Wood Travel prive reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Reisroute
Dag 1: Aankomst in Vientiane

U wordt op de luchthaven of Tha Naleng treinstation van Vientiane welkom geheten door uw eigen lokale chauffeur. Deze begeleidt u naar het hotel. Laat deze kleine maar nog oorspronkelijke stad op u inwerken. Een wandeling naar de Mekong rivier zorgt voor een aangename kennismaking. De boulevard aan de Mekong wordt als de zon onder onder gaat heel even gym. De uitgelezen mogelijkheid om even mee te doen aan de openlucht aerobic. Langzaam komt aan die boulevard ook de levendige avondmarkt op stoom. Meng u onder de Lao en zoek naar kleren, snuisterijen en souvenirs of ga lekker zitten voor een Lao biertje en proef de pittige groene papaya-salade.


Meals: Geen

Transfer: Auto of minibus

Hotel: Phasouk Residence
Dag 2: Ontdek de vele gezichten van Vientiane

Vientiane laat zich heel goed op de fiets ontdekken omdat de stad niet te groot en te druk is. Onze leuke halve dagtocht (niet inclusief de tourprijs) laat u op een originele manier de stad zien. De tour begint bij de oudste tempel in Vientiane, de Wat Sisaket met zijn duizenden kleine Boeddha's, en de voormalige koninklijke Prakeo Tempel die nu een museum is. We fietsen naar het Patuxai Monument, geïnspireerd op de Arc de Triomphe in Parijs, die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Daarna staat de belangrijkste religieuze bezienswaardigheid van Vientiane op het programma: de gouden stoepa van That Luang. Voordat we terug fietsen naar uw hotel, bezoekt u het Cope Tentoonstellingscentrum waar u wordt geïnformeerd over de gevolgen voor de Lao van de zware bombardementen tijdens de Vietnam oorlog.


Meals: Ontbijt

Transfer: Fiets

Hotel: Phasouk Residence
Dag 3: Op weg naar Vang Vieng

Na het ontbijt met de gedeelde mini- of tourbus naar Vang Vieng, op ongeveer 150 kilometer van Vientiane. U gaat bij aankomst op eigen gelegenheid naar het hotel.
Vang Vieng is zonder twijfel een van de mooiste plekken die u in Laos zult zien.

De kleine stad met zijn eeuwenoude kloosters wordt omringd door indrukwekkende natuur: de kalkstenen bergen met de vele grotten en de rivier de Song. Vang Vieng leed de afgelopen jaren onder een uit zijn voegen gegroeid nachtleven, maar dat is voorbij. Rustig een drankje aan de rivier drinken kan uiteraard nog, maar u kunt hier het best genieten door er per kajak, fiets of te voet op uit te trekken.


Meals: Ontbijt

Transfer: (Mini)bus

Hotel: The Elephant crossing
Dag 4: Ontdekkingstocht door Vang Vieng

Deze dag is ter vrije besteding. Kies voor natuur, cultuur of avontuur! Doe de wandelschoenen aan of huur een fiets of scooter en ontdek de natuur en geweldige vergezichten. Niet ver van Vang Vieng, een paar kilometer rivier afwaarts en u bent bij Tham Lom, de 'Wind Cave', waar het ook goed zwemmen is. Iets verder ligt de Phu Kham Cave met een Liggende Boeddha in de grot, ook hier kunt u uitstekend zwemmen. Puur watervertier is er als u gaat raften of kajakken op de rivier; zwemmen kan ook bij de geliefde Tham Pouhkam, de Blue Lagoon; bij watergrot Tham Nam dobbert u lekker koel op een opblaasband rond. In de buurt van Vang Vieng kunt u de rotswanden beklimmen of een tocht per luchtballon over de omgeving maken. Het stadje is ook de uitgelezen uitvalsbasis om Kmong dorpen te bezoeken.


Meals: Ontbijt

Hotel: The elephant crossing
Dag 5: Prachtige natuur: van Vang Vieng naar Luang Prabang

Na het ontbijt met de gedeelde mini- of tourbus naar Luang Prabang. U wordt opgehaald bij het busstation en naar uw hotel gebracht. Het door bergen omringde stadje Luang Prabang bestaat al meer dan duizend jaar en ademt geschiedenis en Laotiaanse cultuur. Het staat vanwege dat unieke karakter sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst. Laos belangrijkste toeristische bezienswaardigheid heeft wat te bieden: voormalige koninklijke paleizen, ruim dertig tempels (het is nog altijd het centrum van het Lao boeddhisme), maar ook sfeervolle historische straatjes boordevol winkeltjes en restaurants. Luang Prabang is gedrenkt in historie maar geen slaperig stadje geworden.


Meals: Ontbijt

Transfer: (Mini)bus

Hotel: Villa Muang Lao
Dag 6: Kleurrijk Luang Prabang

Ook Luang Prabang en omgeving kunt u per fiets ontdekken (niet inclusief de tourprijs). We beginnen in het Royal Palace Museum en fietsen daarna naar een van de mooiste gebouwen in Laos, de 16e eeuwse Xiengthong Tempel met zijn dak dat bijna tot aan de grond reikt, centrum voor koninklijke ceremonies, schoolvoorbeeld voor boeddhistische architectuur en kunst en rustplaats van koningen. We vervolgen onze route naar de unieke Wat Mai en de tempel Wat Visoun met de stoepa die vanwege de vorm in de volksmond de watermeloen stoepa wordt genoemd. Dan wordt het tijd om de stad uit te fietsen. Naar het dorp van de smeden, Ban Hat Bien en het Lao Loum dorp Ban Don Kao. De van oudsher vaak geïsoleerd wonende Lao Loum vormen in dit deel van Laos een meerderheid. Ze leven meestal van rijstbouw en groenteteelt. Al fietsend volgen we de loop van de Mekong rivier richting het weversdorp Ban Xangkhong, we bezoeken de oude stoepa van de Xienglek Tempel en klimmen naar de laatste tempel van deze tour, de Wat Phonpao, prachtig gelegen op een heuvel en met een panoramisch uitzicht over Luang Prabang en omgeving. Vol nieuwe indrukken fietsen we terug naar het hotel.


Meals: ontbijt

Transfer: Fiets

Hotel: Villa Muang Lao
Dag 7: Vrije dag - waarom niet naar de Kuang Si watervallen?

Ook deze dag is ter vrije besteding. Misschien wel de perfecte dag om te genieten van het Kuang Si watervallen en de vlindertuin. Loop de mooie tuin in om vlinders te ontdekken. Klim daarna naar het hoogste punt van de waterval. Voor de dierenliefhebbers is ook een trip naar Elephant Village mogelijk of een bezoek aan een van de dierparken in de buurt van Luang Prabang. En voor de avond is er nog zo'n mooi uitzichtpunt: Mount Phousi. Het zijn 355 treden naar boven, maar eenmaal aangekomen bij de Chomsi Tempel is het uitzicht al die moeite waard.
 


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Villa Muang Lao
Dag 8: Het einde van deze tour, gaat uw hart al sneller kloppen?

Afhankelijk van uw vertrektijd is er mogelijk nog wat vrije tijd. U wordt naar het vliegveld of de pier gebracht. Met AirAsia (niet inclusief) kunt u voordelig naar bijvoorbeeld Bangkok vliegen. Of kies voor een andere reisoptie.

Combineer deze 8-daagse Laos tour met een twee daagse Mekong Riviercruise van Luang Prabang naar Huay Xay aan de Thaise grens of vice Versa.


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of minibus
Route
Voorwaarden
Vervoer (behalve bij aankomst in Vang Vieng); ontbijt; accommodatie; twee fietstochten, belasting & service charge.
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers.
Fiets excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned auto, minibus of tourbus.
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair
Onze.
Persoonlijke Zorg en Attentie
Overige maaltijden, alcoholische- en frisdranken, extra overnachting(en).
Fooien en persoonlijke uitgaven.
(boot)transfers en vliegtickets.
Visumkosten (= $ 30 USD zie visa information).
Bagageafhandeling en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
ROUTE 1. VIENTIANE - Vang Vieng - Luang Prabang
ROUTE 2. LUANG PRABANG - Vang Vieng - Vientiane
Deze 8-daagse Laos tour is uitstekend te combineren met een twee daagse Mekong Riviercruise van Luang Prabang naar Huay Xay aan de Thaise grens of vice versa.

Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen met wereldwijde dekking af te sluiten in Nederland of Belgie. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand, Laos of Zuidoost-Azie afsluiten.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours