Homepage > Kanchanaburi Tours > Kanchanaburi Tours Details
Erawan Waterval en de Hellfire Pass (Halve dag) Laagste prijs: ฿ 1,850.00          Add to planner
Tour details
฿ 1,850.00
Duration: 08.00-14.30
De spetterende en uitnodigende waterval van Erawan en de indrukwekkende groeve van de Hellfire Pass vormen een afwisselende combinatie in deze halve dag tour met eigen chauffeur. Ze zijn typisch voor de veelzijdige omgeving van Kanchanaburi, zelf al het begin van een reusachtig natuurgebied met vier enorme nationale parken en grote meren.

Kanchanaburi, waar de rivieren Kwae Yai en Kwae Noi samen verder stromen als de Mae Klong, is nauw verbonden met de Tweede Wereldoorlog. Daar herinnert de beroemde Brug over de rivier de Kwai aan. Honderdduizenden burgerarbeiders en geallieerde krijgsgevangenen werkten hier onder extreme Japanse druk aan de Birma spoorlijn, die niet voor niks de bijnaam Dodenspoorlijn kreeg. Onder de ruim honderdduizend doden waren zo`n 3.000 Nederlanders. Deze ochtend is weliswaar een kennismaking met dit verleden, maar toch vooral ook een heerlijk fris uitje. Zwembroek niet vergeten!

De Erawan waterval is genoemd naar een driekoppige witte olifant uit een Hindoe mythologie, waarschijnlijk omdat de bovenste van de zeven niveaus van de waterval op een olifantenkop lijkt. Deze waterval is aantrekkelijk omdat op bijna alle niveaus zich een natuurlijk bad heeft gevormd, waar het heerlijk pootjebaden en zwemmen is. De kalkstenen formatie is omgeven door woud.

De bouw van de Birma spoorlijn was waarschijnlijk nergens gruwelijker dan bij wat van krijgsgevangenen de bijnaam Hellfire Pass kreeg. De schaars verlichte groeve, waar 24 uur per dag werd gewerkt, zag er van boven af uit als de hel zoals Dante hem beschreef. Met alleen hamers en beitels werden hier in meters hoge rotsen twee wanden uitgehakt waar tussen de spoorlijn moest komen. Toen een hel, nu een rustig, maar indrukwekkend monument dat ervoor zorgt dat de wreedheden uit de Tweede Wereldoorlog niet worden vergeten.

U reist met de minibus en uw eigen chauffeur. Entreetickets zijn inbegrepen. Vertrek om 8 uur, u bent rond 14.30 uur terug in Kanchanaburi.
Voorwaarden
Entreegelden en omschreven transfers (alleen vanaf centraal gelegen Kanchanburi Hotels.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Vervoer per airconditioned minibus en chauffeur.
Maaltijden fris en alcoholische drankjes.
Transfers van andere afgelegen Kanchanburi hotels.
Facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven.
Geen gids wel een ervaren chauffeur.
Opmerkingen:
  • Het is niet toegestaan om etenswaren mee het nationaal park in te nemen. Laat meegebracht voedsel achter in de minibus.
  • Breng een handdoek mee en eventueel droge kleren. Weet wel dat er bij de Erawan watervallen geen gelegenheid is om om te kleden.
  • Het Hell Fire museum is open van 9-4 en is gratis, maar geef wel een donatie (100THB), zodat zij hun werk kunnen voortzetten.
  • Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours