Homepage > Khao yai Tours > Khao yai Tours Details
PRIVE Kamperen in Khao Yai National Park (2 dagen) Laagste prijs: ฿ 5,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 5,950.00
Duration: 2 days / 1 night(s)
Twee lange en afwisselende dagen kamperen in Khao Yai, het oudste en een van de grootste en populairste natuurparken in Thailand. U maakt verschillende PRIVÉ jungletreks, gaat naar watervallen, maakt een nachtelijke safari en bezoekt de unieke vleermuizengrot, waar als de avond valt een miljoen vleermuizen uitvliegen op zoek naar eten.

U kampeert in eenvoudige maar goede tenten. Uw `boterham` eet u voor de tent of in een lokaal restaurant. Wij zorgen voor tenten, slaapzakken, anti bloedzuiger sokken, regenjassen (in het regenseizoen), telescopen, koffie, thee en water. En voor goede Engelssprekende gidsen die u zullen wijzen op dieren en planten die u wellicht anders over het hoofd zou hebben gezien.

Khao Yai National Park is zo`n tweeduizend vierkante kilometer groot en staat op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties, voornamelijk omdat het een intact zijnde `moesson woud` of `droog woud` herbergt, een meer open vorm van bebossing dan het dichtere tropisch regenwoud. Dat tropische regenwoud is er ook in Khao Yai, net als graslanden. Er zijn duizenden soorten planten aangetroffen en alleen al meer dan 300 verschillende soorten vogels (let op de `gak gak gak` van de neushoornvogel). Uiteraard ontbreekt het hier niet aan insecten en slangen. En er zitten dus veel vleermuizen (in de Bat Cave).
Wat kan ik verwachten
Kampeer in de Thaise natuur en bewonder verschillende exotische dieren in het wilt.
Reisroute
Dag 1: De paden op, de jungle in. The beach waterval. Nacht safari. Kamperen

Deze kampeer en jungletocht begint om 8 uur 's ochtends in de Khao Yai Garden Lodge. In een trektocht van twee a drie uur laat onze Engelssprekende gids u zoveel mogelijk zien. U hoort van alles over de bomen, planten en het leven van de wilde dieren. Deze eerste jungletocht wordt afgesloten met een lunch in een lokaal restaurant. Van luieren is geen sprake, want het is een drukke dag. U gaat naar de Lam Ta Khong kampeerplaats waar de tenten moeten worden opgezet.

Als de haringen goed in de grond zitten, gaat de tocht per auto naar de Haew Suwat watervallen, die internationaal beroemd werden door een scene in de film The Beach. Op de weg terug naar de zuidelijke kant van het nationale park hopen we wilde olifanten te zien. De natuur gaat hier zijn eigen gang, het is geen dierentuin, dus we moeten een beetje geluk hebben.

Diner wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Om 8 uur 's avonds begint de Night Safari waarin u met de zaklamp op zoek gaat naar het nachtelijke jungleleven. Ook hier geldt dat u een beetje geluk moet hebben. Tegen 9 uur bent u terug in het kamp en is het tijd om te relaxen en te slapen.


Meals: Lunch, Diner

Hotel: In de slaapzak in een tent
Dag 2: Jungletrek Grootste waterval van Khao Yai. The lonely Cliff. Vleermuizengrot

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een nieuwe, andere trektocht door de jungle. De truck brengt u naar het beginpunt (steekt daar een olifant over?). Ook deze tocht duurt twee a drie uur. Lunch wordt opgediend in een lokaal restaurant. Met de pick-up truck gaat u vervolgens naar de Haew Narok waterval, de grootste waterval van het Khao Yai National Park. Eenmaal opgedroogd wordt het tijd dit park eens van een hoger gelegen punt te aanschouwen. U gaat naar The Lonely Cliff, het mooiste uitkijkpunt.

Rond zonsondergang vliegen bij de vleermuizengrot (Bat Cave) vele honderdduizenden vleermuizen uit (sommigen zeggen wel een miljoen), op hun nachtelijke jacht naar eten. Dat uitzwermen duurt meer dan een half uur en is een magnifiek gezicht. In het kalkstenen gebergte van Khao Yai ontstonden over een periode van miljoenen jaren scheuren in de rotsen. Ze werden een geliefde schuilplaats voor de vleermuizen, die zich hier tegoed te doen aan de vele insecten die hier rondfladderen.

Voldaan (en misschien ook wel een beetje moe) wordt u rond 7 uur 's avonds weer afgezet bij de Khao Yai Garden Lodge.


Meals: Ontbijt, Lunch

Hotel: geen
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden
Entreegeld Khao Yai en omschreven transfers
Jungletreks als omschreven in de reisbeschrijving
Engelssprekende gids
Gebruik tent,slaapzakken,telescoop,anti bloedzuiger
Koffie,water,thee,fruit
Vervoer per pick-up truck
Onze persoonlijke zorg en attentie
Overige Maaltijden
Persoonlijke uitgaven
Fris en alcoholische dranken en tips
transfers van en naar hotel en facultatieve excursies
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
Opmerkingen:
Wat moet je meenemen?
1. Camera & zonnebrandcrème en bescherm je goed tegen de zon (pet meenemen!)
2. Losse luchtige kleren en stevige schoenen of sandalen
3. Niets, je kunt het helemaal overlaten aan onze gidsen.
Populaire Green Wood Travel tours