Homepage > Bangkok Tours > Bangkok Tours Details
Riviercruise Bangkok - Rivierleven met boot en fiets - 3 dagen opwaarts Laagste prijs: ฿ 13,550.00          Add to planner
Tour details
฿ 13,550.00
Duration: 3 days / 2 night(s)
Deze cruise over de "rivier der Koningen" is bijzonder veelzijdig en laat u in korte tijd veel van het originele Thailand zien. Het leven op en aan de rivier, dorpjes waar de tijd stil is blijven staan en eeuwenoude gebruiken.!U doet dit met een 100 jaar oude rijstboot die omgebouwd is tot comfortabel drijvend hotel, kleinschalig met zijn 20 meter lengte, en gedeeltelijk per fiets, wat u de gelegenheid biedt op plekken te komen waar u anders nooit zou kunnen komen
Wat kan ik verwachten
VOORDEEL ! Geboekt via Green Wood Travel bespaart u 650 THB++ p.p. BOEK TIJDIG
Reisroute
Dag 1: Via het eiland Koh Kret naar Ayutthaya en verder per fiets. Eindig aan boord van de Thanatharee

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Bangkok en rijden we per minibus naar Nonthaburi. Daar ligt Ko Kred, een eiland in de rivier waar afstammelingen van het, uit Birma afkomstige Mon volk, wonen. Zij hebben zich toegelegd op het maken van keramiek en het is dan ook leuk om langs de smalle paadjes van het eilandje te lopen en een kijkje te nemen in de vele pottenbakkerijen.

Tijd voor een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. We verlaten Ko Kred en gaan op het vasteland verder per minibus naar Ayutthaya. Per fiets rijden we langs de fascinerende overblijfselen van de tempels uit de glorietijd van het Siamese koninkrijk. Na al deze indrukken schepen we in op onze teakhouten 100 jaar oude rijstboot, de "Thanatharee" en varen naar Wat Bang Kla, waar we aanleggen voor de nacht.

In de zwoele avond, onder het licht van de sterren wordt ons een heerlijk diner geserveerd, waarna we nog even van de romantische sferen kunnen genieten voordat we te kooi gaan.

NB: vandaag fietsen we ongeveer 2 uur.
 


Meals: Lunch, Diner

Transfer: boot | minibus | fiets

Hotel: comfortabele cabine
Dag 2: Ontdek ongezien Ayutthaya per fiets een echte inheemse gemeenschap tour

Na het ontbijt klimmen we op onze fietsen voor de tweede fietstocht langs dorpjes met lokale ambachten zoals een glasblazerij. Terug op de boot glijden we verder over de rivier terwijl de lunch geserveerd wordt.

De boot legt aan bij Wat Tha Suttawat waar we per fiets een aantal lokale werkplaatsen bezoeken. O.a. zien we hoe zwavelstokjes gemaakt worden en miniatuur poppetjes.

We fietsen terug naar de boot en varen verder naar Wat Sawang Arom bij Pamok, waar we aanleggen en u weer van een heerlijk diner kunt genieten terwijl de tropennacht valt.

NB: vandaag fietsen we ongeveer 2,5 a 3 uur.
 


Meals: Ontbijt, Lunch, Diner

Transfer:  boot | fiets

Hotel: comfortabele cabine
Dag 3: Geef giften aan monniken en bezoek lokale markten en ambachtslieden per fiets

We staan vandaag vroeg op om een bijzonder ritueel mee te maken, namelijk het geven van voedsel aan monniken die hun ochtendronde maken. Na het ontbijt rijden we per fiets naar de levendige ochtendmarkt en bezoeken we een dorpsschool. Kijk en luister hoe de kinderen de lessen volgen en natuurlijk ook heel nieuwsgierig zijn om wat van u te weten te komen.

We fietsen verder en nemen nog een kijkje bij een werkplaats waar drums gemaakt worden. Dan is het tijd om weer aan boord te gaan voor het laatste stuk van deze zo afwisselende tocht. Rond het middaguur meren we af bij de Aor Bor Jor pier in Ayutthaya en kunt u terugkijken op een unieke ervaring in het onontdekte Thailand.

NB: vandaag fietsen we ongeveer anderhalf uur.
 


Meals: Ontbijt

Transfer: Boot | fiets
Voorwaarden
alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleid door een (1x) professionele lokale Engelssprekende gids
Vervoer per airconditioned (mini)bus en boot
Verblijf in privé cabine als omschreven met airconditioning en gedeeld sanitair
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie
overige maaltijden en fris- en alcoholische drankjes, (boot)transfers, persoonlijke uitgaven, bagageafhandeling en facultatieve excursies
Wij raden klanten aan om reis-, medische-, annulerings- en andere typen verzekeringen af te sluiten in België of Nederland. Deze verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kunt u niet in Thailand of Zuidoost-Azië afsluiten.
Opmerkingen:
Handige zaken om niet te vergeten:
lange of korte fietsbroek
warme kleding (gedurende nov. tot feb.)
zwemspullen
zonnehoed/pet
zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor
zonnebril + veiligheidsbandje
bril als u contactlenzen draagt
contant geld, op sommige plekken zijn geen banken

- STROOMOPWAARTS vertrek iedere zaterdag met minimaal 2 deelnemers. Transfer van uw centraal gelegen Bangkok hotel naar Wat Chalerm Phra Kiat pier is inbegrepen. Transfer van Ayutthaya Wat Prasat pier naar uw Bangkok of Ayutthaya hotel en/of treinstation is NIET inbegrepen. (Trip Code: RDS)

- STROOMAFWAARTS vertrek iedere woensdag vanaf Ayutthaya Aor Bor Jor pier met minimaal 2 deelnemers. Transfer van uw Ayutthaya of Bangkok hotel is NIET inbegrepen. Transfer van Ayutthaya naar uw centraal gelegen Bangkok hotel is inbegrepen. (Trip Code: RDW)
- Transfer in Ayutthaya per lokale tuk tuk naar de Aor Bor Jor pier is vanaf 50 THB.
- Natuurlijk is het ook een optie om door te reizen met de slaaptrein naar Chiang Mai vanaf Ayutthaya of Bangkok.

Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. moeten we routes of hotels soms wijzigen. We behouden ons het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de tour blijft te allen tijde gehandhaafd. Deze meerdaagse excursie is geschikt voor iedereen met een gezonde fysieke conditie; bij twijfel dient u uw arts te raadplegen.
Populaire Green Wood Travel tours