Homepage > Hanoi Tours > Hanoi Tours Details
PRIVE het Hart van Vietnam (12 dagen) Laagste prijs: ฿ 28,050.00          Add to planner
Tour details
฿ 28,050.00
Duration:
Geen omwegen, deze 12-daagse privé Vietnam reis gaat rechtstreeks naar het Hart van Vietnam. Het vormt een aaneenschakeling van hoogtepunten: u trekt door adembenemende landschappen, vaart door de Mekong Delta, gaat op in de drukte van de enorme drijvende markt van Cai Rang en of het allemaal niet genoeg is, ondergaat u het magistrale Halong Bay. Een gigantisch gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. Aan boord van een prachtige jonk doorkruist u dit spectaculaire natuurgebied.

REISROUTE (zie kaart onderaan): HANOI - HALONG BAY - HUE - HOI AN - HO CHI MINH CITY - CAN THO - CAI RANG

De reis is gevarieerd en kleurrijk. U reist per auto, vliegtuig, trein en per boot. De Vietnamezen zijn vriendelijk en staan open voor bezoekers. Vietnam heeft een tongstrelende keuken, een bewogen historie en -ook fijn- is nog altijd betaalbaar!

U gaat ontdekken hoe rijst popcorn wordt gemaakt, hoe goed de Vietnamese koffie is, hoe smaakvol families in de Mekong Delta koken, hoe heerlijk het struinen is langs de theehuisjes van Hoi An of de oever van de Perfume rivier. U verwondert zich bij het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh over hoe dichtbij de tumultueuze geschiedenis van dit land nog is. U gaat genieten van pagodes en paleizen, van het uitzicht op het scheepsdek in Halong Bay of er peddelen met de kano tijdens zonsondergang. Kortom: u gaat dit land in uw hart sluiten.
Wat kan ik verwachten
NIEUWE TOUR ! Exclusieve Green Wood Travel prive reis
PERSOONLIJKE VOORKEUR BEPAALT DEZE REIS !
Reisroute
Dag 1: Hanoi: parken, boulevards, honderden tempels en pagodes.
Welkom op Noi Bai vliegveld, welkom in Vietnam. Na aankomst staat uw chauffeur klaar om u naar het centrale, oude stadsdeel van Hanoi te brengen. U verblijft in het Hong Ngoc Dynastie Hotel of in een vergelijkbaar hotel.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, maar maakt geen grootschalige indruk. De stad oogt overzichtelijk met veel kleine straatjes waar de Vietnamezen hun handel drijven of een restaurantje bezoeken. Het tempo is er prettig al zult u snel merken dat het er boordevol scooters en brommers is. Veel bestuurders gebruiken hun claxons om zich te laten gelden. Gelukkig zijn er parken en waterrijke gedeeltes, historische boulevards en honderden tempels en pagodes; u treft er Vietnamese, Chinese en Franse invloeden aan. Het verleden is hier nooit ver weg.
Meals: Geen

Transfer: Minibus of Auto

Hotel: Hong Ngoc Dynastie
Dag 2: French Quarter, de erfenis van Ho Chi Minh, One Pillar Pagoda.
U kunt deze dag in Hanoi naar eigen inzicht besteden. Als u de stad gaat ontdekken, begin dan vroeg bij het Ho Chi Minh Mausoleum, waar de revolutionaire leider, die Vietnam na de oorlog herenigde, ligt opgebaard. Ga vroeg, want het kan hier namelijk erg druk worden. Ook het Presidentieel Paleis, de Presidentiële Tuinen, Ho Chi Minh's Stilt House en de One Pillar Pagode, een van de iconische tempels in Vietnam, al daterend uit de 11e eeuw, zijn de moeite van een bezoek waard.

Om goed te kunnen zien hoe men in het oude centrale Hanoi leeft en woont, bevelen we fietstochtje door het historische deel van de stad aan. Ontdek waarom het oude French Quarter de bijnaam het 'Parijs van het Oosten' heeft gekregen.
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Hong Ngoc Dynastie
Dag 3: Met de jonk naar het natuurlijk wereldwonder Halong Bay.
Na het ontbijt vertrekt u (tussen 7:45 en 8:30 uur) per (gedeelde) shuttlebus naar Halong Bay waar u aan boord gaat van de "jonk" van V'Spirit Premier (of een gelijkwaardige boot).

Probeert u zich dit even voor te stellen: het gebied van Halong Bay is ruim 1500 km2 groot en bevat duizenden grotere en kleinere kalksteenformaties. Sommige van die kalksteentoppen hebben er 500 miljoen jaar over gedaan zich te vormen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit gebied enkele tienduizenden jaren geleden al bewoond werd. Het is indrukwekkend en uniek in de wereld. Niet zo gek dat het tot de nieuwe natuurlijke wereldwonderen wordt gerekend en het op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties staat.

Lunch wordt op de jonk geserveerd. We maken daarna een korte wandeling om vanaf een heuveltop over de baai uit te kijken en gaan naar een rustig strand om te zwemmen of uit te rusten. Ook de boot heeft een zonnedek. We leggen nog aan bij een vissersdorpje waar de families al generaties lang in de baai wonen. U kunt rond zonsondergang met een bamboe kano het water op gaan of aan boord lekker een drankje drinken. Diner aan boord.
Meals: Ontbijt, Lunch, Dinner

Transfer: Minibus, Jonk

Hotel: V Spirit Premier
Dag 4: Uitzicht over Halong Bay, via Hanoi naar Hue.
Wedden dat zodra u wakker bent geworden op de jonk, u eerst uit het raam kijkt om te zien wat uw uitzicht is? Na het ontbijt varen we naar een van de grotere grotten in dit gebied. Daarna wordt het tijd om langzaamaan richting haven te varen.

Na de lunch (aan boord) keert u per (gedeelde) shuttlebus terug naar Hanoi. Rust even uit van alle geweldige indrukken of maak een wandelingetje door de oude stad waar vroeger elke straat het exclusieve domein van een bepaald gilde was, zo zijn er straten vol ijzersmeden, zilverwinkels, papierwinkels en nog veel meer.

's Avonds gaat u op eigen gelegenheid naar het Hanoi treinstation voor de nachttrein naar Hue die om negen uur vertrekt. Overnachting in een vier persoonscabine. Als u deze cabine met twee personen wilt gebruiken, kunt u tegen een meerprijs de hele cabine huren.
Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: Minibus, Boot, Trein

Hotel: Nachttrein
Dag 5: Dagje Hue. Kiest u voor cultuur, geschiedenis of de zee?
Rond een uur of acht, negen in de ochtend rijdt uw trein Hue binnen. U gaat op eigen gelegenheid naar het hotel, de dag is verder vrij te besteden.

Hue is een rijke stad, rijk aan cultuur, geschiedenis en sfeer. Het pittoreske stadje maakt optimaal gebruik van de natuurlijke charmes die de Perfume rivier en de Ngu Binh berg haar geven. In de dagen van de Nguyen dynastie (1802-1945) was Hue het politieke, sociale en religieuze centrum van het land. Het meeste aandacht vraagt de citadel die al uit de 17e eeuw stamt. Binnen de muren van de citadel lagen Hoang Thanh (Imperial City), Tu Cam Thanh (Forbidden Purple City) en verschillende koninklijke paleizen en pagodes. Opvallend is de Thien Mu Pagode, met z'n achthoekige 21 meter hoge toren.

Wie het over een andere boeg wil gooien kan ook lekker naar zee, slechts een paar kilometer van Hue. De beroemdste stranden zijn Thuan An en Lang Co.
Meals: Geen

Transfer: Trein

Hotel: Asia Hotel
Dag 6: De kleurrijke lampionnen van het sfeervolle handelsstadje Hoi An.
De ochtend is vrij. In de middag vertrekt u per auto of minibus via Danang naar Hoi An. U verblijft twee nachten in het Muca Hoi An Resort of een gelijkwaardig hotel.

Hoi An was in de 17e eeuw vooral een haven, die ook veel door Nederlandse handelaren werd aangedaan. Tegenwoordig is het een vriendelijke en sfeervol historisch stadje aan de Thu Bon rivier met klassieke Japanse handelshuizen, Chinese tempels, authentieke Vietnamese theehuisjes en de markt van Can Nam eiland.

En wat opvalt: er worden heel veel kleurrijke lampions verkocht. Hoi An is van een echte handelsvestiging een open lucht museum voor toeristen geworden, dat de reputatie van een uitstekende keuken te verliezen heeft.
 
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus of Auto

Hotel: Muca Hoi An Resort
Dag 7: Ontdekkingstocht door Hoi An. Tempels, pagodes, de Japanse brug.
Ontdekkingstocht door Hoi An. Na het ontbijt kunt u zelf uw richting bepalen, want deze dag heeft geen vastgesteld programma. Belangrijke trekpleisters zijn, naast de oude stad, de Quang Cong Tempel, de Japanse brug en de Phuoc Lham Pagode.

Het merendeel van de gebouwen is gebouwd in de traditionele 19e en 20e-eeuwse bouwstijl. Zowel de gebouwen als het stratenplan weerspiegelen inheemse en buitenlandse invloeden. Hoi An kent veel pagodes, tempels en andere godshuizen, veelal ontstaan als gevolg van de multiculturele havengemeenschap in Hoi An. Het hart van het stadje wordt gevormd door zo'n elfhonderd stenen en houten huizen, vaak bestaand uit een woon- en een winkelgedeelte, gelegen rond smalle, sfeervolle straatjes, soms aan het water.
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Muca Hoi An Resort
Dag 8: Reisdag. Van Hoi An, via Danang naar Ho Chi Minh Stad (Saigon).
Met enige spijt neemt u misschien wel afscheid van Hoi An, maar gelukkig wel in de wetenschap dat u vandaag een nieuwe ervaring opdoet in Ho Chi Minh Stad, het voormalige Saigon.

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Danang gebracht voor uw vlucht naar Ho Chi Minh Stad, waar u door onze chauffeur wordt opgehaald en naar het het Sonnet Saigon (of gelijkwaardig hotel) gebracht.

Ho Chi Minh Stad heeft een gevarieerd nachtleven. U kunt op een terras gaan zitten (in de districten 3 of 5) en genieten van een koud biertje of glaasje wijn. District 1 is meer voor de feestnummers of voor hen die een trendy rooftop bar willen bezoeken.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus of Auto, Vliegtuig

Hotel: Sonnet Saigon Hotel
Dag 9: Mekong Delta: uitgestrekt netwerk van riviertjes, rijk aan flora en fauna.
Na het ontbijt vertrekt u met uw Engelssprekende gids per auto of minibus naar Cai Be. Daar stappen we op de boot die ons naar de drijvende markt van Cai Be brengt; we kijken in ambachtelijke werkplaatsen hoe traditionele rijstpasta, rijst popcorn, kokosnoot snoep en gedroogd Longan fruit worden gemaakt. De lunch gebruiken we in een typisch familierestaurant waar specialiteiten uit de Mekong Delta worden geserveerd. De Mekong Delta of zoals de Vietnamezen zeggen 'Rivierdelta van de Negen Draken' is een uitgestrekt netwerk van rivieren en watertjes dat zeer rijk is aan planten en dieren. Er worden nog regelmatig nieuwe diersoorten aangetroffen. De mensen hier verplaatsen zich eerder per boot dan per auto.

Als het eten een beetje gezakt is gaan we de rivier op om te kijken hoe die Mekong Delta er uit ziet. We nemen een afslag naar een kleine aftakking om de Tam Ho kinderopvang te bezoeken. Voordat we vetrekken vanaf de Vinh Long pier zien we in een pottenbakkerij hoe met behulp van rijstvliezen vuur wordt gemaakt en hoe het proces van bakken in zijn werk gaat. Vanaf de pier gaan we naar Can Tho, de hoofdstad van de Mekong Delta, waar we overnachten.
Meals: Ontbijt, Lunch

Transfer: Minibus, Boot

Hotel: Hau Giang Hotel
Dag 10: De koningin onder de drijvende markten: Cai Rang. Terug naar Saigon.
De drijvende markt van Cai Rang is misschien wel de koningin onder de drijvende markt, qua omvang en bezigheid. Het is een feest om te zien hoe al die bootjes rond en om elkaar varen, een combinatie van handel en het onderhouden van de sociale contacten. Alles wat in en om de Mekong Delta wordt geproduceerd wordt hier verkocht. Camera's in de aanslag!

We gaan na het ontbijt naar de werf van Ninh Kieu waar we per boot verder gaan naar de drijvende markt van Cai Rang. We nemen ook een kijkje bij de markt op het vasteland en een fabriek die rijst verwerkt. We worden dan later weer opgehaald in Ninh Kieu Wharf om per auto of minibus naar Ho Chin Minh Stad (Saigon) te rijden.

De tijd dat Saigon nog liefkozend 'Diamant van het Verre Oosten' werd genoemd ligt achter ons. Het verwijst naar de charmante, dorpse nederzetting die is uitgegroeid tot een miljoenstad, waar de historische kern bewaard is gebleven, maar een economische dynamische laag is toegevoegd. Hanoi is het politieke hart van het land, Saigon het economische en culturele middelpunt.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus, Boot

Hotel: Sonnet Saigon Hotel
Dag 11: De tempel van de godin van de zee; een overvolle markt.
Het charmante van Saigon is dat het centrale deel van de stad zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven. Dit is een vrije dag, u kunt er rustig zelf op uittrekken.

Het Reunification Palace is belangrijk in de Vietnamese geschiedenis en de tijd lijkt er te hebben stilgestaan. Hier denderden de tanks in 1975 door de poort om een eind te maken aan de Vietnam oorlog. Wie een goed beeld van de verschrikkingen van de oorlog wil krijgen gaat naar het War Remnants Museum. Het Ho Chi Minh Museum bevat ruim honderd duizend documenten, objecten en films over het leven van de leider.

Voor de afwisseling: de Notre Dame kerk en het Centrale Postkantoor, overgebleven uit de Franse koloniale tijd, of Cho Lon, het Chinatown van Saigon. U ziet er de 19e eeuwse Thien Hau Tempel, opgedragen aan de godin van de zee, en de Bin Thay Markt. De bekendste markt van de stad is Ben Thanh, waarvan gezegd wordt dat ze er alles verkopen behalve auto's en huizen. Ga op zoek naar kleding of misschien gewoon iets lekkers om te eten.
Meals: Ontbijt

Transfer: Geen

Hotel: Sonnet Saigon Hotel
Dag 12: Tạm biệt, tot ziens.
Met een camera vol foto's en heel veel geweldige herinneringen op zak, komt hier een einde aan deze 12 prachtige dagen door Vietnam. Na het ontbijt wordt u (tijdstip afhankelijk van uw vlucht) naar de Tan Son Nhat luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis of een volgende bestemming. Tạm biệt, tot ziens!

Wilt u meer achtergronden weten over Vietnam? Over het weer? Of uw visum? Kijk dan op onze pagina met Informatie voor Vietnam.
Meals: Ontbijt

Transfer: Minibus

Hotel: Geen
Route
Voorwaarden
Alle vermelde maaltijden, entreegelden en omschreven transfers.
Excursies als omschreven in de reisbeschrijving en begeleidt door een professionele lokale Engelssprekende gids.
Onze Persoonlijke Zorg en Attentie.
Vliegtickets internationaal en eventuele hoog/piek seizoentoeslagen voor de vermelde binnenlandse vlucht Danang-Saigon(Deze worden apart berekend in uw programma)
overige maaltijden, transfers.
Online inchecken (lokaal en internationaal)
Visumkosten Vietnam E-visa
Bagageafhandeling
Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies.
Opmerkingen:
Door plaatselijke omstandigheden, het weer, de conditie van de (water)wegen, hotelsluiting etc. kan route of hotel soms worden aangepast of veranderd. We behouden het recht voor om veranderingen aan te brengen indien nodig. De intentie van de Prive het Hart van Vietnam tour blijft te allen tijde gehandhaafd.

Vervoer per airconditioned minibus en/of auto, gedeelde airconditioned shuttle bus Hanoi-Halong-Hanoi & cruise (prive cabine) en vermelde binnenlandse vlucht Danang-Saigon. Verblijf in toeristenklasse hotels* met airconditioning en eigen sanitair.

Wij raden klanten aan om een reis-, medische-, annulering- en eventuele andere typen verzekeringen af te sluiten in Nederland of Belgie. Dit soort verzekeringen met gelijkwaardige werelddekking kan niet in Vietnam of Zuidoost-Azie worden afgesloten. Deze verzekeringen kunt u voordelig afsluiten via Green Wood Travel.
Reviews
Populaire Green Wood Travel tours