Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Ayutthaya Cruise over de Chaophaya Rivier Laagste prijs: ฿ 2,300.00          Add to planner
Tour details
฿ 2,300.00
Duration: 1 day (07.00-16.00)
Afwisselende dagtour waarin we per bus een bezoek brengen aan het Bang Pa-In zomerpaleis van Thaise koningen en de legendarische oude hoofdstad Ayutthaya en per boot de imposante Chao Praya rivier van Nonthaburi naar Bangkok afzakken, terwijl u geniet van het uitzicht en een gevarieerd lunchbuffet.

In Bangkok staat de zon al vroeg aan de hemel. We vertrekken dus op tijd om het maximale uit deze dag te halen. De luxe airconditioning bus vertrekt (onder leiding van een Engelssprekende gids) om 7.30 uur vanaf het River City Complex aan de Chao Praya rivier in Bangkok. Wij zorgen dat u wordt opgehaald in uw hotel in Centraal Bangkok.

Rond 9 uur arriveren we bij het Bang Pa-In Paleis. Dit ruim opgezette park bevat koninklijke verblijven en paviljoenen te midden van mooi aangelegde paleistuinen en waterpartijen. Het complex dateert al uit de 17e eeuw, toen Ayutthaya nog de hoofdstad van Siam was. Helaas zijn er niet veel gebouwen uit deze tijd bewaard gebleven. Het was koning Mongkut die het nieuw leven inblies en weer ging gebruiken als zomers buitenverblijf en als officiële ontvangst locatie. Het gezichtsbepalende paviljoen is de in een vijver gelegen "Goddelijke zetel van de persoonlijke vrijheid", een mooi voorbeeld van klassieke Thaise architectuur. Het werd gebouwd door Mongkuts zoon, koning Chulalongkorn, wiens beeld nu in het paviljoen staat.

We zijn dan niet ver van Ayutthaya, dat 400 jaar lang de hoofdstad was van het Siamese rijk, maar werd vernietigd door de Birmezen in 1767. Vanaf 10.30 uur bezichtigen we hier de ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagodes uit vervlogen dagen. Ons eerste bezoek is aan Wat Mahathat, het boeddhistisch klooster waar men al in de 14e eeuw aan begon te bouwen en dat later het religieuze middelpunt werd van het Siamese rijk. Die ouderdom is prachtig te zien bij het legendarische Boeddhabeeld dat bijna helemaal is verzwolgen door bomen. Hoe Ayutthaya er ooit uitgezien moet hebben is misschien het best voor te stellen in de Wat Phrasrisanphet, de best bewaarde tempel, ooit de heiligste tempel binnen de muren van het koninklijk paleis. Om de indruk van het oude Ayutthaya compleet te maken bezoeken we het 13 meter hoge Boeddhabeeld in Wihan Phramongkhon Bophit. Het is een van de grootste Boeddhabeelden in Thailand en stond in de glorietijd in de open lucht in het gebied rondom het paleis.

Om 13.15 uur is het tijd om aan boord te gaan van de Cruise Liner die u van de Wat Chong-Lom pier in Nonthaburi rustig terug zal varen naar Bangkok. Er staat een uitgebreid en gevarieerd lunch buffet voor u klaar met gerechten uit de Thaise en internationale keuken. Dit deel van de tocht voert langs het eilandje Kred, waar de lang geleden uit Birma gevluchte Moon gemeenschap woont.

Zo rond 15.00 uur, als de oevers van Bangkok zich weer aandienen, wordt een een kop koffie geserveerd. Langzaam aan wordt het drukker op het water. We passeren het Grand Palace en het kleurrijke Royal Barges House voordat we rond 16.00 uur aanleggen bij het River City Shopping Complex, het eindpunt van deze tour. U wordt teruggebracht naar uw hotel in Centraal Bangkok.
Wat kan ik verwachten
Een heerlijke riviercruise en een culturele beleving in Ayutthaya.
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden.
Omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Bangkok hotels).
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleiding door een (1x) lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned (mini)bus en airconditioned boot.
Onze persoonlijke zorg en attentie.
Overige maaltijden, fris, alcoholische drankjes.
Persoonlijke uitgaven.
Transfers van andere niet centraal gelegen Bangkok hotels.
Opmerkingen:
- Kleedt u luchtig en bescherm u goed tegen de zon (pet meenemen).

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours