Homepage > Chiangmai Tours > Chiangmai Tours Details
Het grote avontuur (4 dagen / 3 nachten) Laagste prijs: ฿ 7,400.00          Add to planner
Tour details
฿ 7,400.00
Duration: 4 days / 3 night(s)
Deze interessante en afwisselende tocht gaat langs verschillende bergstammen. In afgelegen dorpjes in het noorden van Thailand proberen deze volkeren hun kleurrijke tradities, gewaden en voorwerpen in ere te houden. U maakt hun leven van heel dichtbij mee, want iedere avond verblijft u als gast in het dorp van een stam. U krijgt een kijkje in de keuken en een indruk hoe deze volkeren eeuwenlang hebben weten te overleven en hoeveel schitterende ambachten ze hierbij hebben ontwikkeld.

Het grootste deel van de tocht trekt u te voet de wildernis van de bergen in. Maar er staat meer dan alleen wandelen op het programma: u gaat ook een olifantentocht maken en een hele morgen sportief raften. Onderweg is er ook voldoende tijd om van de prachtige, nog vrij ongerepte natuurlijke omgeving te genieten.
Wat kan ik verwachten
Weg van de `beschaving` en terug naar de basis. Na vier dagen jungle geniet je dubbel van je Thailand vakantie.
Reisroute
Dag 1: Avontuur gaat beginnen op een rustige manier. Even opwarmen voor het echte werk

Vertrek uit Chiang Mai per Pick-up Truck. U rijdt 2 uur langs een schilderachtige route door de Ping-vlakte en later de heuvels in. Onderweg stoppen we bij de lokale markt van Mae Malai. Kijk eens naar al die kleurige klederdrachten en snuif de geuren op van de lokale etenswaren. Insecten zijn hier een delicatesse en de moedigen die het uitproberen kunnen dat beamen!

De lunch vindt plaats bij een natuurlijke warmwaterbron. Na de lunch is er tijd om een lekkere duik te nemen in het mineraalrijke water van de bron. We vervolgen onze tocht over de bochtige weg naar Baan Mae Sae, een Shan dorp.

Vandaar gaan we te voet verder door de jungle en lopen in ongeveer anderhalf uur naar een dorpje van de Karen bergstam. U kunt de Karen in hun natuurlijke omgeving meemaken! We blijven in het dorp en gebruiken er ons avondeten en u krijgt er een slaapplaats bij een Karen familie.


Meals: Lunch,Diner

Transfer: Open pickup truck

Hotel: Op een bamboematje
Dag 2: Een pittige voettocht naar een olifantenkamp voor een jumbo tour

Na het ontbijt wandelen we in drie uur, omringd door weelderige jungle en "oerwoudgeluiden", naar een werkolifantenkamp**.

Hier gebruiken we de lunch en dan is het tijd om de wereld van bovenaf te bekijken namelijk vanaf een olifant! Een geheel unieke beleving en in plaats van lopen schommelen we nu door de jungle en komen zo'n anderhalf uur later aan in Baan Pang Khaolam, een Karen dorp waar we de dag beëindigen met een diner en weer een slaapplaats in het dorp.

** de trek met werkolifanten is nooit verplicht. Maak u wensen kenbaar aan onze gids.


Meals: Ontbijt,Lunch,Diner

Hotel: op een bamboematje
Dag 3: Jungle en nog meer jungle. Geen comfort maar een echte lokale gemeenschap beleving

Na het ontbijt verlaten we het dorp te voet om drie uur te lopen naar een prachtige waterval waar we ook de lunch gebruiken.

Daarna vervolgen we onze trektocht door de jungle en komen na ongeveer twee uur aan in Baan Pong Ngan, een dorp dat bewoond wordt door de Lahu.

Daar dineren en slapen we en genieten weer van de gastvrijheid van de dorpsbewoners.


Meals: Ontbijt,Lunch,Diner
Dag 4: Met een bamboevlot over een jungle rivier, nog even verder lopen en lunchen. terug naar de beschaving

Na het ontbijt gaan we per bamboevlot een spectaculaire 3 uur durende tocht maken over de Tang rivier. We meren even af in een Lahu dorp en verder gaat het langs stroomversnellingen en door een prachtige natuur.

Na deze enerverende ervaring rusten we even uit en lunchen in een Shan dorp. Later die middag wordt u opgehaald en weer teruggebracht naar uw hotel in Chiang Mai.


Meals: Ontbijt,lunch

Transfer: Vlot en open pickup truck

Hotel: geen
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden.
Eentreegelden.
Omschreven transfers vanaf ieder Chiang Mai-stadshotel of guesthouse.
Begeleid door een lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per lokale open taxi en/of bussen en genoemde vlotten/ boten.
Verblijf in zeer primitieve accommodatie (floor space!) als omschreven zonder matrassen of eigen sanitair.
Geen elektriciteit/ maar olielampen/LED verlichting.
Overige maaltijden.
Niet vermelde transfers.
Bagageafhandeling.
Facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven.
Opmerkingen:
 • Om de kwaliteit van de voettochten op een constant niveau te houden, kan de gids onder bepaalde omstandigheden (bijv. het weer) besluiten van het programma af te wijken. De intentie van deze voettocht blijft echter te allen tijde gehandhaafd.
 • U ontvangt voorbereidingsinformatie betreffende onze jungletreks in Noord-Thailand.
 • Uitrusting: het is raadzaam om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie, kopieën van uw paspoort, een kleine rugzak met (zwem)kleren, handdoek en toiletartikelen.
 • Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een goede fysieke conditie. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
 • De jungletocht gaat door heuvelachtig terrein, maar is niet extreem zwaar.
 • Malaria-profylaxe: malaria kan tijdens het regenseizoen in de provincie Chiang Mai voorkomen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw plaatselijke www.ggd.nl of uw huisarts.
 • Neem ook de volgende maatregelen tegen muggen: sluit het muskietennet rond uw bed zorgvuldig draag met name 's avonds kleren die de huid bedekken
 • Gebruik muggenmelk (bijv. van het merk Jaico) met DEET, voordeliger te koop in Thailand

 • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen af te sluiten in België of Nederland. Deze met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
  Reviews
  Populaire Green Wood Travel tours