Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Ayutthaya & Khao Yai National Park (3 dagen) Laagste prijs: ฿ 11,750.00          Add to planner
Tour details
฿ 11,750.00
Duration: 3 days / 2 night(s)
Deze tocht door Thailand`s grootste nationale park, Khao Yai, is een echte natuurbelevenis maar daarnaast ziet en ontdekt u ook allerlei aspecten van de Thaise cultuur. We beginnen in de oude hoofdstad Ayutthaya waar we de imposante overblijfselen uit het Siam tijdperk bezichtigen.

In de volgende dagen is het puur natuur: gigantische woudreuzen, oogverblindende orchideeën, klaterende watervallen en natuurlijk allerlei dieren; van wilde olifanten tot apen, felgekleurde vogels en honderden vleermuizen. We sluiten af met cultuur in de echt Thaise provincieplaats Chachoengsao waar we een zeer heilig Boeddhabeeld bezoeken.

Reisroute
Dag 1: Ruïnes van Ayutthaya | Apenstreken in Lopbui | Khmer tempels | Khao Yai National park

We vertrekken vroeg vanuit uw Bangkok-hotel per airconditioned minibus richting Khao Yai (Nakorn Ratchasima.) Onderweg bezoeken we de ruïnes van de vroegere hoofdstad Ayutthaya, in 1767 verwoest door de Birmezen. De restanten van tempels en paleizen geven een goede indruk van het leven in het toenmalige Siam.

De volgende bestemming is Lopburi waar we de ruïnes van het heiligdom van San Phra Karn aandoen. Honderden apen leven in de tamarinde bomen - pas op want de apen leveren apenstreken! Tegenover het heiligdom staat een Khmer tempel, Phra Prang Sam Yod. Daarna rijden we naar de Phra Phuttabat-tempel in Saraburi, die een interessante en vereerde voetafdruk van Boeddha bezit. Deze tempel trekt veel pelgrims; in de nabijgelegen grotten wonen diverse kluizenaars.

We rijden verder door een natuurrijk landschap vol met bomen, ontelbare rijstvelden en oude houten Thaise huizen. Lunch onderweg. Muak Lek-markt is beroemd vanwege de handel in koeienmelk en kerriekoeken. Lekker!

In de namiddag, wanneer we aankomen, is het 'Happy Hour' in Eco Valley Lodge. Geniet daarna van een heerlijk Thais diner (niet inclusief) in het restaurant van het resort


Meals:  Lunch

Transfer: minibus

Hotel: Eco Valley Lodge
Dag 2: Voettocht door Khao Yai national park | Tropisch fruit ontdekking

Stevig ontbijt en dat hebben we nodig voor energieke dag. We rijden nu door de bergen van Khao Yai National Park naar Nakhon Nayok en stoppen vaak genoeg voor verfrissingen en om te genieten van het spectaculaire uitzicht. Waarschijnlijk komen we onderweg enige wilde dieren tegen.

Het park huisvest meer soorten planten en dieren dan enige andere plaats op aarde. Hier groeien gigantische bomen van meer dan 45 meter hoog, wilde orchideeën, varens en nog veel veel meer.

Na de lunch bij het hoofdkantoor van de parkwacht (dat tevens dient als onderzoekscentrum) maken we een ontspannende wandeling in de directe omgeving. Voordat we ons hotel bereiken, maken we een stop bij een lokale fruitmarkt om enkele exotische Thaise fruitsoorten te bekijken en te proeven. 

UNIEK: wij organiseren speciale maatwerkreizen voor VOGELAARS op aanvraag. Neem contact op met Green Wood Travel.


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: minibus

Hotel:  Rabiangprai Valley
Dag 3: Watervallen | Vleermuizen | Ruïne tempels en Ficus Religiosa

Na het ontbijt bezoeken we de Nang Rong waterval. We nemen de tijd om op te frissen in het verfrissende water. Dichtbij de Wat Pho bezoeken we de enorme fruitvleermuizen die (overdag) in de bomen hangen. Een stukje verder liggen de ruïnes van Sa Morakot met de heilige smaragd gekleurde meren en voetafdrukken van Boeddha. Thai geloven dat wie van dit water drinkt een goede gezondheid geniet. Wat let u! De volgende stop maken we bij de meer dan 500 jaar oude Bo Tree (Ficus Religiosa). Deze boom wordt dagelijks door vele Thaise boeddhistische bezoekers vereerd. U komt in aanraking met de alledaagse boeddhistische manier van leven en denken. Lunch aan de rivier in Chachoengsao, een kleine provinciestad.

Het is mogelijk (niet inclusief de tourprijs) om een korte boot trip te maken vanaf Wat Pho Bang Khla. 

Wat Sothon Wararam ligt op de oever van de brede Bang Pakong River. Deze tempel bevat een van de heiligste Boeddhabeelden, Phra Phuttha Sothon, in Thailand. De stad is ook bekend vanwege haar drukke marktplaats en het vlechten van rotanmanden. Beleef Thai provinciaals leven op zijn best.

In de namiddag brengen we u terug naar uw hotel in Bangkok of Pattaya*). U kunt werkelijk terugkijken op een onvergetelijke tour.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: minibus
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers van centraal gelegen Bangkok hotels
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een professionele lokale Engelssprekende gids
Vervoer per airconditioned minibus
Accommodatie in toeristenklasse hotels met airconditioning en eigen sanitair
Overige maaltijden, alcoholische en frisdrankjes
Transfers van niet centraal gelegen Bangkok hotels
Boot trips en persoonlijke uitgaven
Bagage afhandeling en facultatieve excursies
Opmerkingen:
*) Het is mogelijk om door te reizen naar Pattaya. De extra kosten zijn slechts 800 THB pp. bij minimaal vier personen.
*) Het is mogelijk om door te reizen naar Koh Chang. De extra kosten zijn slechts 1400 THB pp. bij minimaal vier personen
- We adviseren u om wandelschoenen mee te nemen die nat mogen worden, naast zaklantaarn, slippers, anti-muggenolie en een kleine rugzak met kleren en toiletartikelen.
- Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunnen niet in Thailand of Zuidoost-Azië worden afgesloten.
- Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. kunnen routes of hotels soms worden aangepast of veranderd. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Ayutthaya & Khao Yai tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie, bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours