Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
River Kwai Tour (3 dagen / 2 nachten) Laagste prijs: ฿ 8,450.00          Add to planner
Tour details
฿ 8,450.00
Duration: 3 days / 2 night(s)
Kanchanaburi staat wijd en zijd bekend om haar overweldigende natuur, de roemruchte brug over de Kwai en het bijbehorende trieste verleden. Deze tour is voor iedereen geschikt en inclusief twee overnachting op een `Jungle Raft.` Dat is een authentiek drijvend boetiek floatel, middenin de ruige jungle van Kanchanaburi, gebouwd van hout en bamboe.

Unieke accommodatie en ontsnap even aan het jachtige leven van alledag. Geniet van de sublieme locatie en de lokale atmosfeer met onze gids.
Dit is een klassieke meerdaagse excursie die origineel blijft doordat onze gidsen je iedere keer weer meenemen naar nieuwe lokale gemeenschap plaatsen. Goed publiek, unieke route`s, lage prijs vanwege geen tussenpersonen en steeds vernieuwd.
Wat kan ik verwachten
Een aaneenrijging van de hoogtepunten in Kanchanaburi in slecht drie volle dagen.
Reisroute
Dag 1: Drijvende markt | Brug over de Kwai rivier | Chungkai ereveld | Grottempel

Na het ontbijt een vroeg vertrek per minibus naar de befaamde drijvende markt van Damnern Saduak. We rijden langs de kust en we stoppen, in het seizoen, om te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi.

We maken een mooie boottocht van een half uur naar de markt. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Sommige mensen vinden dat het te toeristisch is. Er zijn echter weinig echte drijvende markten overgebleven. Als ze er zijn heeft u geluk om meer dan drie bootjes met verkopers te zien. Kijk verder en dan krijgt u niet alleen een aantal prachtige ansichtkaart foto's, maar ook een culturele ervaring van het leven in Thailand zo'n honderd jaar geleden. Het is ook het juiste moment voor een goed kop lokale (ijs)koffie.

Dan door naar Kanchanaburi, bekend door de 'Bridge over the River Kwai' en de beruchte dodenspoorlijn. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur lunchen we vlakbij de brug op een drijvend restaurant. Daarna brengen we een bezoek aan het ereveld Chungkai een van de drie rustplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van de Chungkai bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een grottempel. In de grot, tussen de stalagmieten en stalactieten, zijn boeddhistische en hindoeïstische beelden en beeldjes, een klein heiligdom. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebruikten de Japanners het grotcomplex als opslag.

We gaan verder naar het Boutique Raft Resort, op de oever van de Kwai Noi-rivier. De namiddag is ter vrije besteding; maak een avontuurlijke rit in de buurt per fiets, ga paddleboarden of laat u verwennen met een traditionele Thaise massage salon en kruidensauna en/of neem een verfrissende duik in het 'zwembad'  in de rivier. 
   
Na het diner (niet inclusief) is er regelmatig een Pong-Lang Show  nabij het resort. Traditionele Birmese dansen en muziek uitgevoerd door kinderen van Birmese immigranten. De opvoering van hun dansen in Thailand is uniek.


Meals:  Lunch

Transfer: Minibus

Hotel: Boutique Raft Resort
Dag 2: Hellfire pass & museum | Boemeltrein | Jungle raft

Eerst ontbijt en daarna per minibus naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire pass. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling foto's, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door bergland en jungle.

Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze 1200 meter lange en 5 meter brede passage door een berg die onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen en dwangarbeiders is uitgehakt. 's Nachts werd het werk verlicht door olie- en carbidlampen, vandaar de naam Hellfire pass. Lunch bij het treinstation van Ban Nam Tok.
Met de boemeltrein zetten we de reis over de oude spoorlijn voort naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Hou uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai.

Dan terug naar ons Boutique Jungle Raft, een uniek drijvend hotel middenin de jungle gebouwd van hout en bamboe. De (eenvoudige) airconditioned kamers hebben elk een badkamer met douche en toilet en een veranda met een luie hangmat. Deze schitterende locatie geeft alle mogelijkheid om volledig tot rust te komen.

De namiddag kunt u naar eigen wens invullen; geniet van de rust luierend in uw hangmat, bezoek het nabijgelegen dorpje, ga zwemmen in de rivier of het zwembad. Er is een traditionele Thaise massage salon. Dineren (niet inclusief) doen we met uitzicht over de River Kwai.


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: minibus & trein

Hotel: Boutique Raft Resort
Dag 3: Erawan watervallen | Srinakarin dam | Chedi van Nakorn Pathom

Na het ontbijt een mooie rit naar het Erawan Nationaal Park, waar we een bezoek brengen aan de Erawan watervallen. Deze bestaan uit 7 helderblauwe terrassen waarin u uitgebreid kunt zwemmen. Achter diverse watervallen liggen grotten en spelonken om te verkennen. Een perfecte ochtend. Let op de kleine visjes die zich vastzuigen aan uw huid. Het kriebelt vreselijk maar is zonder gevaar voor infecties. In luxe massage salons gebruikt men deze visjes om uw huid te reinigen op een natuurlijke wijze. De lunch gebruiken we nabij de Srinakarin dam, de grootste in Thailand, die we ook bezoeken.

    Vervolgens is het tijd om terug te gaan naar Bangkok. Als het verkeer meezit, stoppen we onderweg nog even voor een bezoek aan de Chedi van Nakorn Pathom. Zoniet dat ziet u deze hoogste chedi ter wereld vanuit onze minibus. Deze chedi is een belangrijk boeddhistisch bedevaartsoord. Tegen de avond aankomst in uw hotel in Bangkok


Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: Minibus
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden en entreegelden.
Omschreven transfers van centraal gelegen Bangkok hotels.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving.
Begeleidt door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Vervoer per airconditioned minibus, 3e klasse trein en varen per open boot naar de drijvende markt.
Verblijf in goede toeristenklasse hotels als omschreven, met airconditioning en eigen sanitair.
Overige maaltijden, fris en alcoholische dranken.
Transfer van niet centraal gelegen Bangkok hotels en (boot)transfers.
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Bagage afhandeling.
Opmerkingen:
  • Vertrekt dagelijks, er is een toeslag van 1.000 THB pp. als u een privé-tour wenst.
  • Komt u weer terug in hetzelfde Bangkok hotel neem dan alleen handbagage mee.
  • Zwemspullen, handdoek en slip vaste schoenen zijn essentieel en ..... een goed humeur!
  • Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de River Kwai Tour blijft te allen tijde gehandhaafd.
  • Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.

  • Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
    Reviews
    Populaire Green Wood Travel tours