Homepage > Khao yai Tours > Khao yai Tours Details
PRIVE Phimai Heiligdom van de Khmer Laagste prijs: ฿ 3,800.00          Add to planner
Tour details
฿ 3,800.00
Duration: 1 day (08.00-18.00)
Privé dagtour naar Phimai, het belangrijkste Khmer heiligdom in Thailand.

Phimai werd gebouwd tussen het einde van de 11e eeuw en laat in de 12e eeuw. Het was het eindpunt van de belangrijke weg van Angkor Wat, het wereldwonder in het noorden van Cambodja, middelpunt van het Khmer rijk, naar Phimai. Een 225 kilometer lange weg waarvan de contouren nu alleen nog uit de lucht te zien zijn omdat het grootste deel is overgroeid door de jungle. In de hoogtijdagen had Phimai ongeveer dezelfde (enorme) omvang als Angkor Wat.

De Thaise benaming Phimai is afgeleid van Vimaya, dat verwijst naar inscripties die in het complex gevonden zijn: Vimayapura, de stad van Vimaya. Opvallend is dat de Khmer hindoe waren maar in Phimai boeddhistische tempels werden gebouwd. Mogelijk naar voorbeeld van een tempel uit de 7e eeuw in Khorat. Nog altijd is in Phimai te zien hoe welvarend, machtig en ontwikkeld het Khmer rijk ooit was.

Op deze privé dagtour, die om 8 uur `s ochtends begint vanuit Khao Yai, gaat u per minivan naar Phimai. Het complex ligt op ongeveer 60 kilometer van de stad. U bezoekt een lokale markt, een Rock Painting Site, het Phimai Museum en natuurlijk de tempels van Ban Prasat Archaeology Site en Prasat Hin Phimai (een Mahayana boeddhistische heiligdom). De tour is inclusief lunch, fruit en water en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. U bent rond 7 uur `s avonds weer terug in uw hotel.

Het Phimai complex is het belangrijkste en grootste Khmer heiligdom in Thailand maar wordt nog niet overstroomd met hordes toeristen. Zoals een reiziger eens verzuchtte: "Hier kun je nog foto`s maken zonder dat er mensen door je beeld lopen."

Wat kan ik verwachten
Privé dagtour naar Phimai, het belangrijkste Khmer heiligdom in Thailand.
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden en entreegelden.
Omschreven transfers per airconditioned minibus.
Excursie als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleid door een lokale Engelssprekende gids.
Lokale lunch, fruit en water.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Niet vermelde transfers.
Overige maaltijden, fris- en alcoholische drankjes.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies
Opmerkingen:
1. Mee? Camera & zonnebrandcrème en bescherm je goed tegen de zon (pet meenemen).
2. Aan? Losse luchtige kleren en stevige schoenen of sandalen.
3. Doen? Niets, je kunt het helemaal overlaten aan onze gidsen.
4. Verwacht? Avontuur, we gaan naar oude Khmer tempels.

Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
Populaire Green Wood Travel tours