De mooiste Vietnam reizen!
Ernst
August 02, 2023
VietnamZuidoost Vietnam Zuidoost
Vietnam algemeen
Avontuurlijke reizen Vietnam algemeen
Avontuurlijke reizen
Vietnam hoort bij iedere reisliefhebber hoog op het verlanglijstje te staan. Het paart oogverblindende natuur aan een tumultueuze historie, aan eeuwenoude culturele rijkdom, aan een oprecht vriendelijke en belangstellende bevolking. Die trouwens ook nog eens weet hoe je koffie maakt! Bovendien is reizen hier nog betaalbaar. Vietnam heeft enorm veel te bieden: interessante steden, heerlijk eten, authentieke bergstammen, zon en strand.

Voor alle Vietnam tours in het aanbod van Green Wood Travel klikt u hier: Vietnam rondreizen

Hier een selectie van onze meest pupulaire reizen door Vietnam:
 

PRIVE het Hart van Vietnam (12 dagen)
Geen omwegen, deze 12-daagse privé Vietnam reis gaat rechtstreeks naar het Hart van Vietnam. Het vormt een aaneenschakeling van hoogtepunten: u trekt door adembenemende landschappen, vaart door de Mekong Delta, gaat op in de drukte van de enorme drijvende markt van Cai Rang en of het allemaal niet genoeg is, ondergaat u het magistrale Halong Bay. Een gigantisch gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. Aan boord van een prachtige jonk doorkruist u dit spectaculaire natuurgebied.

De reis is gevarieerd en kleurrijk. U reist per auto, vliegtuig, trein en per boot. De Vietnamezen zijn vriendelijk en staan open voor bezoekers. Vietnam heeft een tongstrelende keuken, een bewogen historie en -ook fijn- is nog altijd betaalbaar!

U gaat ontdekken hoe rijst popcorn wordt gemaakt, hoe goed de Vietnamese koffie is, hoe smaakvol families in de Mekong Delta koken, hoe heerlijk het struinen is langs de theehuisjes van Hoi An of de oever van de Perfume rivier. U verwondert zich bij het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh over hoe dichtbij de tumultueuze geschiedenis van dit land nog is. U gaat genieten van pagodes en paleizen, van het uitzicht op het scheepsdek in Halong Bay of er peddelen met de kano tijdens zonsondergang. Kortom: u gaat dit land in uw hart sluiten.
 

GO Ho Chi Minh City & Mekong Delta (5 dagen)
GO! Zo simpel is het. Maak in vijf dagen kennis met bruisende Ho Chi Minh City (Saigon), het economische en culturele middelpunt van Vietnam. Een moderne stad met een hartverscheurende geschiedenis. En stad ook vol aardige, nieuwsgierige mensen; overvolle markten en rustige parken. En alsof het niet genoeg is, komt u met deze reis ook in de fascinerende Mekong Delta, waar nog bijen worden gehouden en u met een kleine sampan roeiboot langs oevers met groene waterkokosnoten zult varen. Ook bezoekt u de indrukwekkende Heilige Tempel in Tay Ninh en ziet u hoe de Vietcong jarenlang ondergronds konden leven in honderden kilometers lang tunnelstelsel. Gegarandeerd een kennismaking met Vietnam die naar meer zal smaken. GO!
 

GO Hanoi & Halong Bay (5 dagen)
Wat kan een mens veel doen in vijf dagen. U stapt in de tumultueuze geschiedenis van Vietnam, fietst door gebieden die door de tijd lijken te zijn vergeten, wandelt door het waterrijke Hanoi en luncht in een huiselijke sfeer in het authentieke dorpje Duong Lam, waar de huisjes honderden jaren oud zijn.

Ook Moedertje Natuur laat zich hier van haar beste kant zien: adembenemende landschappen, woeste bergen, oogstrelende rijstterrassen en of het allemaal niet genoeg is, ligt er het wonder Halong Bay. Echt, dat wordt onvergetelijk. Halong Bay is een gigantisch gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. Aan boord van de Jonk ontdekt u dit spectaculaire natuurgebied. Onderga het uitzicht vanaf het zonnedek of peddel met de kano tijdens zonsondergang rondom uw cruiseboot. Op deze reis ondergaat u de beste uitzichten over het berglandschap van Noordwest Vietnam, ontdekt u nog meer Vietnamese culinaire gerechten en trekt u per fiets door de historische hoofdstad Hanoi
 

PRIVE de Reizende Draak (15 dagen)
De Reizende Draak brengt u in 15 dagen langs de hoogtepunten van Vietnam. De reis is compleet, kleurrijk en veelzijdig. Wij sommen even op: de Vietnamezen zijn vriendelijk en staan open voor bezoekers. Het land heeft adembenemende natuur, denk alleen al even aan het wereldwonder Halong Bay; u komt er in contact met verschillende authentieke bergstammen; Vietnam heeft een tongstrelende keuken en is nog altijd betaalbaar! En o ja, ze hebben er heerlijke koffie.

Hoezo, de Reizende Draak?
De draak speelt in Vietnam al eeuwenlang een rol in legendes en verhalen. Boeren zagen de draak honderden jaren geleden als teken van regen, donder en bliksem. Zo werd de draak het symbool voor water en energie en later voor kracht en macht. Draken komen ook veel voor in legendes rond koningen. Koning Lac Long Quan (Long betekent draak) wordt beschouwd als een van de voorvaderen van Vietnam en zou de zoon zijn van een draak. Op zijn beurt liet de zoon van Lac Long Quan mensen een draak op hun borst en heupen tatoeëren zodat ze beschermd waren tegen het kwaad. Weer later zag een andere koning een gouden draak naar de zon opstijgen. Hij besloot dat daar de hoofdstad gebouwd moest worden, het was waar later Hanoi ontstond. Zo komt Vietnam dus aan de bijnaam ‘de rijzende draak’. In de baai van Ha Long zou de draak later weer zijn afgedaald en in de baai verdwenen. U zult de draak (en de rijzende draak) dus vaak in afbeeldingen tegenkomen. Wij nemen de vrijheid deze tour, met een knipoog naar de legendes, ‘de reizende draak’ te noemen.
 
Wonderen van Noord Vietnam Hanoi-Sapa-Halong (8 dagen)
Rond Hanoi, in Noord-Vietnam, slaat de natuur je met absolute schoonheid om de oren. Hier is werkelijk alles uit de kast gehaald: adembenemende landschappen, woeste bergen, oogstrelende rijstterrassen, unieke kalkstenen rotsformaties en of het allemaal niet genoeg is, ligt er het wonder Halong Bay. Nog meer kleur wordt toegevoegd door de bergvolkeren Hmong en Giay, die dit deel van Vietnam een eigen karakter geven.

De Black Hmong die al van generatie op generatie rondom Sapa wonen houden sterk vast aan hun culturen en tradities. Zo dragen volwassen en kinderen (en ja, ook pubers) nog de originele klederdracht. Dat doen ze niet omwille van de toeristen, dat doen ze omdat ze dat willen. Het is zeer bijzonder kennis te maken met de verschillende stammen, te midden van zoveel natuurschoon.

Onvergetelijk wordt uw tocht naar Halong Bay, een gigantisch gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. Aan boord van de Jonk ontdekt u dit spectaculaire natuurgebied. Onderga het uitzicht vanaf het zonnedek of peddel met de kano tijdens zonsondergang rondom uw cruiseboot. Op deze reis ondergaat u de beste uitzichten over het berglandschap van Noordwest Vietnam, ontdekt u nog meer Vietnamese culinaire gerechten en trekt u per fiets door de historische hoofdstad Hanoi.
 

Good Morning Vietnam (8 dagen)
Vietnam hoort bij iedere reisliefhebber hoog op het verlanglijstje te staan. Het paart oogverblindende natuur aan een tumultueuze historie, aan eeuwenoude culturele rijkdom, en aan een oprecht vriendelijke en belangstellende bevolking. Die trouwens ook nog eens weet hoe je koffie maakt! Bovendien is reizen hier nog betaalbaar. In deze acht dagen heten de troefkaarten Saigon, Hanoi en Halong Bay.

Halong Bay is een gigantisch gebied met duizenden kalkstenen rotsformaties, miljoenen jaren oud. Aan boord van de Jonk ontdekt u dit spectaculaire natuurgebied. Onderga het uitzicht vanaf het zonnedek of peddel met de kano tijdens zonsondergang rondom uw cruiseboot.

Saigon en Hanoi zijn de grootste steden van het land. Hanoi is het politieke hart van het land, Saigon het economische en culturele middelpunt. Verschillend in sfeer, maar beiden onderdeel van de recente geschiedenis. In 1945 namen de Viet Minh onder leiding van Ho Chi Minh de macht over. Als gevolg van een machtsspel met de oude koloniale macht Frankrijk, dat werd gesteund door de Amerikanen, werd het land verdeeld in een Noordelijk en Zuidelijk deel. Het begin van een conflict dat zou uitmonden in de Vietnam oorlog. In 1975 wonnen de Viet Minh de oorlog en werd het land als Socialistische Republiek Vietnam herenigd.

Good Morning Vietnam. Met deze woorden begon een populaire Amerikaanse disc jockey tijdens de Vietnam oorlog elke dag zijn uitzending voor Amerikaanse soldaten.

De geschiedenis van Vietnam is nog zichtbaar, maar niet ongemakkelijk aanwezig. Saigon is een prettige stad, het charmante is dat het centrale deel van de stad zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven. Het oude deel van het waterrijke Hanoi is heerlijk per fiets te ontdekken. Er kan overal worden gegeten of even worden uitgerust met zo’n heerlijk kopje Vietnamese koffie.
 

Vietnam Kleurrijk Erfgoed (15 dagen)
Gevaar: u komt ogen te kort om het kleurrijke erfgoed van Vietnam in u op te nemen. Het uitgestrekte groen van de rijstvelden rond Sapa prikkelen uw netvlies. De grijs blauwe schaduwen van de grimmige rotsformaties van het wereldwonder Halong Bay gaan nooit meer uit uw herinnering. De rode lampionnen in Hoi An, de geel groene tinten van het adembenemende landschap rond Ninh Binh, de blauwe kleding van de Black Hmong; deze 15 dagen door Vietnam vormen een lang kleurrijk feest.

De Vietnamezen zijn vriendelijk en staan open voor bezoekers. Vietnam heeft een tongstrelende keuken, een bewogen historie en -ook fijn- is nog altijd betaalbaar! Hanoi en Ho Chi Minh City, het oude Saigon, combineren een prettige stadse sfeer aan authentieke gastvrijheid. Saigon is het economische en culturele middelpunt van Vietnam. Een moderne stad met een hartverscheurende geschiedenis; met overvolle markten en stille parken. Het rustige en waterrijke Hanoi is het politieke centrum.

Deze reis laat u op alle mogelijke manieren kennismaken met Vietnam. Moeder Natuur heeft hier royaal met troeven gestrooid. De landschappen zijn ongeëvenaard. U ontmoet authentieke bergstammen, ontdekt dorpen en steden per fiets en met de boot. Exotische namen als Halong, Saigon, Hanoi en Hoi An krijgen betekenis en vinden voor altijd een plek in uw hart.
 

Grand Vietnam (20 dagen)
Grand Vietnam. Alle, echt alle hoogtepunten van Vietnam komen aan bod in deze 20 prachtige dagen. De uitgestrekte groene rijstvelden van Sapa, de majestueuze bergen en valleien van Ninh Binh en de robuuste rotsformaties van Halong Bay zullen u doen verbazen en overrompelen. En dan bent u nog niet eens halverwege deze reis.

U bezoekt ook nog Ho Chi Minh Stad (het vroegere Saigon) met z’n turbulente verleden en het presidentiële Hanoi; de grotten in Phong Nha Ke Bang, die tot de grootste ter wereld behoren; de charmante historische stad Hoi An; de enorme drijvende markt van Cai Rang in de prachtige Mekong Delta en Hue, de oude koninklijke dame aan de Perfume rivier. U kunt het ‘dak van Zuidoost Azië’ ‘beklimmen’, een modderbad nemen in de Dark Cave, authentieke Red Dao of Black Hmong ontmoeten, wandelen langs rijstterrassen of langs pagodes, tempels en paleizen. Deze reis is completer dan elke andere Vietnam reis die wij kennen. Houd er rekening mee: na 20 dagen bent u in de ban van Vietnam.

U reist per auto, vliegtuig, trein en per boot. De Vietnamezen zijn vriendelijk en staan open voor bezoekers. Vietnam heeft een tongstrelende keuken en -ook fijn- is nog altijd betaalbaar!

In het Phong Nha Ke Bang National Park bezoekt u drie enorme grotten. De Paradise Cave heeft een gangenstelsel van 31 kilometer. De Dark cave is voor de avonturiers en Phong Nha heeft de langste ondergrondse rivier ter wereld.
 

Vietnam Strand – Muine (5 dagen)
Muine is het lange strand van de gelijknamige baai in de Zuid-Chinese zee, afgeschermd door palmbomen, uitmondend in een klassiek Vietnamees vissersdorp. Het klimaat is hier rustig en erg prettig omdat de unieke zandduinen die Muine omringen het afschermen voor te veel regen. Die duinen zijn een ervaring op zich. Geweldige woestijnachtige rode en witte zandduinen, die vooral met zonsopkomst en zonsondergang fabelachtige uitzichten opleveren. Muine ligt dicht bij provinciehoofdstad Phan Thiet.
 

Vietnam Strand – Phu Quoc eiland (5 dagen)
Op de zachte witte zandstranden van het Vietnamese eiland Phu Quoc geven alleen de palmbomen schaduw. Het eiland in de Golf van Thailand is voor het grootste deel een beschermd natuurpark, vol tropisch regenwoud en bergen, en staat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties. U kunt er snorkelen, duiken of rustig genieten van de fraaie zonsondergang.
 
 

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *RECENT POST
Dromen van Koh Chang Ernst | February 05, 2024
RELATE STORY
De acht van Cham Ernst | December 19, 2023
De 11 mooiste plekken in Vietnam! Ernst | March 16, 2023
Afkoelen in Dalat Ernst | October 19, 2022

POPULAR STORY VIEW ALL


Populaire Green Wood Travel tours