Homepage > Hanoi Tours > Hanoi Tours Details
PRIVE Wonderen van Noord Vietnam: Hanoi - Sapa - Halong (8 dagen) Laagste prijs: ฿ 16,830.00          Add to planner
Tour details
฿ 16,830.00
Duration:
Rond Hanoi, in Noord-Vietnam, slaat de natuur je met absolute schoonheid om de oren. Hier is werkelijk alles uit de kast gehaald: adembenemende landschappen, woeste bergen, oogstrelende rijstterrassen, unieke kalkstenen rotsformaties en of het allemaal niet genoeg is, ligt er het wonder Halong Bay. Nog meer kleur wordt toegevoegd door de bergvolkeren Hmong en Giay, die dit deel van Vietnam een eigen karakter geven.

REISROUTE (zie kaart onderaan): HANOI - LAO CHAI VILLAGE - SAPA - HALONG BAY

De Black Hmong die al van generatie op generatie rondom Sapa wonen houden sterk vast aan hun culturen en tradities. Zo dragen volwassen en kinderen (en ja, ook pubers) nog de originele klederdracht. Dat doen ze niet omwille van de toeristen, dat doen ze omdat ze dat willen. Het is zeer bijzonder kennis te maken met de verschillende stammen, te midden van zoveel natuurschoon.

Onvergetelijk wordt uw tocht naar Halong Bay, een gigantisch gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. Aan boord van de Jonk ontdekt u dit spectaculaire natuurgebied. Onderga het uitzicht vanaf het zonnedek of peddel met de kano tijdens zonsondergang rondom uw cruiseboot. Op deze reis ondergaat u de beste uitzichten over het berglandschap van Noordwest Vietnam, ontdekt u nog meer Vietnamese culinaire gerechten en trekt u per fiets door de historische hoofdstad Hanoi.
Wat kan ik verwachten
De ultieme Vietnman ervaring in een korte tijd de hoogte punten zien van het land van de draken zien.
Reisroute
Dag 1: Eerste kennismaking met Hanoi. Pas op, een scooter!

Na aankomst staat uw chauffeur klaar om u naar het centrale, oude stadsdeel van Hanoi te brengen. U verblijft in het Hong Ngoc Dynasty Hotel of in een vergelijkbaar hotel.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, maar maakt geen grootschalige indruk. De stad oogt overzichtelijk met veel kleine straatjes waar de Vietnamezen hun handel drijven of een restaurantje bezoeken. Het tempo is er prettig al zult u snel merken dat het er boordevol scooters en brommers is. Veel bestuurders gebruiken hun claxons om zich te laten gelden. Gelukkig zijn er parken en waterrijke gedeeltes, historische boulevards en honderden tempels en pagodes; u treft er Vietnamese, Chinese en Franse invloeden aan. Het verleden is hier nooit ver weg.


Transfer: Auto of minibus

Hotel: Hong Ngoc Dynastie
Dag 2: Fietstocht door het Parijs van het Oosten, nachttrein naar Lao Chai.

Dit wordt een mooie maar volle dag. We beginnen dus op tijd, vooral omdat de eerste stop van de ochtend tour om Hanoi verder te ontdekken bij het Ho Chi Minh Mausoleum zal zijn. Het kan hier namelijk later op de dag erg druk worden. Uw Engelssprekende gids legt u uit waarom het oude French Quarter de bijnaam het 'Parijs van het Oosten' had en vertelt over de geschiedenis en architectuur van de stad. U bezoekt het Presidentieel Paleis, de Presidentiële Tuinen, Ho Chi Minh's Stilt House en de One Pillar Pagode, een van de iconische tempels in Vietnam, al daterend uit de 11e eeuw.

U luncht (indien beschikbaar) in het bijzondere KOTO Restaurant. KOTO staat voor 'Know One, Teach One. Hier krijgen kansarme jongeren de mogelijkheid een opleiding te volgen en zo niet alleen aan de armoede te ontglippen maar ook hun leefomgeving te verbeteren.

Na de lunch staan het Etnologisch Museum en het Old Quarter op het programma. In het museum komt u meer te weten over 54 etnische volkeren in Vietnam. Om goed te kunnen zien hoe men in het oude centrale Hanoi leeft en woont, stappen we op de fiets voor een tochtje door dit historische deel van de stad.

De unieke, echt Vietnamese Water Puppet Show, die van oudsher door bewoners van de Rode rivierdelta wordt uitgevoerd, vormt het begin van de avond. Hierna gaan we naar het station van Hanoi om de nachttrein 2e klasse airconditioning (4 slaapplaatsen per cabine) naar Lao Chai te nemen. Als u deze cabine met twee personen wilt gebruiken, kunt u tegen een meerprijs de hele cabine huren.


Meals: Ontbijt,lunch

Transfer: Auto of (mini)bus, nacht slaaptrein

Hotel: Nachttrein
Dag 3: De prachtige bergen en spectaculaire rijstvelden van Sapa.

In de vroege ochtend komt de trein in Lao Chai aan. Onze chauffeur brengt u daarna naar Sapa, op ongeveer anderhalf uur rijden. Geniet eerst van een ontbijtje en fris u even rustig op voordat u Sapa gaat ontdekken.

Van Sapa wordt weleens gezegd dat het vier seizoenen in een dag heeft. Het weer varieert er enorm. Het is vaak mistig, het kan er tropisch warm zijn en er ligt sneeuw op de bergtoppen. Sporadisch heeft het zelfs in het stadje gesneeuwd! In juli en augustus is het er nat, dan valt er veel regen. Maar wat voor weer u ook treft, de prachtige bergen en spectaculaire rijstvelden maken alles goed.

In de middag maken we een wandeling naar Cat Cat en Sin Chai voor een kennismaking met de gastvrije Black Hmong. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht indelen.
 


Meals: Ontbijt,diner

Transfer: Trein,auto of minibus

Hotel: Hmong Sapa Hotel
Dag 4: Moeder natuur op haar best en een bezoek aan de Hmong en Giay.

U ziet moeder natuur op haar best vandaag. Het ene uitzicht wordt nog mooier dan het andere. Na het ontbijt gaan we de omgeving van Sapa verkennen. Allereerst gaat het naar de Muong Hoa vallei, waar rijstterrassen, een waterval en het eeuwig groene landschap elkaar goed aanvullen. Het is hier goed toeven want de lucht is fris en puur. In Y Linh Ho stoppen we om te zien hoe de Hmong leven.

We maken een wandeltocht langs de 'verborgen' paden van Sapa, langs rijstvelden en dorpjes. In Lao Chai treffen we de Black Hmong, een van de meest voorkomende bergvolkeren in deze regio. Ze dragen hun cultuur en tradities met trots uit, spreken hun eigen dialect en zijn herkenbaar aan hun blauwe kleding. Om de verschillen tussen de diverse minderheden hier te zien, leggen we ook aan in het dorp Ta Van waar Giay wonen. Hierna rijden we terug naar Sapa.

In de middag maken we een korte maar indrukwekkende trip naar de Tram Ton Pas die op het hoogste deel van het Hoang Lien Son gebergte ligt. Hier hebt u het beste uitzicht over de bergen van het Noordwesten van Vietnam. Camera niet vergeten! Op de terugweg stoppen we bij de Thac Bac (Silver) waterval, een populaire attractie.


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of (mini)bus

Hotel: Hmong Sapa Hotel
Dag 5: Naar het dak van Zuidoost Azie. Per bus naar Hanoi.

De ochtend heeft geen programma maar wij raden u aan de Ham Rong berg te bezoeken voor het adembenemende uitzicht van de ruim drieduizend meter hoge Fansipan, ook wel het dak van Zuidoost Azië genoemd.

In de middag wordt u naar het busstation gebracht voor de (ongeveer zes uur durende) rit naar Hanoi. Uw tussenstation op weg naar een van de wonderen der natuur: Halong Bay.


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of (mini)bus

Hotel: Hong Ngoc Dynastie
Dag 6: Met de Junk naar Halong Bay, het prachtige slotstuk van deze reis.

Probeert u zich dit even voor te stellen: het gebied van Halong Bay is ruim 1500 km2 groot en bevat duizenden grotere en kleinere kalksteenformaties. Sommige van die kalksteentoppen hebben er 500 miljoen jaar over gedaan zich te vormen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit gebied enkele tienduizenden jaren geleden al bewoond werd.

Het gebied is niet alleen groot, het is indrukwekkend en uniek in de wereld. Niet zo gek dat het tot de nieuwe natuurlijke wereldwonderen wordt gerekend en het op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties staat.

Na het ontbijt vertrekt u (tussen 7:45 en 8:30 uur) per (gedeelde) shuttlebus naar Halong Bay waar u aan boord gaat van de "jonk". Daar wordt de lunch geserveerd. We maken daarna een korte wandeling om vanaf een heuveltop over de baai uit te kijken en gaan naar een rustig strand om te zwemmen of uit te rusten. Ook de boot heeft een zonnedek. We leggen nog aan bij een vissersdorpje waar de families al generaties lang in de baai wonen. U kunt rond zonsondergang met een bamboe kano het water op gaan of aan boord lekker een drankje drinken. Diner aan boord.


Meals: Ontbijt,lunch,diner

Transfer: Auto of minibus, jonk

Hotel: V Spirit Premier
Dag 7: Van Halong Bay terug naar Hanoi.

Echt: nadat u wakker bent geworden op de jonk kijkt u eerst uit het raam om te zien wat uw uitzicht is. Na het ontbijt varen we naar een van de grotere grotten in dit gebied. Daarna wordt het tijd om langzaamaan richting haven te varen.

Na de lunch (aan boord) keert u per shuttlebus terug naar Hanoi. De avond kunt u naar eigen bevinden besteden. Doe nog wat laatste aankopen, maak een rustig avondwandelingetje door de oude stad waar vroeger elke straat het exclusieve domein van een bepaald gilde was, zo zijn er straten vol ijzersmeden, zilverwinkels, papierwinkels en nog veel meer. En vergeet niet nog een keer te genieten van de vele lekkere gerechten waar Vietnam bekend om staat.


Meals: Ontbijt, Lunch,

Transfer: Boot, auto of (mini)bus

Hotel: Hong Nco Dynastie
Dag 8: De laatste loodjes

Na het uitchecken kunt u uw bagage veilig opbergen in het hotel om nog van uw laatste uurtjes te genieten in Hanoi. Met mooie reiservaringen en foto's en vast al een beetje heimwee naar de prachtige locaties die u hebt bezocht, komt hier een eind aan deze achtdaagse reis. Onze chauffeur brengt u naar het Noi Bai vliegveld voor de thuisreis of, wie weet, een andere exotische locatie.
 


Meals: Ontbijt

Transfer: Auto of bus
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een professionele lokale Engelssprekende gids
Vervoer als omschreven per airco (mini)bus en/of auto, nacht slaaptrein (4 slaapplaatsen per cabine), diverse open boten
Verblijf in toeristenklasse hotels als omschreven met airconditioning en eigen sanitair
Aan boord van de Halong Cruise heeft u een kleine airconditioned slaapcabine en eigen sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
Overige maaltijden, fris- en alcoholische drankjes
Transfers
Internationale vliegtickets, online inchecken (lokaal en internationaal)
Visumkosten Vietnam E-visa, bagage-afhandeling, facultatieve excursies
Persoonlijke uitgaven en reis-/ annulering verzekering.
Opmerkingen:
Omdat het in Sapa bijna altijd koel is, adviseren we u een trui een waterdichte jas en schoenen mee te nemen!
Zwemspullen, zonnebrandcreme en een handdoek zijn essentieel en ..... een goed humeur!

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de ze unieke Prive Wonderen van Noord Vietnam tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

Wij verplichten klanten om een reis-, medische-, annulering- en andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of Belgie. Deze soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azie worden afgesloten.

Reviews
Populaire Green Wood Travel tours