Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
River Kwai Tour (2 dagen / 1 nacht) Laagste prijs: ฿ 5,950.00          Add to planner
Tour details
฿ 5,950.00
Duration: 2 days / 1 night(s)
Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt die wil genieten van natuur en echt Thailand.

Samen met een Greenwood Travel gids ga je op stap en veel beleven. Overnachten doe je in een unieke drijvende boetiek accommodatie. Gezellige medereizigers, unieke route`s, lage prijs vanwege geen tussenpersonen en steeds vernieuwd.
Wat kan ik verwachten
Een compacte reis naar de boeiende provincie Kanchanaburi.
Reisroute
Dag 1: Kleurrijke drijvende markt, Bridge over the River Kwai, prachtige grottempel.

Na het ontbijt een vroeg vertrek per minibus naar de befaamde drijvende markt van Damnern Saduak. We rijden langs de kust en we stoppen, in het seizoen, om te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi.
We maken een mooie boottocht van een half uur naar de markt. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Sommige mensen vinden dat het te toeristisch is. Er zijn echter weinig echte drijvende markten overgebleven. Als ze er zijn heeft u geluk om meer dan drie bootjes met verkopers te zien. Kijk verder en dan krijgt u niet alleen een aantal prachtige ansichtkaart foto's, maar ook een culturele ervaring van het leven in Thailand zo'n honderd jaar geleden. Het is ook het juiste moment voor een goed kop lokale (ijs)koffie.
Dan door naar Kanchanaburi, bekend door de 'Bridge over the River Kwai' en de beruchte dodenspoorlijn. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur lunchen we vlakbij de brug op een drijvend restaurant. Daarna brengen we een bezoek aan het ereveld Chungkai een van de drie rustplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van de Chungkai bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een grottempel.
In de grot, tussen de stalagmieten en stalactieten, zijn boeddhistische en hindoeïstische beelden en beeldjes, een klein heiligdom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebruikten de Japanners het grotcomplex als opslag. We gaan verder naar het Boutique Raft Resort, een drijvend floatel op de Kwai Noi-rivier.
De namiddag is ter vrije besteding; maak een avontuurlijke rit in de buurt per fiets, ga vlotvaren, paddleboarden of laat u verwennen met een traditionele Thaise massage salon en kruidensauna en/of neem een verfrissende duik in het zwembad in de rivier.
Na het diner (niet inclusief) zijn er in de omgeving, vraag het aan uw gids, regelmatig een Pong-Lang shows. Traditionele Birmese dansen en muziek uitgevoerd door kinderen van Birmese immigranten. De opvoering van hun dansen in Thailand is uniek.


Meals: Lunch

Transfer: Minibus en boot

Hotel: Boutique Raft Resort
Dag 2: De indrukwekkende Hellfirepas en maak een voettocht door de bamboejungle

Eerst ontbijt en daarna per minibus naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire pass. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling foto's, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door bergland en jungle.

Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. 's Nachts werd het werk verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire pass. Lunch bij het treinstation van Ban Nam Tok.

Na de lunch vertrekt u weer naar Bangkok per airconditioned publieke minibus. Aankomst is tussen 18:00 en 19.00 uur nabij Victory monument. De transfer naar uw hotel in Bangkok is exclusief.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: Minibus

Hotel: Geen
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden en entreegelden.
Omschreven transfers van centraal gelegen Bangkok hotels.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleidt door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus, 3e klasse trein en varen per open boot naar de drijvende markt.
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair.
Overige maaltijden, fris en alcoholische dranken.
Transfer van niet centraal gelegen Bangkok hotels en (boot)transfers.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Bagage afhandeling.
Opmerkingen:
  • Vertrekt dagelijks, er is een toeslag van 1.500 THB pp. als u een privé-tour wenst.
  • Komt u weer terug in hetzelfde Bangkok hotel neem dan alleen handbagage mee.
  • Zwemspullen, handdoek en slip vaste schoenen zijn essentieel en ..... een goed humeur!
  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de River Kwai Tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  • Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours