Homepage > Chiangmai Tours > Chiangmai Tours Details
Avontuur Puur Natuur (4 dagen / 3 nachten) Laagste prijs: ฿ 10,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 10,950.00
Duration: 4 days / 3 night(s)
Midden in de heuvels van Pang Mapha, 4 uur rijden van Chiang Mai, ongeveer 1 uur van Pai en 2 uur van Mae Hong Son in het hoge noorden van Thailand ligt de Cave Lodge; een bijzondere, karakteristieke verblijfplaats gelegen in een prachtige omgeving met heel veel mogelijkheden voor activiteiten zoals trekking, olifantenverzorgen, wildwaterkajakken en bergstammen bezoeken.

Bovendien bent u vlakbij de spectaculaire Tam Lod grotten.
Uw avontuur begint al in Chiang Mai, waarvandaan u met een klein maar veilig propellervliegtuig naar Mae Hong Son vliegt. Daar verblijft u een nacht in het midden in de natuur gelegen Fern resort. Een bezoek aan de beroemde Stam van de Langnekken** behoort hier tot de mogelijkheden. Ook de dagen daarna staan geheel in het teken van natuur en avontuur tijdens uw verblijf in de Cave Lodge.

Wat kan ik verwachten
Thaise bergstammen, prachtige natuur en veel avontuurlijk plezier.
Reisroute
Dag 1: Klaar voor vertrek naar het Birmese grensplaatsje Mae Hong Son

U wordt opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai en naar het vliegveld gebracht waar de Cessna Grand Caravan* van Nok Mini airlines voor u klaar staat. We vliegen redelijk laag dus u heeft een geweldig panoramisch uitzicht over de jungle en heuvels van het noorden van Thailand. Bij aankomst in Mae Hong Son wordt u opgewacht en per minibus naar het Fern Resort gebracht. Dit bijzondere resort ligt midden in de natuur in een vallei en is een schoolvoorbeeld van verantwoord ecotoerisme.
De middag bent u vrij om te relaxen, een wandeling in de omgeving te maken of, en dat is zeker een aanrader, een excursie te maken naar de beroemde Langnekken**, een bergstam die zijn naam dankt aan het feit dat de vrouwen een hele rits van bronzen ringen om hun nek dragen waardoor deze langer lijkt.
*Nok (Mini) airlines vliegt met twee soorten vliegtuigen (ATR 72-200 & Cessna Grand Caravan) op deze route. Inzet van toestellen is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers.


Transfer: Vliegtuig en Minibus

Hotel: Fern Resort - EcoTourism Resort
Dag 2: Een rit van 3 uur door de Himalaya gebergte naar Soppong. Geen luxe hier maar AVONTUUR!

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht waarvandaan u per gedeelde minibus naar Soppong wordt gereden. Geniet van de mooie rit van een uur door het heuvelachtige landschap. In Ampha stoppen we bij een winkel waar u lokale lekkernijen en handwerkproducten kunt kopen. U wordt opgewacht bij de bushalte van Soppong en naar de Cave Lodge gebracht. Na aankomst krijgt u een welkomstdrankje en is het tijd voor een heerlijke Thaise lunch. Daarna gaan we naar de Nam Luang rivier voor een spannende tocht van ongeveer twee uur per kajak over de rivier en door de Tam Lod grotten. Geniet van de overweldigende natuur terwijl u met uw kajak door een stroomversnelling heen schiet. Ook de grotten zijn spectaculair met o.a. 1700 jaar oude graftombes. Als we weer terug zijn bij de Lodge staat er vlak na zonsondergang u nog een verrassing te wachten. U gaat naar de ingang van de vlakbij gelegen grot en daar kunt u getuige zijn van een volstrekt unieke show. Meer dan 300.000 vogels vliegen de grot binnen om daar te overnachten. Wat een spektakel! Tijdens het Thaise diner in de lodge en daarna genoeg om nog eens de revue te laten passeren.


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: Minibus en Kajak

Hotel: Cave Lodge
Dag 3: Stevig ontbijten en bereid je voor op een voettocht door de Noord-Thaise jungle

Na het ontbijt staat een trekking van ongeveer 3 tot 4 uur op het programma dwars door de jungle heen. Snuif de geuren op en krijg het echte Tarzan en Jane gevoel. Onderweg nuttigen we de meegebrachte lunch op een fraaie plek. Ons einddoel is een dorpje van de Karen bergstam. Maak kennis met de bewoners en kijk hoe ze weven, koken en hun dagelijkse bezigheden doen, wandel door de rijstvelden en bewonder de visvijver. U kunt ook een tocht te voet maken van ongeveer 40 minuten naar een erg mooie grot die nog niet erg bekend is en dus weinig bezocht wordt. Voor de weg terug naar de Cave Lodge heeft u de keuze uit een rit per lokale pick up truck of een eindje lopen naar de rivier en vandaar per bamboevlot de Nam Luang afzakken naar de Cave Lodge. Daarna kunt u uitgerust en ontspannen genieten van een heerlijk Thais diner.
 


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer: Cave Lodge

Hotel: Cave Lodge
Dag 4: Geniet van het zelfgebakken brood, neem afscheid van je nieuw gevonden vrienden

Ontbijt en het is helaas alweer tijd om deze magische plek te verlaten. U wordt naar de bushalte in Soppong gebracht waar u per minibus terugrijdt naar Chiang Mai. Een prachtige route over een weg die zich door de heuvels heen slingert. Aankomst in Chiang Mai in de middag en u kunt terugkijken op een paar onvergetelijke dagen.

Transfer naar uw hotel of guesthouse in Chiang Mai is niet inclusief.
 


Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een lokale Engelssprekende gids
Vervoer per publiek transport, vliegtuig, airconditioned minibus en open pick-up truck
Verblijf in eenvoudige accommodatie als omschreven met ventilator en eigen sanitaire voorzieningen
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Overige maaltijden en niet vermelde transfers.
Persoonlijke uitgave en vliegtickets (lokaal & internationaal).
Luchthavenbelastingen (lokaal en internationaal).
Visumkosten.
Bagage afhandeling en facultatieve excursies
Opmerkingen:
 • Omdat Mae Hong Son de bijnaam heeft van `Land in de Mist` bestaat de mogelijkheid dat Nok Mini of Nok Air geen vluchten uitvoert van Chiang Mai naar Mae Hong Son of vice versa.
 • De weerberichten zijn betrouwbaar; wij weten meestal voor vertrek of we wel of niet kunnen terugvliegen vanuit Mae Hong Son.
 • Green Wood Travel moet soms, vanwege de weersomstandigheden, het programma omdraaien.
 • We rijden dan eerst vanaf Chiang Mai naar Pai en vliegen dan vanaf Mae Hong weer terug naar Chiang Mai. Het programma blijft in omgedraaide vorm gelijk.
 • Omdat het weer in Mae Hong Son bijna altijd koel is, raden we u aan een jas of trui mee te nemen.
 • ** 2250 THB per persoon voor een excursie per minibus en boot naar de Langnek bergstam. Lunch is inclusief.

 • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Avontuur puur natuur tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
 • Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie: bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

 • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
  Populaire Green Wood Travel tours